Prislista kurser 2020

Juniorträning
500 kr juni ca 10 träningar
Gruppträning/medlem
100 kr/deltagare, minst 5 deltagare 45 min
150 kr/deltagare, minst 5 deltagare 1 tim 30 min
Gruppträning 2 personer
600 kr 55 min
Privatlektion
350 kr 25 min
500 kr 45 min
Grundkurs närspel
1500 kr 2 tim 30 min
Slå längre-kurs (driver)
200 kr/deltagare 1 tim, minst 5 deltagare
Spel på banan/spelstrategi
1000 kr 2 tim – 9 hål 1 person
1500 kr 2 tim – 9 hål 2 personer
Nybörjarkurs ca 12 tim
Två tillfällen 1800 kr/deltagare (minst 6 deltagare). 2999 kr inklusive årsavgift.
Nybörjarkurs ca 12 tim
Två tillfällen med skräddarsytt upplägg 2500 kr/deltagare.  3999 kr inklusive årsavgift.
Nybörjarkurs ungdom upp till 18 år
500 kr reduktion på ordinarie pris. Årsavgift tillkommer.

Nya swishnummer

Vi har fått lite nya swish-nummer som gäller från nu för att underlätta hanteringen och sorteringen av betalningar.

De nya numren för swish är:
Seniorgolfen: 123 – 342 44 70

Herrgolfen: 123 – 015 24 29

Pro och shop

Behöver du ta en golflektion?
Är det dags att sätta nytt grepp på älsklingsklubborna?
Då ska du vända dig till någon av våra två pro – Johan Thorell och Jim Anderson. Båda har mångårig erfarenhet från arbete på Flens Golfklubb och känner banan extremt väl. Oavsett om du har högt eller lågt handicap är våra pro beredda att hjälpa dig i allt som rör din golf.

Jim i karantän
På grund av pandemin befinner sig Jim för närvarande i Skottland. Så snart reseförbudet upphör kommer Jim till Flen och golfklubben.
Under tiden svarar Johan för all verksamhet som pro. Försäljningen i golfshopen, som Jim normalt svarar för, sköts dock av kanslipersonal.
För mer information och kontakt:
Johan Thorell

Johan Thorell

Johan är väl känd för de flesta i klubben. Kanske speciellt bland dem som knackar på dörren till vuxenvärlden efter att som barn sprallat omkring i Golfäventyret och tagit vägen via juniortävlingar. Johan började tränarkarriären med just Golfäventyret och har följt sina elever på vägen. Nu axlar han rollen som pro med ansvar för både junior- och övrig medlemsträningen, att leda nybörjarkurser och arrangera företagsgolf.
Under 2018 började han en treårig PGA-utbildning – HTU, eller Högre Tränar Utbildning.
– Det fungerar väldigt bra. Förutom utbildningen har jag sex testelever som följer mig fram till kursavslutningen 2021, säger Johan.
Som instruktör jobbar Johan med både singelhandicapare, nybörjare och höghandicapare.
– Främst handlar det om att söka orsaken till problemet. Att få en bra dialog med golfaren som får förklara lite om sig själv och vad som händer med bollen när hen slår på den. Lyckas få ett förtroende genom att göra bollträff bättre med få förändringar.
Johan håller kurser och träningar både inomhus och utomhus även om golfsimulatorn i första hand är tänkt för träning när höstmörker och vinterkyla sätter in. Sommartid jobbar Johan också ute på banan där han tillsammans med övrig banpersonal trimmar alla hål till toppskick.
– Jag är både glad och stolt över att få vara med och sköta banan. Har lärt mig massor av alla banarbetare och ideellt arbetande medlemmar som gör ett fantastiskt jobb.
Här når du Johan:
Via kansliet: 0157-157 70
Direkt: 070-475 10 04
johan.thorell.golf@gmail.com

Uppdatering banchefen

Hej allesammans!

 

Sköna maj är här! Det är så det sägs i alla fall, men denna maj månad har än så länge hållit det sköna vädret borta och det svängiga aprilvädret vi har haft har förlängts en bit. Det är t.o.m rapporter för snö imorgon (Onsdag 13/5), men efter det håller vi tummarna för att det ordnar till sig och det varmare börjar komma även på nätterna. För det är precis vad som behövs just nu för att gräset ska komma igång och växa ordentligt.

