Banan öppen i helgen! Söndag den 1 nov är sista dagen för säsongen!

Hej alla härliga golfare!

Idag torsdag har vi banan stängd så hoppas vi den hinner torka upp en del då vi satsar på att ha den öppen nu i helgen!

Då önskar vi alla hjärtligt välkomna till våra sista öppna dagar på Flens fina golfbana.

Söndag är alltså sista dagen för säsongen, så meddelar vi när vinterbanan öppnas!

Välkomna önskar vi alla på Flens Golfklubb

Banstatus

Nu har vi haft banan tillfälligt stängd ett tag pga regnigt väder och en väldigt blöt bana.

Men från och med Fredag 30/10 t.o.m. Söndag 1/11 öppnar vi banan för en sista chans att hinna med en avslutningsrunda innan vi stänger helt. Det vill säga att banan är stängd för året från Måndag 2/11.

Tänk på att banan fortfarande är extremt blöt och kommer att fortsätta vara under helgen därav går det inte att köra golfbil. Gå försiktigt och undvik att gå och spela i för branta slänter. Vissa bunkrar är vattenfyllda så dom är tagna ur spel. Viktigast av allt är att laga nedslagsmärken som lätt blir rätt stora nu när det är så mjukt.

Mvh

Banchef Andreas med personal

Banan tillfälligt stängd!


Från i torsdags, den 22oktober, har vi fått stänga vår fina bana då det är alldeles för blött för att klara slitage från golfspel.

Vi hoppas på bättre väder så vi kan få öppna den några dagar till innan säsongen är helt slut för i år.

Vi kommer hålla er uppdaterade på vår hemsida och fb. Så håll utkik där!

Mvh/

Banchef Andreas med personal

Veckans schema banan

Denna vecka fortsätter vi med luftning. Fairway har påbörjats men vi har ej hunnit sätta igång med tees ännu, och med veckans förmodade dåliga väder så kan det bli svårt att komma igång med det förrän framåt slutet på veckan.

Blir vädret så blött som det sägs kan det även bli så att vi tillfälligt stänger banan helt en till ett par dagar så alla är medvetna om det.

Mvh

Banchef Andreas med personal

Range och golfbilar

Från och med imorgon (fredag 16/10) förbjuds användning av golfbilar på banan. Det är väldigt blött på sina ställen där ute och kommer det mer regn blir det omöjligt att ta sig fram med golfbilar utan att göra för mycket skada.

Även rangen stängs för i år då vattnet är för kallt och bollarna flyter inte upp igen och lätt hamnar utanför länsen.

Mvh

Banchef Andreas med personal

Veckans schema för banan

I veckan som varit var det tänkt att vi skulle ytluftat och dressat greenerna, just för att dränera ytan bättre och hålla den så torr som möjligt i detta fuktiga höstväder. Men det hann vi inte med så det skjuts upp till kommande vecka. Förhoppningsvis får vi det gjort direkt dagen efter hösttouren som är på Måndag.

Det kommer att vara dags och påbörja luftningar av alla ytor också (tee, fairway och green). Vi siktar att kunna i alla fall påbörja det under veckan som kommer sen fortsätta med det löpande.

Mvh

Banchef Andreas med personal

Seniorgolfen är slutspelad för i år och vi kan se tillbaka på en säsong som varit ovanlig på många sätt.

Vi har fått rätta oss efter corona restriktioner, men ändå lyckats genomföra tävlingen om än i annan form än vanligt, som bl a inneburit individuell bokning och val av spelpartner . Det har ju fungerat, men det sociala umgänget och möjligheten att få spela med nya golfvänner har blivit lidande. Betalning med swish har fungerat bra och likaså hantering av scorekort. Registrering av resultaten har skötts med den äran av Gunilla och Tom Erik, vilket vi är mycket tacksamma för.

Att golfen i hela landet haft ett uppsving i år gäller även hos oss och seniorgolfen är inget undantag. Vi har haft rekordstort antal deltagare, totalt 1822 starter och ett snitt på 82 st per omgång. Rekordet är 91 st en enskild rond. Våra damer har varit starkt bidragande till detta och de har även varit framgångsrika när det gäller spelet och härjat vilt i resultatlistorna.

A-klassen vanns av Agneta Wagneryd före Tom Erik Hedberg och Göran Edlund och i B-klassen segrade Bernt Carnesten före Lennart Lundkvist och Ingegärd Branting

Eclectic-tävlingen vann Jukka Lamminmäki.

Som avslutning på seniorgolfen, den 7 oktober, spelades en 3-manna scramble och i det fina vädret vann lag Mona Finnman, Staffan Schmidt och Åke Karlsson.

Efter lunchen, med Corona avstånd, fick ovannämnda pristagare sina välförtjänta priser.

Till slut konstaterades att tack vare det rekordstora deltagandet i årets upplaga har seniorgolfen bidragit med 36.440 kr till klubbens verksamhet.

Golfsäsongen är förhoppningsvis inte slut än på länge, så fortsätt att spela på vår bana som är i fantastiskt fint skick, tack vare goda insatser av Andreas och hans mannar. Vår duktiga servicegrupp har också varit flitigt i elden och deras insatser förhöjer helhetsintrycket av hela vår anläggning på ett förtjänstfullt sätt . Njut av detta och de vackra vyer som hösten bjuder på.

Men kom ihåg att titta på bollen och svinga lugnt

Bengt Andersson

Segraren i Seniorgolfens A-klass och pristagarna i Handelsbanken Cup!

Tävlingsledaren Bengt Andersson delar ut pris till vinnaren i Seniorgolfens A-klass, Agneta Wagneryd. Grattis!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Årets upplaga av Handelsbanken Cup hade ett omfatta stort startfält och präglats av många jämna matcher. Till slut stod Agneta Wagneryd som segrare efter att i finalen vunnit över Bengt Andersson. I matchen om 3:e pris vann Stig Karlsson över Maria Sturén.

Grattis igen säger vi til Agneta Wagneryd som även vann Handelsbankens Cup, prisutdelare ordförande Monica Falk.
Sist men absolut inte minst, pristagarna i Handelsbankens Cup, fr v Stig Karlsson 3:a, Maria Sturén 4:a, segraren Agneta Wagneryd och 2:an Bengt Andersson! Bra kämpat!

Veckans schema för banan

Hej alla!

V.41 kommer vår grävmaskinist Lars fortsätta grävningen av vägkanter från klubbhus bort mot hål 15.

Även jag är borta några dagar och bortrest till Skåne på SGA-mästerskap.

På tisdag är det planerat att ytlufta och dressa greenerna, hoppas bara att regnet håller sig borta just då så att det går snabbt och smidigt.

Inga andra speciella åtgärder är planerat till veckan.

Det är alltid viktigt att laga sina nedslagsmärken, men just nu är det ett hårt svamptryck på banan i det fuktiga höstvädret och mest utsatta är greenerna. Så var gärna extra noggranna med att laga nedslagsmärken och andra skador på greenerna!

Mvh

Banchef Andreas med personal