RANGEN HAR NU ÖPPNAT FÖR SÄSONGEN!

Nu äntligen har vi öppnat upp våran populära Lakerange! Den står redo dygnet runt för dig att värma upp, träna och bara ha kul och slå ut bollar!

För 30 kr får du ca 25 bollar som betalas med kort.

Välkommen!

Välkomna till damupptakt 1 maj

Den första maj är det säsongsupptakt för damgolfen.
Pro Johan Thorell leder träningen och informerar om hur säsongen kommer att se ut.
På grund av covid-19 sker träningen i grupper med åtta personer i varje. Första gruppen börjar klockan 13 och träningen pågår en timme.

Innehåll: Genomgång av puttning och chippning
* Fyra puttstationer på green.
* Chippstationer runt övningsgreen.
* Median – tre bollar slås från olika lägen, den bästa och den sämsta bollen tas bort. Spel 1 mot 1. Närmast hål vinner.

Första gruppen samlas klockan 12.50 vid övningsgreenen. Andra gruppen klockan 13.50 och tredje gruppen klockan14.50.

Pris: 100 kronor per person. Anmälan görs till Lena Hagelberg (tid för spel och lunch).

Lunch serveras till självkostnadspris innan träningen.

Tävlingskalender 2021

Ladda ner filen (PDF, 64KB)

Tävlingskalender 2021 för Flens Golfklubb

Tävlingar 2021   
DatumTävlingTävlingsformSponsor
21/05/02Kuriren Cupfoursome match parEskilstuna Kuriren
21/05/17Senior golf challangeSingel, herr/dam, öppenSponsor: Monica fixar
21/05/29ViolslagetSlaggolf dam o herrValla Asfalt
21/06/04SPF, KLUBBSingel 2 herr och 1 dam
21/06/13Handelsbanken CupMatchspelHandelsbanken
21/06/17Teen Cup
21/07/10Birdiejakten2 manna scrambleKronfågel
21/07/17Ladies InvitationalFyrboll, bästboll
21/07/18KM matchspelMatchspel
21/07/29Solen CupDam, singel
21-07-31-21-08-01KMsingel
21/08/15Golf MorePartävlingGolf More
21/08/29Lindqvist möblerFyrboll, bästbollLindqvist Möbler
21/09/05SörmlandsutbytetsingelGTS
21/09/07H 65SingelMellansvenska Seniortouren
21/09/12SkobesFyrboll, bästbollSkobes
21/10/02Sista valsen4-mannalag, bästboll Sparbanken
21/10/21HösttourenSingelSörmlands golfförbund

Golfsäsongen har inletts

Premiär 2021 för kiosken.
Påsken blev premiärhelg för golfen 2021. Krögaren Stefan Smielkiewicz servade årets första golfare med grillning vid kiosken. FOTO: Lalla Lindström

Drömstart för säsongen 2021!
Påskhelgen blev premiär för säsongen 2021. Då öppnades banan med sommargreener, ordinarie fairways och med en och annan nyhet.
Du kan gå in i GIT och boka en starttid. Tänk på att nu i inledningen av säsongen börjar starttider gälla från klockan 9.00.
Golfbilar är endast tillåtna för de som har läkarintyg.
Det är försäsong och därför har vi också en särskild green fee på 300 kronor vardagar och 350 kronor helger. Alla andra former av rabatter utgår dock från ordinarie green fee.

Handicapsystemet

Vi har nu haft nya handicapsystemet ett år i Sverige – världshandicapsystemet.
Ett snittsystem. Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder. Du ser din exakta handicap i Min golf.
I förra systemet skedde automatiskt en årlig revision av handicap. I det nya systemet är det mer som en översyn med råd från Svenska Golfförbundets regelkommitté.  