Statusen på banan är i det stora hela bra för årstiden och både färg och hälsa på gräset är fint. Dock lider vi fortfarande av en del gamla svampfläckar på vissa greener, mestadels på andra 9 hålen. Där behöver vi värmen för att det ska kunna läka ihop så fort som möjligt. I början när vi öppnade banan så märktes det inte av särskilt mycke på spelegenskaperna just för att det friska gräset inte hade börjat växa så mycket. Men nu när det vaknat till och växa lite så blir de gamla svampfläckarna mer som gropar som kan störa puttningen en del. Men som sagt får vi lite sol och värme snart så tror jag att det kommer läka ihop rätt så snart. Vi kommer framöver försöka hjälpa till lite med en del dressning för att jämna ut hålorna och skapa lite extra värme i greenytan.

Andra åtgärder vi har gjort är bl.a. fixat i ordning dräneringar på fairway där det varit vattenproblem på t.ex 2:an och 5:an där det syns att det är grävt. Några fler diken har grävts ur för att få vattnet och rinna bort ordentligt. Bunkrar är renoverade med ny dränering, dräneringsgrus lager och sand på hål 1, 11 och 17. Det tror jag kan bli riktigt bra och förhoppningsvis är det ett arbete vi kan fortsätta med och hinna med att renovera några bunkrar per säsong.

Vårat suveräna servicegäng har bland mycket annat hjälpt till att bygga upp några nya orange tees på hål 2, 3, 7 och 11. De är placerade så att första fairwayspridaren bör nå dessa tees med bevattningen vilket var problemet med några orange tees förut.

 

I dessa tider och den minst sagt annorlunda säsongen vi är inne i nu så har golfspelet varit mer intensivt såhär års jämfört med andra säsonger, vilket dock är väldigt positivt i allt elände runtomkring. Men det gör att vi på banan får ändra strategi och rutiner emellanåt och ibland även inte hinner med allt innan banan är fullbelagd med golfare då vi inte är fler i banpersonalen trots att det är väldigt mycket mer spel. Snart är vi inne i högsäsongen och klippning av alla ytor är det enda som kommer stå på schemat. Fortsätter utvecklingen på speltrycket kommer det bli tufft, men jag tror och hoppas att det kommer lösa sig och att banan ska presentera sig i sitt bästa. Nåt jag har noterat hittills är att det varit lite på den slarviga sidan med bl.a. lagning av nedslagsmärken, nedskräpning med fimpar och gamla snusprillor och uppslagna torvor som inte lagts tillbaka. Även bunkrar har varit lite sisådär när man inte i alla fall försöker släta ut sanden där man har varit och slagit. Så jag vädjar till alla som är ute och spelar vår härliga bana att hjälpa oss att hjälpa er med att hålla banan ren och i fint skick. Gör vi det här tillsammans så kan den här säsongen bli nåt att minnas även ur det positiva perspektivet!

 

Håll tummarna för gott och soligt väder nu, vi ses ute på banan!

 

Mvh

Andreas Manninen

Banchef 

 

Stefans restaurang får lovord

Än så länge har restaurangen begränsade öppettider. Men ju närmare sommaren vi kommer, desto mer hoppas Stefan Smielkiewics kunna bjuda sina gäster på.

”En njutning!” ”Förstklassig mat!”
Lovorden kommer från restauranggäster på Flens GK. Krögaren, Stefan Smielkiewics, ler glatt.
– Det kunde varit värre, säger han med klädsam blyghet.

