Golfrestaurangen nysatsar

Svensk husmanskost och snart blir det också – pizza. Nu blåser det nya vindar på Flens Golfklubbs restaurang.

–Starten har skett snabbt men vi är beredda och arbetar för högtryck, säger Bassam Bakos, ny innehavare men välkänd restauratör i hemstaden Flen.

Bassam Bakos driver redan restaurangen Santorini i Flen och har tidigare också innehaft Träffpunkten i Flen och Stadsparken i Katrineholm.

– Jag fick erbjudandet på försommaren att överta verksamheten i Flens GKs restaurang och sedan dess har förberedelserna varit i gång. Från början kanske matgästerna inte kommer att se så stora förändringar, men det kommer, säger han.

Tanken är att förutom dagens lunch och en à la carte-meny också ha en särskild pizzameny, något som inte funnits tidigare på golfklubben.

– Det tar några veckor, kanske en månad, innan all utrustning är på plats men redan nu serverar vi dagens lunch.

Förutom de båda restaurangerna Santorini och golfklubben arbetar Bassan Bakos som tekniker på GB-fabriken i Flen. Men han ser inte de olika rollerna som särskilt besvärande.

– Nej, jag är van att satsa och vill helst använda mina krafter till att utveckla verksamheter.

Från start kommer golfrestaurangen att drivas av två kockar men planen är att utöka till tre.

– Det kommer att behövas. Jag hoppas att vi inte bara ska vara en restaurang för golfspelare utan också kunna arrangera både bröllopsfester, studentskivor och födelsedagsträffar, säger Bassam Bakos.