REGISTRERA DINA RONDER – BRA SOM DÅLIGA
Antalet registrerade ronder ökade kraftigt under det första året med den nya modellen. Många registrerade ronder ger mer rättvisa då snittsystemet reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet.
Registrering av rond.Registrering sker i Min golf där du, precis som tidigare, sköter din handicap. Där kommer du att se din exakta handicap, ronderna snittet baseras på och mycket annat.
Du behöver inte meddela eller registrera i förväg att du vill spela en handicaprunda.
Godkända spelformer. För att gälla som handicaprond ska du spelat ronden enligt reglerna för slagtävling, poängbogey eller maxantal slag (till exempel slaggolf)
Kortare ronder. Alla golfare får registrera ronder från nio hål och uppåt. Det underlättar för dig som inte alltid vill eller har tid och möjlighet att spela 18 hål.
Två sätt att registrera. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogey-score i Min golf.

MER INFORMATION OCH KONTAKT
Har du frågor eller funderingar gällande ditt handicap, kontakta vår handicapansvarig:
Agneta Wagneryd (agnwagn@gmail.com) eller Annki på kansliet, annki@flensgk.se.

Mer information samt svar på de vanligaste frågorna hittar du hos Svenska Golfförbundet: www.golf.se/for-spelaren/regler–handicapsystemet/varldshandicapsystemet/

Vårstädardag!

Lördagen den 27 mars är det samling på parkering klockan 10.00 – på avstånd och Coronaanpassat.
Tag med dig egen räfsa eller städhandskar så gör vi vår bana och kansli till den finaste! 
Anmälan sker till info@flensgk.se.
Vi bjuder på en liten go’lunch från restaurang Norrtorp.
Välkomna!

Lär dig golf i våra nybörjarkurser

Nu är det dags för årets första nybörjarkurser på Flens Golfklubb.
Var med från början och lär dig grunderna. För att gå en nybörjarkurs krävs inga förkunskaper.

Våra kurser följer SGFs och PGAs rekommendationer. Nybörjarkursen är första steget på vägen mot Grönt kort – inträdesbiljetten till golfvärlden dit redan runt en halv miljon svenskar har hittat.
Kursen leds av Johan Thorell, pro, som lär dig att hantera golfklubbor på rätt sätt, ger dig de grundläggande kunskaperna om själva spelet och berättar om golfens vett och etikett. Klubbens särskilda faddrar följer dig sedan på dina första golfrundor.
Den teoretiska delen av kursen görs på webben med Golfförbundets video Börja spela golf – Golf.se. När allt är klart får du ett golf-ID som hjälper dig vidare. 
Har du spelat golf tidigare? Då har du kanske redan ett golf-ID. Om du har glömt ditt golf-ID – ta kontakta med kansliet så får du hjälp.

Så här går kursen till:
Anmäl dig till info@flensgolfklubb.se eller direkt till kansliet på 0157-15770.
Om du inte redan har utrustning så kommer här ett tips:
Det finns en liten shop i vårt klubbhus. Där kan du köpa handskar, bollar, peggar och det går också att beställa klubbor. Du kan få hjälp med enklare klubbreparationer och att byta grepp på klubbor. I shopen finns även låneklubbor som du kan disponera den första utbildningsdagen.

När är det dags?
De första kurserna genomförs helgerna 17-18 april och 24-25 april ­– fem timmar både första och andra kursdagen och varje grupp innehåller max åtta deltagare. När du anmäler dig ska du meddela vilken helg som passar bäst.

Och vad kostar kalaset?
Om du betalar 3 100 kronor så ingår även medlemskap och fritt spel året ut.
Om du betalar 2 000 kronor så ingår inte medlemskap med fritt spel.
Och glöm inte … du kan använda eventuellt friskvårdsbidrag!

