Golfäventyret och juniorverksamheten på Flens GK

Barnrättsperspektivet – FN:s Barnkonvention- Barn upp till 18 år, RF:s stämma 2009

• Alla barn har samma rättigheter och lika värde
  • Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn
  • Alla barn har rätt till liv och utveckling
  • Alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad
  • Rätt till fritid och vila (lag 2018)

Varför barn och ungdomar idrottar

• Få vara tillsammans med kompisar
  • Ha kul
  • Lära sig nya saker
  • Bli bättre – Utvecklas
  • Hälsa – vältränad och frisk
  • Utmaningar som tävlandet ger

Vad vill vi

• Fler spelare
  • Att det är kul med golf
  • Spelarna stannar kvar
  • Spelarna utvecklas
  • Vill träna och spela mer

Vad behövs

• Fler aktiviteter
  • Fler ledare
  • Träning året runt
  • Utbildning för ledare
  • Ledare och tränare i team

Det här gäller när vi tränar och leker

• Vi som ledare och föräldrar som hjälper till ska ha förståelse för att det finns skaderisker. Man ska respektera bestämmelser på hur man ska bete sig på träningen och de olika stationerna.
  • Barnen ska visa respekt till andra barn och vuxna.
  • Lek men ingen lekstuga.
  • Hålla avstånd till andra golfare när man svingar.
  • Man slår aldrig bollar mot varandra, om inte övningen är anpassad till detta.
  • Ledarna bestämmer, men även barn har möjligheten att få bestämma vilka övningar som ska genomföras.
  • Man lyssnar och är tyst när man har genomgång av övningar och stationer.
  • Vi skrattar och har roligt, men vi skrattar inte åt någon annan.
  • Vuxna och barn måste visa tålamod, vänta på sin tur om kö uppstår.
  • Föräldrar som inte medverkar håller sig på avstånd.

Kamera

Foton och filmning kan förekomma, alla ska veta om detta och viktigt att den som håller i kameran respekterar att personer kanske inte vill var med. För att lägga ut foton i sociala medier krävs medgivande av underårigs vårdnadshavare.

Utdrag ur belastningsregistret

Alla ledare som arbetar med barn under 18 år ska lämna in utdrag ur belastningsregistret.

Registrering

Vi registrerar barn och ledare till Idrott Onlines medlemsregister. I slutänden får Flens golfklubb pengar in i verksamhet som gör att vi kan fortsätta utveckla vår ungdomssatsning.

Lek-Träning-Tävling – Golfäventyret

Vi på Flens golfklubb ledare, tränare och Pro kommer att bedriva våra aktiviter på Flens golfbana. Vi kommer hålla till på övningsområdet och på korthålsbanan om inget annat sägs. Vi kommer att leka och köra uppvärmningsövningar med olika typer av träningsformer.

Leken kommer i första hand och golfen i andra hand i golfäventyrets regi.

Syftet är att få barn och ungdomar att röra på sig, vi kommer utgå ifrån denna träningsmall.

• Rulla/rotera
  • Åla/krypa
  • Gå/springa
  • Hoppa
  • Balansera
  • Hänga/klättra
  • Stödja
  • Kasta/fånga

Juniorträning – Tävling

De golfande barn och ungdomar som vill utveckla s inom golfen erbjuds träning av klubbens Pro oavsett färdighet, ålder och ambitionsnivå. Målet är att kunna öka deras kunskap inom golfen och uppleva golfen som en rolig, utmanande och social idrott. Det viktigaste är att ha roligt tillsammans med övriga på Flens Golfklubb.