Färdigjobbat för Jim

På fredagen skruvade Jim ned sin skylt och tackade för sig.

Jim tar ner skylten.

Efter att under många år drivit den fina shoppen och haft många lika uppskattade lektioner och kurser så har nu Jim gjort sitt sista pass på Flens GK.

Vår ordförande Monica lämna över en avskedsgåva.

Delar av styrelsen var samlade för att säga några ord och lämna över en gåva. Klubben vill ge ett stort tack till Jim för alla dessa år och önska lycka till i framtiden!

Resultatet av Violslaget

Idag var det Sörmlands Sparbank som sponsrade vår tävling Violslaget. Vi hade tur med bra väder och bra spel.

Eftersom vi är i coronatider så var det ingen prisutdelning direkt efter tävlingen.

Priserna kan hämtas på kansliet från och med måndag. Vi grattulerar pristagarna.

Dam klassen 5 priser plus pris för närmast hål:

1 MaritaZunko

2 AnnikaHugsén

3 LenaHagelberg

4 MiaSellgren Boström

5 AnnemiHallström

Närmast hål Christina Lindström

Herr klassen 6 priser plus pris för närmast hål:

1 JonnieKarlsson

2 BerntEklindh

3 WillyLund

4 PeterHammarin

5 ÖstenEdlund

6 RobertKarlsson

Närmast hål Thomas Brännemo

Uppdatering Banchefen

Hej allesammans!

“Sköna Maj” var tydligen senaste inlägget så här behövs det en uppfräschning. Det har varit både körigt och rörigt en speciell sommar som denna så informations läget har tyvärr hamnat i lite skymundan.

Nu är vi istället inne i starten på slutet av sommaren (jag vet det låter lite deprimerande), men augusti/september kan likväl med lite tur bjuda på strålande golfväder och inte minst fantastiska banor att spela på. Banan just nu tycker jag ur ett rent skötsel och yrkesmässigt perspektiv ser superfin ut, och eftersom jag dessvärre inte hunnit spela en hel runda ens så hoppas jag att ni som spelar tycker den är lika bra ur ett spelmässigt perspektiv.

Sommaren har ändå bjudit på en mer klassisk svensk sommar med en del regnskvättar blandat med sol, i början på Juni dock så såg det ut som att det skulle bli en väldigt svettig och torr sommar. Då hade inte vi som jobbar med gräsvård varit lika glada.

Som nämnt tidigare så har det minst sagt varit en speciell sommar hittills med denna pandemi vi för tillfället lever i, men golfspelet verkar vara det som drabbats minst om ens nåt av detta. För herrejösses vad golfspel det har varit, speciellt nu när semesterperioden har varit igång. Positivt för det mesta men det har stundtals varit svårt för oss på banan att anpassa oss till detta ökade spel. Planeringen blir rörig och annorlunda, vissa skötselåtgärder blir inte gjorda i tid som önskat, och om det minsta lilla strular på morgonen så hinner vi inte iväg och hålla avstånd till de första golfarna och vi blir tvungna att åka i cirklar ibland för att störa så lite som möjligt. Vi alla i banpersonalen ber om ursäkt om vi varit och kommer vara extra mycket ivägen i år men hoppas ni har förståelse för detta.

Vi är trots allt lite nöjda att hunnit med några skötselåtgärder som är nödvändiga (dressning, luftning, vertikalskärning, gödning) och hållit banans kvalité utan någon större åverkan på spelet.

Vårt härliga ideella gäng har även dom varit delaktiga hela sommaren och i vanlig ordning pysslat med det vi inte hinner med. Röjning mestadels vilket känns som ett dygnet runt jobb, sjökanten vid 17 är nyligen röjt och snyggt och även 18 är påbörjad. Även många diken är uppfräschade och fina. Stort tack till alla inblandade!