Har du frågor så hjälper vi förstås till. Maila till info@flensgolfklubb.se eller johan.thorell.golf@gmail.com

Mars: ”Håll koll – snart dags för premiär”


NU AKTIVERAR VI vår nya kommunikationsstrategi. Gösta Elmquist samlar in och rapporterar nyheter och aktuella händelser en gång i månaden och kortnyheter vid behov. Annki lägger kontinuerligt ut kort information, bilder och glada tillrop på Facebook och Instagram, kompletterat med nyheter från pro, shop och restaurang. Och jag skriver ordförandebrev efter varje styrelsemöte. Nya hemsidan sjösätts innan säsongen börjar.
AMBITIONEN VAR ATT ÖPPNA bana, reception och restaurang till påsk. Men det är väder och vind som avgör när det gäller banan och i skrivande stund ser det kanske lite dystert ut, men vi ger inte upp hoppet! Och så har snömögel ställt till det på greenerna och att spruttrucken krånglar just nu var förstås inte vad vi önskade oss. Men håll koll, vi gör vad vi kan!
STÄDDAG blir det lördagen den 27 mars kl. 10.00. Alla är naturligtvis välkomna – ju fler vi blir, desto smidigare går det. Mer information kommer.
TIDSBOKNING 06.00 – 19.00. Så ser reglerna ut för i år. Detta för att arbetet på banan ska harmoniera med beläggningen och för statistiken som vi har som underlag för planering.
TÄVLINGSFÖRBUD RÅDER fortfarande på grund av pandemin och dam- och seniorkommittéerna meddelar att vi initialt fortsätter som förra året – det vill säga det blir sällskapsspel där du spelar med de du umgås med i vanliga fall. Om restriktionerna förändras blir det tävlingsupplägg som det var tänkt.
FLER SAMARBETSPARTNERS är resultatet av ett idogt arbete från marknadskommittén. På ekonomisidan tycks dessutom den digitala faktureringen fungera.
NY FLAGGSPONSOR blir Bocks fastigheter och vi får röd, gul och vit flagg beroende på flaggplacering. Och banguiden är på G.
TILL RESTAURANGEN har vi köpt in en ny diskmaskin, ventilationen är genomgången och lite målningsarbeten utförda. Intäkter från skidåkningen och försäljning av björkved är välkommet. Tyvärr har kompressorn till restaurangens kylrum lagt av vilket innebär att det måste åtgärdas.
TÄVLINGSPROGRAMMET ÄR KLART och anmälningar till seriespel är inskickade. Beslut om lokala regler och tävlingsbestämmelser är också tagna. Reglerna läggs ut på hemsidan och anslås på anslagstavlan.
 ÅRETS FÖRSTA NYBÖRJARKURSER är planerade liksom barn- och ungdomsverksamheten, medlemsträningar och återträffar med förra årets nybörjare. Närmare information kommer.
NY VARUAUTOMAT ska hjälpa oss få stopp på fortsatt svinn i kiosken. Vi ska också testa självbetjäning av korv. Mer information kommer.
AVTAL MED SÖRMLANDSSWINGEN är klart. Alla fullbetalande medlemmar och ungdomar får spela för halv greenfee alla dagar i veckan på följande banor: Jönåker, Kiladalen, Trosa, Grytsberg och Mälarbaden. Detta läggs in i GIT så att mottagande klubb ser om du är berättigad till rabatten.
OMBYGGNATIONER för reception och shop pågår. Även kanslidelen omdisponeras något.
KOMMITTÉORDFÖRANDE är utsedda: Bankommittén: Mattias Gustavsson; Barn- och juniorkommittén: Johan Thorell; Tävlingskommittén: Gunilla Hedberg; Utbildningskommittén: Anders Bjurevall; Seniorkommittén: Bengt Andersson; Damkommittén: Lena Hagelberg; Handikappkommittén: Agneta Wagneryd; Kioskkommittén: Mattias Gustavsson; Servicegruppen: Helena och Göran Eriksson; Medlemskommittén: Saknas; Herrkommittén: Saknas.
KOLLAR PÅ PITCH. Nu tittar vi i styrelsen och kommittéerna samt personalen på PITCH, en programserie i nio avsnitt för oss som är involverade i golf på olika sätt. Serien är intressant för alla som vill veta hur arbetet fungerar i en golfklubb och vill få tips och idéer till spännande framtidsdiskussioner. Finns på golf.se.
PANDEMIN har oss fortfarande i sitt grepp och försiktighet i umgänget med varandra gäller fortfarande. Förhoppningen är att vaccinationen ska bidra till att smittan avtar och restriktionerna mildras. Men hur som helst blir det snart GOLFUTSLÄPP. Håll i, håll ut, det blir bättre!

