Nybörjarutbildning 2018

Nästa nybörjarkurs startar 7 juli.

Kursen pågår under fyra dagar: 7-8 och 14-15 juli.

Dessutom sker en regelvandring den 11 juli kl. 18.00.

Anmäl dig nu så du kommer med.

Du har flera olika möjligheter att ”gå in” i kursen.

Enbart för kurs:
Vuxen: 1 900 kronor
Juniorer upp till 21 år: 1 200 kronor

I kursen tillkommer en teoribok 200 kronor.

Medlemskap efter en nybörjarkurs kostar 1 000 kronor för första året. Blir man medlem under nybörjarkursens gång kostar det 800 kronor.

Kontakta kansliet 0157-157 70 för anmälan och vidare frågor.

Utbildningen delas upp i sex steg enligt följande:

1. Praktik med PRO Jim Anderson. Du får bland annat lära dig grunderna för alla typer av slag.
  2. Regelvandring på banan. Två timmar en kväll under utbildningen. Vi går en runda på banan och går igenom viktiga saker du måste kunna på golfbanan. Regler, uppförande, fylla i scorekort med mera. Ledare från faddergolfen.
  3. Fortsättning av praktikpassen med Jim Anderson. Du får 2 x tre timmars med Jim enligt punkt 1 ovan.
  4. Faddergolf. Efter de första praktikpassen och regelkvällarna är du mogen att börja spela på banan och vara med på faddergolfen en gång i veckan. Då spela du nio hål från 150 meters-markeringen (från 100 meter om du är max 13 år). Här kan du vara med till du klarar kraven för att få handicap 54. Se dessa villkor på golf.se/grontkort.
  5. Egen fadder. Nu får du spela på hela banan med egen fadder och/eller vara med på vår Kom igång-golf, som vi spelar en kväll i veckan.

Läs länk till Golfförbundets rekommendationer om Grönt kort: golf.se/grontkort