Säsongöppningen blev inte vad Stefan tänkte sig då han tackade ja till att bli klubbens nye krögare. Men ingen kunde ana att en pandemi skulle slå ut allt från topprestauranger över hela världen till de mindre restaurangerna där en ensam krögare sköter verksamheten. Men så blev det. Fast inte för krogen på Flens Golfklubb.
– För de stora krogarna gällde att försöka skala ner till en omsättningsnivå de kunde klara. För mig var det tvärtom. Jag kom till ett odukat bord och började med att jobba mig upp från noll, säger Stefan.
Och det gick bra. Sedan början av april, när restaurangen öppnade för säsongen, har kunderna kommit och de fortsätter berömma de kulinariska läckerheterna. Gästerna är utspridda i lokalen och håller sig till Folkhälsomyndighetens råd om tillräckligt avstånd – bara vartannat bord är dukat. När värmen återkommer så blir det dessutom möjligt att sitta utomhus.
– Och blir det väldigt mycket folk så kan vi duka upp ytterligare bord på övre våningsplanet, så det här kommer att bli bra.
Stefan, som bor i Nykvarn, pendlar till golfbanan varje dag och handlar sina råvaror hos lokala leverantörer både i Sörmland och Östergötland.
– Gillar inte halvfabrikat. Jag har under årens lopp stött på olika former av matlagning men för mig låter det ologiskt att exempelvis köpa halvfabrikat av andra kockar. Då jobbar jag hellre från scratch så jag vet vad som ligger på tallriken. Nummer ett blir att satsa på husmanskost med fisk och kött men det kommer att finnas a la carte också där det kan dyka upp både ost och skinka-mackor och skaldjur.  
Stefan har en diger köksbakgrund som köksmästare, restauranglärare och krögare på ett oändligt antal hotell, äldreboenden och toppkrogar både i Stockholm och utomlands de senaste 16 åren. Han började känna att det nu var dags att ta sig an något ”eget”, att få bygga upp en rörelse helt på egen hand.
– Och då blev det en golfrestaurang – underbart! Här är en mysig miljö, jag jobbar på mina egna villkor och det är en ny infallsvinkel för mig. Dessutom det roligaste jag gjort.
Till sin hjälp har han både hustrun, goda vänner från Malmköpings Värdshus och inte minst Emma Rasmusson, som nu delar sin tid på golfklubben mellan restaurangen, golfshopen och ungdomssatsningen Golfäventyret.
– Nu väntar jag bara på att myndigheterna ska godkänna vårt sprittillstånd så vi kan servera en öl eller ett glas vin. Framtiden får utvisa hur lång tid det tar. Och när sedan coronan är passerad så lovar jag att det ska bli än mer fart här. Kanske med lite grillkvällar och andra mysigheter, säger Stefan.

Herrgolfen startar 6 maj

Herrgolf 2020

Tävlingsspel för alla herrar 18+ som spelas onsdagar och/eller torsdagar.

Nya regler för i år:

Ingen anmälan på plats, anmälan sker via Golf.se och måste ske innan spel.
Anmälningsavgift swishas till 123-607 21 69 och märks med ”Herrgolf”.
Scorekort förs av EN person per boll och stäms av med övriga efter spel.
Var noga med att markera vilka som spelar och är med att tävlar på scorekortet.
Inget närmast hål den här säsongen under rådande omständigheter.
Efter spel fotas scorekort och skickas till 073-805 32 30.

Regler:

För herrseniorer födda 2002 eller tidigare
18 hål slaggolf, en klass +4,0 – 36,0

Tävlingen börjar onsdagen den 6 maj och avslutas den 19-20 augusti.

Avslutningstävling lördagen den 22 augusti. De tolv bäst placerade i Herrkämpen blir
kvalificerade (finalupplägg kan ändras under säsongen).

Start i Herrgolfen kan ske hela dagen under onsdag eller torsdag med valfri spelpartner

Spel båda dagarna är möjligt, men vid torsdagsspel annulleras onsdagsronden

Startavgift är 50 kr/start och swishas till 123-607 21 69

Anmälan sker via golf.se måste ske innan spel

Scorekort förs av EN spelar per boll. Efter spel fotas scorekort och skickas till 073-805 32 30.

Herrkämpen:
Poängfördelning/omgång i herrgolf:
Vinst ger 10 poäng, 2:a plats – 8 p, 3:e plats – 7 p osv. ner till 1 poäng. Vid färre än 10 deltagare reduceras poängutdelningen.
Varje spelare tillräknas under säsongen endast sig sina 6 bästa resultat.

Vinstfördelning sker enligt följande:
Omgångsvinst ger ett pris till ett värde av 300 kr.
Resterande pott går till Herrkämpen och avslutningstävlingen. Vinster för Herrkämpen utdelas efter avslutad säsong.

(reservation för att ändringar kan ske under året)

Första seniorgolfen spelad

Seniorgolfen har startat!

Första omgången av seniorgolfen är avklarad och hela 72 st deltagare trotsade kylan, vilket väl visar att premiären var efterlängtad. Jätteroligt!

De nya rutinerna, som vi tvingats ta till för genomförandet, har fungerat bra och kommer därför att gälla tillsvidare.

Några detaljer behöver dock påpekas inför fortsättningen för att underlätta hanteringen:

Anmälan skall göras på golf.se/min golf . Ange vilken tee som gäller.
Boka tid tillsammans med partner/partners
Swisha startavgiften till golfklubben 123 607 21 69
Ange även på scorekortet vilken tee som gäller för resp spelare 
Skriv tydligt
Fortsätt tänk på att hålla avstånd och följa rådande direktiv

Titta på bollen och svinga lugnt !

Bengt Andersson

Greppbytardag 2 maj

Ordförandebrev april

Vilken tur att vi har golfen i dessa märkliga tider! Och att vi, till skillnad från hur det är i många andra länder, får spela golf. Då är det förstås oerhört viktigt att vi sköter oss så att vi inte riskerar att myndigheterna ändrar sig.

