Uppdatering Banchefen

Hej allesammans!

“Sköna Maj” var tydligen senaste inlägget så här behövs det en uppfräschning. Det har varit både körigt och rörigt en speciell sommar som denna så informations läget har tyvärr hamnat i lite skymundan.

Nu är vi istället inne i starten på slutet av sommaren (jag vet det låter lite deprimerande), men augusti/september kan likväl med lite tur bjuda på strålande golfväder och inte minst fantastiska banor att spela på. Banan just nu tycker jag ur ett rent skötsel och yrkesmässigt perspektiv ser superfin ut, och eftersom jag dessvärre inte hunnit spela en hel runda ens så hoppas jag att ni som spelar tycker den är lika bra ur ett spelmässigt perspektiv.

Sommaren har ändå bjudit på en mer klassisk svensk sommar med en del regnskvättar blandat med sol, i början på Juni dock så såg det ut som att det skulle bli en väldigt svettig och torr sommar. Då hade inte vi som jobbar med gräsvård varit lika glada.

Som nämnt tidigare så har det minst sagt varit en speciell sommar hittills med denna pandemi vi för tillfället lever i, men golfspelet verkar vara det som drabbats minst om ens nåt av detta. För herrejösses vad golfspel det har varit, speciellt nu när semesterperioden har varit igång. Positivt för det mesta men det har stundtals varit svårt för oss på banan att anpassa oss till detta ökade spel. Planeringen blir rörig och annorlunda, vissa skötselåtgärder blir inte gjorda i tid som önskat, och om det minsta lilla strular på morgonen så hinner vi inte iväg och hålla avstånd till de första golfarna och vi blir tvungna att åka i cirklar ibland för att störa så lite som möjligt. Vi alla i banpersonalen ber om ursäkt om vi varit och kommer vara extra mycket ivägen i år men hoppas ni har förståelse för detta.

Vi är trots allt lite nöjda att hunnit med några skötselåtgärder som är nödvändiga (dressning, luftning, vertikalskärning, gödning) och hållit banans kvalité utan någon större åverkan på spelet.

Vårt härliga ideella gäng har även dom varit delaktiga hela sommaren och i vanlig ordning pysslat med det vi inte hinner med. Röjning mestadels vilket känns som ett dygnet runt jobb, sjökanten vid 17 är nyligen röjt och snyggt och även 18 är påbörjad. Även många diken är uppfräschade och fina. Stort tack till alla inblandade!

Klassiska KM helgen är på ingång och vi hoppas kunna vässa banan ytterligare ett snäpp, sen är det upp till er och bjuda på skönspelet!

Tack för mig och väl mött på banan!

Mvh

Banchef Andreas Manninen