Banan tillfälligt avstängd!

F.o.m idag (Tors 22/10) är banan tillfälligt avstängd tillsvidare. Detta pga det regnat mycket inatt och det är alldeles för blött på banan för att den ska klara slitage från golfspel.

Veckans schema banan

Denna vecka fortsätter vi med luftning. Fairway har påbörjats men vi har ej hunnit sätta igång med tees ännu, och med veckans förmodade dåliga väder så kan det bli svårt att komma igång med det förrän framåt slutet på veckan.

Blir vädret så blött som det sägs kan det även bli så att vi tillfälligt stänger banan helt en till ett par dagar så alla är medvetna om det.

Range och golfbilar

Från och med imorgon (fredag 16/10) förbjuds användning av golfbilar på banan. Det är väldigt blött på sina ställen där ute och kommer det mer regn blir det omöjligt att ta sig fram med golfbilar utan att göra för mycket skada.

Även rangen stängs för i år då vattnet är för kallt och bollarna flyter inte upp igen och lätt hamnar utanför länsen.

Veckans schema för banan

I veckan som varit var det tänkt att vi skulle ytluftat och dressat greenerna, just för att dränera ytan bättre och hålla den så torr som möjligt i detta fuktiga höstväder. Men det hann vi inte med så det skjuts upp till kommande vecka. Förhoppningsvis får vi det gjort direkt dagen efter hösttouren som är på Måndag.

Det kommer att vara dags och påbörja luftningar av alla ytor också (tee, fairway och green). Vi siktar att kunna i alla fall påbörja det under veckan som kommer sen fortsätta med det löpande.

Hej alla!

V.41 kommer vår grävmaskinist Lars fortsätta grävningen av vägkanter från klubbhus bort mot hål 15.

Även jag är borta några dagar och bortrest till Skåne på SGA-mästerskap.

På tisdag är det planerat att ytlufta och dressa greenerna, hoppas bara att regnet håller sig borta just då så att det går snabbt och smidigt.

Inga andra speciella åtgärder är planerat till veckan.

Det är alltid viktigt att laga sina nedslagsmärken, men just nu är det ett hårt svamptryck på banan i det fuktiga höstvädret och mest utsatta är greenerna. Så var gärna extra noggranna med att laga nedslagsmärken och andra skador på greenerna!

Veckans schema för banan

Veckan som gått har varit tuff då vi varit kort om personal, men det lilla gänget vi var har kämpat på bra och det har gått vägen och vi har ändå hunnit med den mesta klippningen som tur är. Även fyllt igen grävhålet vid 18:e green, nu ska det bara snyggas till och så gräs där.

Kommande vecka kommer vi att vara endast en mindre personal då vår grävmaskinist Lars ska hjälpa väg samfälligheten (vägen från klubbhus och bort till hål 15) och gräva vägkanter och diken. Dock har vi inga särskilda åtgärder inplanerat mer än den sedvanliga klippningen. Greenerna ser välmående ut och nu gäller det att hålla dom friska och fina inför invintringen. Det kommer att planeras en del luftning och dressning av framförallt greenytor och teeytor när vi kommer in i Oktober. Troligtvis direkt efter att hösttouren har tagit plats på Flens GK.

Andreas med personal

Veckans schema för banan

Då var det dags för en liten veckorapport.

I veckan som gått så hann vi med att vertikalskära och dressa greenerna, det är vi väldigt nöjda med.

I veckan som kommer så är det inga specialåtgärder inplanerat. Vi kommer dessvärre ha lite personalbrist hela veckan så det blir till att kämpa med ordinarie skötsel och hoppas vi hinner med allt. Hoppas ni har överseende med det om det blir nåt som vi blir tvungna att prioritera mindre.

mvh

Banchef Andreas

Hej golfare!

Vi verkar få bukt på de stressrelaterade problem (antrachnose) som vi har haft på greenerna då det ser ut att ge med sig och försvinna efter extra gödning och uppsläppt klipphöjd, men det är inte helt över ännu.

Utöver vanligt klippschema kommande vecka så vill vi försöka hinna med att ytlufta och dressa greenerna.

I helgen har vi även fått ett läckage i bevattningen på hål 18 där ni kanske märkt att det varit en extra sjö på fairway, så det ska vi försöka hinna med att åtgärda först och främst.

Banchef Andreas Manninen

William vann Sponsorgolfen!

Vinnaren av sponsorgolfen 10 september: William Carlsson, Mählqvist Rör, till vänster, tillsammans med spelkamraten Magnus Orrhammar, Flens kommun. FOTO: Maria Sturén.

Vi tackar våra sponsorer för en riktigt trevlig eftermiddag på vår fina bana i strålande sensommarväder. Innan vi startade våra härliga rundor njöt vi av en riktig god lunch i den populära restaurangen.

1CARLSSON, WilliamFlens GolfklubbSpelhcp 17Par72
2ANDERSSON, ClaesFlens Golfklubb 17Par72