Golfbanan bjuder in till ny säsong!

Med röjsågar, sekatörer, krattor och brasor har Servicegruppen gjort golfbanan vårfin inför den nya säsongen. Att öppna upp för ljuset och vidga vyerna har varit målsättningen.

– Arbetet som Servicegruppen gör är ovärderligt, säger klubbens kanslichef Marcus Ledenvik. Banan blir vackrare, mer inbjudande och på köpet blir det nu lättare att hitta bollar som hamnar utanför fairway!

Servicegruppen bildades 2005 och består av ett antal ideella medlemmar som hjälper bankommittén med skötseln av banan och områden utanför banan. De flesta är pensionärer, men har ett yrkesliv som elektriker, rörmokare, plåtslagare mm bakom sig, vilket förstås underlättar.

Göran Edlund har under flera år ansvarat för servicegänget.

Göran Edlund är ansvarig och har glädje av sitt yrkesliv som arbetsledare på Alfa-Laval.

– I år syns vårt arbete tydligt, konstaterar han. Det är roligt att göra banan vackrare. Men det var också ett viktigt arbete när vi för tre år sedan drog 7 km vildsvinsstängsel runt banan. Nu slipper vi uppbökade greener och fairways.

Gruppen hjälper också banchefen Andreas Manninen med banan, med att bygga om greener och tees, laga och underhålla byggnader.

– Numera är vi bara 7-8 gubbar kvar i gruppen, berättar Göran och alla är i 70-80 årsåldern. Kommer man över 80 år vill de flesta prioritera golfen! Ja, golfen är ju viktig för oss alla.

– Så det skulle vara toppen, om fler ville vara med och hjälpa till! Vi är ett gott gäng, som har roligt tillsammans.

Damerna startade i höstas upp en egen servicegrupp, den leds av Helena Eriksson.

Det finns också en damgrupp med drygt tio damer som hjälper till med arbetet runt banan. De röjer, plockar ris, eldar och plockar ogräs ur bunkrarna, bl a. Ansvarig för damerna är Helena Eriksson och också hon välkomnar andra damer att komma med.

– Idag har vi provat att göra små blomsterängar ute i ruffen, berättar hon. Vi har grävt upp små öar, fyllt på med jord och sått frön. Det ska bli spännande att se resultatet!

Text och bilder: Agneta Riddar

Servicegängen samlas på tisdagar. Kontakta gärna Göran 070-3213959 eller Helena 070-3264386 om du vill vara med eller för mer information.