Klassiska KM helgen är på ingång och vi hoppas kunna vässa banan ytterligare ett snäpp, sen är det upp till er och bjuda på skönspelet!

Tack för mig och väl mött på banan!

Mvh

Banchef Andreas Manninen

Halva seniorgolfen spelad

Seniorgolfen har kommit halvvägs och det bara rullar på!

Nu har vi avverkat 11 omgångar av seniorgolfen och vi kan notera att succén fortsätter med många deltagare varje gång. Rekordet hittills är 91, som vi haft två gånger och är all time high. Snittet ligger på 84 st vilket är mycket bra, trots att vi upplevt både snöhinder och värmebölja. Våra damer är väl representerade, och som mest har 28 st deltagit. Det avspeglas även i resultatlistorna där många damer brukar finnas med bland topp tio. I sammandraget leder f n  Agneta Wagneryd A-klassen och Maria Sturén B-klassen, så gubbarna får skärpa sig.

Det har också presterats många bra resultat, t ex Lilian Frisk med 61 slag och Tommy Bylund som gjort HiO på 12:an. Många har säkert också sett sitt hcp röra sig  både upp och ner mer än vanligt, delvis som en följd av det nya hcp systemet.

Vi kommer att fortsätta med nuvarande spelform tillsvidare, trots att golfförbundet lättat något på restriktionerna för tävling, då många av oss tillhör riskgruppen. Fortsatt försiktighet och sunt förnuft bör gälla även i fortsättningen.

Titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson

Inbjudan till Violslaget

Birdiejakten

Kronfågels Birdiejakt på Flens golfklubb blev en succé med rekordmånga lag anmälda. Bland alla birdies kunde vi hitta eagles också.  Men de som samlade flest poäng var Emil Madsen och Mikael Lundqvist med 8 st birdies som gav 8 poäng. Förutom tävlingen i scramblen så hade vi närmast hål på 15:e. Där skulle hela lagets resultat räknas och segrade där gjorde Sebastian Nilsson och Rasmus Larsson på 8 m och 51 cm. Sen ska vi säga: Grattis Thomas Brännemo till en HIO på hål 3.

Priserna finns att hämta på klubben från och med den 13 juli och det är nio priser förutom närmast hål och för birdiejakten.

Ordförandebrev juni

Annorlunda, är kanske det ord som bäst beskriver den tid vi lever i nu. Förutom allt hemskt som corona/covid 19 har fört med sig har golfen i hela Sverige fått ett rejält lyft. Det betyder att det mest anmärkningsvärda och positiva annorlunda för oss i Flens GK är att det har varit massor med golfare ute på vår fina bana, såväl vardag som helg. Vi har också nya medlemmar som vi hälsar välkomna och nybörjar- och medlemsträningen med Johan pågår för fullt.

Tyvärr har vi haft och förmodligen fortfarande har, problem med bollarna vid rangen. Några av problemen: massor med bollar har försvunnit (troligen har de tagit sig utanför länsen i blåsten) och bollmaskinen har hakat upp sig, ibland på grund av att man lägger i polletter istället för mynt. Som alla förstår är det såväl intäkter som går förlorade som att det skapar irritation när det här strular.  Naturligtvis jobbar vi på att lösa alla problem. Vi plockar de bollar som finns och några alerta medlemmar kommer att åka ut och leta bollar i runt omkring i sjön. Vi har också beställt och fått nya bollar och översyn av länsen görs.

Som ni har noterat har vi obemannat i kiosken i år. Det beror på att vi inte har fått sommararbetande ungdomar genom kommunen och att våra äldre medlemmar som brukar bemanna kiosken i helgerna inte kan göra det på grund av corona. Tyvärr har vi drabbats av stölder kvälls- eller nattetid vilket gör att vi måste plocka in allt när personalen går hem på eftermiddagen.

Jim kommer äntligen loss ifrån Skottland och räknar med att anlända till Flen under veckan efter midsommar.