Det är verkligen glädjande att se att vi är så många som tar tillfället i akt och går ut och spelar. Jag brukar roa mig med att räkna antalet bokningar per dag! Det betyder också att det kan bli lite trångt på banan, vilket vi inte är riktigt vana vid, och då är det förstås extra viktigt att vi, förutom coronarestriktionerna tänker på de vanliga uppförandekoderna som gäller för golfen. Vi har noterat att det behövs påminnelser så läs nedan.

Shop och reception öppnar med reducerade tider på grund av att vi håller nere bemanningen något. Jim sitter fortfarande fast i Skottland, men förhoppningen är att han ska kunna komma i slutet av maj. Emma Rasmusson kommer att dela sin tid mellan receptionen och restaurangen och i övrigt tar Marcus hand om allt så det är tufft för honom. Jukka finns på plats i kansliet. Johan Thorell tar hand om all träning och jobbar även på banan. Kiosken öppnar, men är tills vidare obemannad. Och en massa frivilliga krafter jobbar på så allt är under kontroll även om det är tufft.

När det gäller städning så gäller det att vi alla hjälps åt att hålla snyggt där vi kan och inte smutsa ner i onödan. På toan kan man göra som på flyget – torka rent med sin pappershanduk i handfatet och sedan på golvet om det har droppat (herrarna). Och tvätta och sprita händerna. Under den här perioden ber vi våra hemmaspelare att inte använda duscharna i klubbhuset så blir det lättare att hålla rent och undvika smittspridning.

Gällande träning och nybörjarkurser är vi priviligierade så till vida att vi har två instruktörer, Jim vår mångårige pro, och Johan som nu går andra året på sin högre tränarutbildning. Jim sitter som sagt fast i sitt hem och under tiden tar Johan hand om all träning. Inom kort kommer information på hemsidan om nybörjarkurser, träning för juniorer (börjar den 5 maj), grupp och enskild träning. Vi har redan avverkat två nybörjarkurser och efterfrågan är stor så det blir minst en till i maj, den första den 11 maj, nu till ordinarie pris.

Den 2 maj är det greppbytardag mellan 10.00 – 14.00 nere vid rangen. Golfäventyret är redan igång. Glada nyheter är att juniortävlingar nu är tillåtna.

Seniorgolfen startar som planerat den 29 april och damgolfen den 4 maj med restriktioner som har meddelats. Herrgolfen kör igång den 6-7 maj. Och som bekant är alla klubbtävlingar inställda.

Viktigt nu att vi ser till att gynna vår egen verksamhet, vi vet inte hur säsongen utvecklas, kommer vi få arrangera tävlingar, får vi intäkter genom greenfee, hur går det med sponsringen, ja, frågetecknen är många. Flera golfklubbar har permitterat anställda, men vi har en väldigt låg bemanningsgrad så det finns ingen möjlighet att minska den planerade bemanningen på banan.  Med tanke på tillströmningen av nya golfare och antalet spelare på banan så kanske allt utvecklar sig riktigt bra, vem vet? Vi håller kontinuerlig koll på verksamheten. Och så har vi ju fått en suverän krögare, Stefan, som ger allt för att vi ska få god mat och trivas!

Och nu kommer här lite komihåg/tjat på förekommen anledning: Tänk på att: alltid laga ditt nedslagsmärke på green, alltid lägga tillbaka uppslagen torva, spela effektivt och ha en blick bakåt och släppa igenom bakomvarande parti om det uppstår väntan, alltid vara högst 4 spelare i varje boll. Fimpar och snuspåsar tar du hand om själv. Rökning är enligt lag förbjuden inomhus, på utomhusserveringar och vid entréer. Man får helt enkelt gå en bit bort från klubbhuset (eller varför inte försöka ta tag i det där med att sluta, vilket är en särskilt bra idé i dessa tider). Och naturligtvis ha koll på om det finns arbetare på banan och invänta signal från dem innan du slår. Som bekant får vi inte använda krattor i bunkrarna just nu men det gäller fortfarande att vi ska snygga till efter oss fast nu med fötterna eller klubban. Och som sagt, noggrant följa de restriktioner som gäller under coronapandemin – håll avstånd (är lite dåligt ibland), tvätta och sprita händerna ofta, håll dig hemma om du känner dig det minsta dålig. Och tvätta händerna!!!

Håll koll på hemsidan och Facebook där uppdateringar kommer om vad som gäller.

Njut av friheten på golfbanan!