Johan Thorell

Johan är väl känd för de flesta i klubben. Kanske speciellt bland dem som knackar på dörren till vuxenvärlden efter att som barn sprallat omkring i Golfäventyret och tagit vägen via juniortävlingar. Johan började tränarkarriären med just Golfäventyret och har följt sina elever på vägen. Nu axlar han rollen som pro med ansvar för både junior- och övrig medlemsträningen, att leda nybörjarkurser och arrangera företagsgolf.
Under 2018 började han en treårig PGA-utbildning – HTU, eller Högre Tränar Utbildning.
– Det fungerar väldigt bra. Förutom utbildningen har jag sex testelever som följer mig fram till kursavslutningen 2021, säger Johan.
Som instruktör jobbar Johan med både singelhandicapare, nybörjare och höghandicapare.
– Främst handlar det om att söka orsaken till problemet. Att få en bra dialog med golfaren som får förklara lite om sig själv och vad som händer med bollen när hen slår på den. Lyckas få ett förtroende genom att göra bollträff bättre med få förändringar.
Johan håller kurser och träningar både inomhus och utomhus även om golfsimulatorn i första hand är tänkt för träning när höstmörker och vinterkyla sätter in. Sommartid jobbar Johan också ute på banan där han tillsammans med övrig banpersonal trimmar alla hål till toppskick.
– Jag är både glad och stolt över att få vara med och sköta banan. Har lärt mig massor av alla banarbetare och ideellt arbetande medlemmar som gör ett fantastiskt jobb.
Här når du Johan:
Via kansliet: 0157-157 70