Veckans schema för banan

Då var det dags för en liten veckorapport.

I veckan som gått så hann vi med att vertikalskära och dressa greenerna, det är vi väldigt nöjda med.

I veckan som kommer så är det inga specialåtgärder inplanerat. Vi kommer dessvärre ha lite personalbrist hela veckan så det blir till att kämpa med ordinarie skötsel och hoppas vi hinner med allt. Hoppas ni har överseende med det om det blir nåt som vi blir tvungna att prioritera mindre.

mvh

Banchef Andreas

Seniorgolf-avslutning

SENIORGOLF
AVSLUTNINGSTÄVLING – SCRAMBLE – 7 OKTOBER

Vi avslutar årets Seniorgolf den 7 oktober med att spela en
3-manna scramble. Anmälan görs som vanligt på golf.se
senast torsdag 1 oktober. Obs!
Lagen lottas och startlistan finns på golf.se senast måndag 5
oktober.
Startavgift 50 kr betalas med swish som vanligt till
1233424470
Start kl 08.30. Obs kanonstart!
Kom i god tid för att hämta scorekort och tävlingsregler, ett
ex per lag, och var noga med att hålla avstånd och undvika
trängsel, före, under och efter tävlingen.
Det blir ingen gemensam lunch men restaurangen är öppen
och för att underlätta för vår krögare vill vi att du anger på
anmälan om du tänker äta eller ej.
Tyvärr kan vi inte ha prisutdelning i sedvanlig form, men vi
delar ut priserna till de tre bästa i A- resp B-klassen.
Inspelade prispengar i form av presentkort kommer att
finnas för avhämtning i receptionen. Det gäller även
pristagarna i eclectic- tävlingen.
I scramble-tävlingen delar vi ut tre priser.

Välkomna!

Damgolf-avslutning

Den 26/9 blir det damavslutning.

Anmäl dig i GIT senast 22/9 och maila till lenahagelberg912@gmail.com om du vill ha lunch, en höstgryta. Kostnaden tas från vår kassa. 
Vi lottar 3-bollar. Pris till bästa boll.
När alla spelat klart och ätit blir det prisutdelning utomhus. 

Varmt välkomna hälsar dam kommittén. 

Dags för Sista Valsen!

Vi avslutar årets klubbtävlingar med

SISTA VALSEN

Laganmälan 3-mannalag

Lördag den 3 okt

Kanonstart 9:00

Anmälningsavgift 100:-/person

Anmälan senast 1 okt kl.16.00

Efteranmälan kostar 100:- extra.

Vår sponsor är:

Annki får rivstart som kanslichef

– Syns vi inte så finns vi inte. Därför är marknadsföring en av de viktiga punkterna i mitt framtida jobb.
Det säger Annki Johansson, ny kanslichef på Flens Golfklubb.

En hektisk höst ligger framför henne. I skuggan av coronan ska hon studera klubbens aktiviteter, lära och planera för den framtida verksamheten. Första uppgiften var att flytta arbetsbord och dator från kontoret till receptionen. Hon vill leva som hon lär och då gäller det att synas.
– Jag sätter kundmötena högst på arbetslistan tätt följt av marknadsföringen på Facebook och hemsidan. Men innan jag på allvar djupdyker i detta måste jag lära mig mer om den dagliga verksamheten.
Det inbegriper att exempelvis ha morgonmöten med kansli, bana och kanske restaurang, studera hur prova på-dagar och familjedagar genomförs och ta del av de enkätsvar som greenfeegäster lämnar efter besök på banan.
Annki kommer till klubben med en bakgrund som inrymmer erfarenheter från framför allt serviceyrken.
– Det är något jag tror kommer att vara till nytta här i klubben. Just nu känns allt väldigt spännande och ganska hektiskt. Snart går vi in i vinterperioden och då hoppas jag det blir mer tid för planering inför nästa säsong, säger hon.