Monica Falk
ordförande

Styrelsemöte 9 februari 2021

Förutom samtliga styrelsemedlemmar deltog Pia Lyttbacka Larsson, valberedningens ordförande, Annki Johansson, kanslichef, samt Andreas Manninen, banchef. Mötet var digitalt.

* Pia presenterade sig och sina tankar gällande valberedningens arbete.
* Annki informerade om att kursen Golf management som hon deltar i, avslutas vecka 8. Hon framförde önskemål om utökning av bokningstiden att även gälla efter 18.00 för att vi ska få en bättre statistik. Även att det ska gå att boka golfbilar genom GIT. Vi återkommer om det.
* Andreas går utbildning i Behörighet för bekämpningsmedel. Grävning, maskinservice, slipning och semesteruttag är på agendan. Servicegruppen tar bort vass vid hål 17, björkar har avverkats vid 12:an.
* Styrelsen ställer sig positiv till önskemål från medlem att alla medlemmar ska få ta del av enkätundersökningar som görs.
* Vi har sökt och fått 20 000 kronor från Sörmlands Sparbank i coronastöd. Syftet är att bjuda in kommunbor till gratis golfinriktade aktiviteter hos oss på Norrtorp för att göra tillvaron lite ljusare under pandemin.
* Vi har även sökt och fått 3 000 kronor från Riksidrottsförbundet för aktiviteter riktade mot 60+.
* Vi säger ja till en förfrågan från Out-of-Bounds att få dyka efter golfbollar i vatten inom vårt område. Vi får ersättning för det.
* Banguide för 2021 färdigställs.
* Beslöts att fakturering av årsavgifterna sker digitalt via GIT. De som inte har mailadresser får brev som vanligt.
* Kommunen positiv till att köra upp skidspår på banan i samarbete med Andreas.
* Monica tittar på möjligheten att söka bidrag från Arvsfonden för handikappanpassning.
* Ekonomi: Ser något bättre ut än vid samma tid förra året. Vi har ett spännande år med kända högre kostnader än förra året samt en pandemi som påverkar.
* Utbildningskommittén: Tydligare regler vad som gäller för nybörjare som inte har Grönt kort tas fram.
* Tävlingskommittén: Tävlingsprogrammet är klart. Godkändes. Lokala regler ses över.
* MAK: Jobbar med sponsring och hemsidan.
* Seniorkommittén: Seniorgolfen är inbokad onsdagar 8.30-11.00.
* Erbjudande från SGF om att delta i utbildning i jämställdhet 50/50. Förutsätter att hela styrelsen, valberedningen och all tillsvidareanställd personal deltar. Beslut på nästa styrelsemöte.

Medlemsavgifter 2021

 Kategori Avgift Spelrätt
 Förstaårsmedlem3 900 krBehövs ej
 Medlem efter utförd nybörjarkurs på Flens GK1 100 krBehövs ej
Golfäventyretmedlem  300 krBehövs ej
 Junior upp till 17 år  500 krBehövs ej
 Junior 18-21 år1500 krBehövs ej
Medlem 22-25 år2 700 krBehövs ej
Medlem med spelrätt5 300 krKrävs
Andraklubbsmedlem* med spelrätt3 900 krKrävs
Sällanspelare (ingår 4 hel- eller 8 halvgreenfee)1900 krKrävs
 Greenfeemedlem  595 krBehövs ej
 Greenfeemedlem inkl. 2 greenfee1 295 krBehövs ej
Avgift passiva medlemmar med spelrätt  300 krKrävs