Glädjande är att tävlingsverksamheten kommer igång igen, men med restriktioner. Alla restriktioner i övrigt fortsätter att gälla: Flaggan får inte lyftas, inga krattor i bunkrarna – vi har infört en tillfällig lokal regel att man får placera bollen inom en klubblängd i bunkern eftersom det förekommer djupa skoavtryck (man ska ändå försöka släta ut sina avtryck med skon eller klubban) se anslaget tillfälliga regler i klubbhuset så att du vet vad som gäller. Och vi håller förstås avstånd och stannar hemma om vi känner oss krassliga. Senior, dam- och herrgolf har ju pågått med restriktioner och troligen blir det samma upplägg säsongen ut. Om det blir förändringar så kommer det att meddelas.

Glädjande är även att Stefan i restaurangen troligtvis kommer att få efterlängtat alkoholtillstånd i nästa vecka!

Jag vill så här avslutningsvis återigen påminna om att det är vi, alla medlemmar som genom Flens GK äger anläggningen med bana och fastigheter. Det betyder att det är vi, alla medlemmar och inga andra, som är de som kan få anläggningen att blomstra, naturligtvis tillsammans med vår personal. Vi är många som helt ideellt bidrar på olika sätt. Nu söker vi dig som vill och kan komma med i gänget. Just nu är det trimning av diken och kanter mot hinder och stenar samt beskärning av vass som står på agendan. Hör av dig till Göran 073-0232964 eller Helena 070-3264386 Eriksson. Det går också bra att höra av sig till mig 072-2108882 med tankar och idéer.

Så ser vi fram emot en annorlunda sommar med mycket golf!

Mvh

Monica

Nytt deltagarrekord i seniogolfen!

Nu har vi brutit ännu en drömgräns i seniorgolfen när vi nådde 91 st deltagare i onsdags den 3 juni.Det är en fantastisk siffra men inte helt oväntad, eftersom vi haft många startande varje omgång hittills.Det var också damrekord med 27 st. Jättekul!

Inget ont som inte har något gott med sig brukar man säga, och när corona-krisen stoppat eller begränsat mycket är golf tack och lov något som man, i alla åldrar, kan ägna sig åt.Hela golf-Sverige upplever f n en boom med ökat spelande, fler nybörjare och många återvändare. Vi kan  konstatera att det gäller även hos oss och det det är ju glädjande.

Vi hoppas och tror att intresset håller i sig och att antalet deltagare fortsätter att öka. Nästa drömgräns är 100 ! Det blir något att fira !

Bengt Andersson

Prislista kurser 2020

Juniorträning
500 kr juni ca 10 träningar
Gruppträning/medlem
100 kr/deltagare, minst 5 deltagare 45 min
150 kr/deltagare, minst 5 deltagare 1 tim 30 min
Gruppträning 2 personer
600 kr 55 min
Privatlektion
350 kr 25 min
500 kr 45 min
Grundkurs närspel
1500 kr 2 tim 30 min
Slå längre-kurs (driver)
200 kr/deltagare 1 tim, minst 5 deltagare
Spel på banan/spelstrategi
1000 kr 2 tim – 9 hål 1 person
1500 kr 2 tim – 9 hål 2 personer
Nybörjarkurs ca 12 tim
Två tillfällen 2999 kr/deltagare (minst 6 deltagare) inklusive årsavgift.
Nybörjarkurs ca 12 tim
Två tillfällen med skräddarsytt upplägg 3999 kr/deltagare inklusive årsavgift.
Nybörjarkurs ungdom upp till 18 år
500 kr reduktion på ordinarie pris. Årsavgift tillkommer.

Nya swishnummer

Vi har fått lite nya swish-nummer som gäller från nu för att underlätta hanteringen och sorteringen av betalningar.

De nya numren för swish är:
Seniorgolfen: 123 – 342 44 70

Herrgolfen: 123 – 015 24 29