Veckans schema för banan

Hej golfare!

Vi verkar få bukt på de stressrelaterade problem (antrachnose) som vi har haft på greenerna då det ser ut att ge med sig och försvinna efter extra gödning och uppsläppt klipphöjd, men det är inte helt över ännu.

Utöver vanligt klippschema kommande vecka så vill vi försöka hinna med att ytlufta och dressa greenerna.

I helgen har vi även fått ett läckage i bevattningen på hål 18 där ni kanske märkt att det varit en extra sjö på fairway, så det ska vi försöka hinna med att åtgärda först och främst.

Mvh

Banchef Andreas Manninen

William vann Sponsorgolfen!

Vinnaren av sponsorgolfen 10 september: William Carlsson, Mählqvist Rör, till vänster, tillsammans med spelkamraten Magnus Orrhammar, Flens kommun. FOTO: Maria Sturén.

Vi tackar våra sponsorer för en riktigt trevlig eftermiddag på vår fina bana i strålande sensommarväder. Innan vi startade våra härliga rundor njöt vi av en riktig god lunch i den populära restaurangen.

1CARLSSON, WilliamFlens GolfklubbSpelhcp 17Par72
2ANDERSSON, ClaesFlens Golfklubb 17Par72
3ERIKSSON MathsFlens Golfklubb 34+173

Veckans schema för banan

Hej alla!

Kommande vecka har vi inga särskilda skötselmoment inplanerade så det kommer att köras vanlig klippning genom veckan. En hålpipning av greenerna är på gång men troligtvis hinner vi inte börja med det under nästa vecka.

Dock har vi lite information som kan vara bra att veta. Förra veckan var vi tvungna att ändra lite på fairwayklippning pga slipning av aggregat, så det blev klippt på torsdagen istället för sedvanliga fredagen och det medförde en del långhåriga fairways framåt helgen då vi precis gödslat fairways och de växer ganska skapligt.

Sen är vi inne i ett litet svamptryck gällandes greenerna just nu, de har varit en del stressade en period nu pga låga klipphöjder och intensiv skötsel i kombination med mycket spel. Så kommande vecka kommer vi troligtvis att höja klipphöjden på greenerna men välta oftare. Ibland även hoppa över nån klippning och bara välta, det kan medföra kanske lite trögare och tufsigare greener på eftermiddagen just den dagen vi hoppar över klippning. Hoppas ni har överseende med detta.

Mvh

Banchef Andreas med banpersonal

Ordförandebrev september

VI FICK UPPLEVA en sommar som inte var lik någon annan sommar och som vi inte hade kunnat föreställa oss eller kunnat planera för. Men vi har tagit oss igenom allt och mycket har ju varit oväntat positivt för golfen och då också för vår klubb.
Att ha idéer och visioner om framtiden är naturligtvis ett måste när man ansvarar för en verksamhet. Därtill kommer planer och aktiviteter som tar oss framåt inom de ramar, ekonomiska och personella, som står till förfogande. Till vår hjälp har vi alla medlemmar som ibland ger förslag och idéer som styrelsen har att ta ställning till.

* Ett exempel är frågan hur vi ska bli bättre på att informera medlemmarna. Vi har i dag tre informationsvägar: Hemsidan, Facebook och anslagstavlorna i klubbhuset. Nytt på hemsidan är styrelsens återkommande kortfattade information under rubriken ”Aktuellt”. Dessutom kommer banchefen inom kort att utöka sin rapportering om vad som händer på banan med en nyhetsnotis varje vecka. På hemsidan finns även en länk till klubbens Facebooksida som fylls med notiser och bilder om banan, tävlingar, nybörjarkurser och träning. Och jag skriver ordförandebrev med en viss kontinuitet som förut. Och så glöm inte att hålla koll på anslagstavlorna i klubbhuset där du hittar resultatlistor, tävlingsinformation, lokala banregler med mera.

* Så välkomnar vi Annki Johansson som är vår nya kanslichef efter Marcus som har beslutat att gå vidare i sitt yrkesliv. Annki kommer precis som Marcus att dela sin tid mellan receptionen och kansliet. Inom kort kommer en kortfattad presentation av Annki på hemsidan. Vi får tänka på att det är mycket att sätta sig in i för henne och att vi alla får hjälpas åt att skapa en fin arbetsmiljö för henne och Jukka i våra allmänna utrymmen. I överlappningen har flera medlemmar ställt upp ideellt för att hjälpa till i receptionen (stort tack till er!) så nu har vi några fler som kan rycka in vid behov.  

* När det gäller pro efter Jim, som flyttat hem till Skottland och just nu befinner sig i karantän i sitt hem efter sejouren i Sverige, pågår diskussioner med Johan Thorell om hur vi ska forma framtiden inom tränings- och utbildningssfären.

* För några år sedan gjorde vi rejäla investeringar i maskinparken som då lämnade mycket övrigt att önska. Med hjälp av de nya leasade maskinerna och under Andreas Manninens ledning har banan, som vi alla vet, utvecklats positivt. Vartefter leasingavtalen går ut måste vi ta ställning till om vi ska lösa in maskinerna eller lämna tillbaka dem och leasa nya. Just nu har en fairwayklippare varit aktuell och styrelsen har beslutat att lösa in den för 35 000 kr plus moms. Huruvida vi till det behöver leasa en ny är något vi får ta ställning till framöver.

* Pandemin har påverkat oss alla. För golfens del har det som vi alla vet inneburit ett rejält uppsving med välfylld bana och många nya medlemmar som vi hälsar hjärtligt välkomna till oss. Inför bokslutet som vi har den sista oktober håller styrelsen kontinuerligt koll på statistik och ekonomi och det ser bra ut. Mer information kommer när vi har hela bilden klar.

* Stefan Smielkiewicz i restaurangen har jobbat på och har trots pandemin kunnat hålla fanan högt. Vi får verkligen lovorda honom för den goda maten och den kvalitet han håller! Med högklassiga råvaror och hans eget kunnande har vi kunnat avnjuta läckerheter hela sommaren. Dock är önskemålet att fler golfare tar tillfället i akt och stannar en stund och äter lunch i goda vänners lag eller köper med sig mat hem. Och har vi något att fira så är golfrestaurangen det absolut bästa stället! Vi måste alla hjälpa till att möjliggöra vårt fortsatta samarbete och hoppas att nästa säsong inte ska påverkas så mycket av den pandemi som vi tycks få leva med längre är vi hade trott.

* Kiosken har varit obemannad hela säsongen på grund av pandemin. Tyvärr har den utsatts för stölder på kvällar eller nätter när vi har låtit varor stå framme för golfare som går ut sent eller tidigt. Det har gjort att vi måste plocka in allt i samband med att personalen går hem.

* När Johan Thorells mentor Ingela Thisén, pro på Lidingö GK och känd som en av de proffs som medverkar med råd och tips i Svensk Golf, var i Flen härom veckan för utbildningsdag tillsammans med Johan sa hon: ”Fattar ni vilken fantastisk anläggning ni har? Förstår ni vilken underbar miljö ni befinner er i? Här är helt sagolikt! Här vill man bara vara!”
Och ja, man kan bara hålla med, eller hur?

Ha en trevlig golfhöst!
Monica Falk

Veckans schema för banan

Under de två senaste veckorna har vi vertikalskurit, ytluftat och dressat greener samt gödslat fairways utöver det vanliga klippschemat.

Denna vecka kommer vi att göra ett försök att borsta greenerna innan klipp (troligtvis tisdag) för att få upp en del ligg gräs vilket förhoppningsvis gör greenerna ytterligare lite jämnare och snabbare. Även några extra vältningar ska vi försöka att hinna med.

Mvh

Banchef Andreas Manninen