Prislista kurser 2020

1000 kr 2 tim – 9 hål 1 person
1500 kr 2 tim – 9 hål 2 personer
Nybörjarkurs ca 12 tim
Två tillfällen 2999 kr/deltagare (minst 6 deltagare) inklusive årsavgift.
Nybörjarkurs ca 12 tim
Två tillfällen med skräddarsytt upplägg 3999 kr/deltagare inklusive årsavgift.
Nybörjarkurs ungdom upp till 18 år
500 kr reduktion på ordinarie pris. Årsavgift tillkommer.

Pro och shop

Behöver du ta en golflektion?
Är det dags att sätta nytt grepp på älsklingsklubborna?
Då ska du vända dig till någon av våra två pro – Johan Thorell och Jim Anderson. Båda har mångårig erfarenhet från arbete på Flens Golfklubb och känner banan extremt väl. Oavsett om du har högt eller lågt handicap är våra pro beredda att hjälpa dig i allt som rör din golf.

Jim i karantän
På grund av pandemin befinner sig Jim för närvarande i Skottland. Så snart reseförbudet upphör kommer Jim till Flen och golfklubben.
Under tiden svarar Johan för all verksamhet som pro. Försäljningen i golfshopen, som Jim normalt svarar för, sköts dock av kanslipersonal.
För mer information och kontakt:
Johan Thorell

Johan är väl känd för de flesta i klubben. Kanske speciellt bland dem som knackar på dörren till vuxenvärlden efter att som barn sprallat omkring i Golfäventyret och tagit vägen via juniortävlingar. Johan började tränarkarriären med just Golfäventyret och har följt sina elever på vägen. Nu axlar han rollen som pro med ansvar för både junior- och övrig medlemsträningen, att leda nybörjarkurser och arrangera företagsgolf.
Under 2018 började han en treårig PGA-utbildning – HTU, eller Högre Tränar Utbildning.
– Det fungerar väldigt bra. Förutom utbildningen har jag sex testelever som följer mig fram till kursavslutningen 2021, säger Johan.
Som instruktör jobbar Johan med både singelhandicapare, nybörjare och höghandicapare.
– Främst handlar det om att söka orsaken till problemet. Att få en bra dialog med golfaren som får förklara lite om sig själv och vad som händer med bollen när hen slår på den. Lyckas få ett förtroende genom att göra bollträff bättre med få förändringar.
Johan håller kurser och träningar både inomhus och utomhus även om golfsimulatorn i första hand är tänkt för träning när höstmörker och vinterkyla sätter in. Sommartid jobbar Johan också ute på banan där han tillsammans med övrig banpersonal trimmar alla hål till toppskick.
– Jag är både glad och stolt över att få vara med och sköta banan. Har lärt mig massor av alla banarbetare och ideellt arbetande medlemmar som gör ett fantastiskt jobb.
Här når du Johan:
Via kansliet: 0157-157 70
johan.thorell.golf@gmail.com

Nybörjarutbildning

Kurser 2020

Information om kommande nybörjarutbildningar kommer inom kort

Medlemsträning

Kom-igång-golfen har startat

I strålande väder och på vår superfina bana har nu första omgången av totalt tio tillfällen för Kom-igång-golfen genomförts.
Ledarna, Margret och Stig Karlsson, delade upp de åtta deltagarna i trebollar, som sedan spelade nio hål under lättsamma former. Plats finns för många fler. Kom-igång-golfen är till för de medlemmar som kanske gjort uppehåll en tid, känner sig lite osäkra, vill spela med med nya kompisar mm.Bild 3
Har du 24 eller högre i handicap är du välkommen på tisdagar kl 17.15 med första start kl 17.30. Ingen föranmälan krävs. Ring kansliet om du har frågor.

Följ med på regelspel!

Om du vill praktisera reglerna på rätt sätt ska du följa med oss på “regelspel” under maj.

Agneta eller Annicka går med och pratar och praktiserar reglerna på golfbanan. Vi går nio hål med alla bollar, antingen hål 1-9 eller hål 10-18. Exempelvis klockan 8.20 går tre spelare + Agneta tillsammans hål 1-9. Efter hål 9 fortsätter spelarna själva medan Agneta går med bollen som startade 8.30 hål 10-18.

Tider:
Torsdag 12 maj 08.20, 08.30, 08.40 och 08.50.

Torsdag 19 maj 16.00 och 16.10.

Torsdag 26 maj 08.20 och 08.30.

Boka tid via kansliet telefon 0157-157 70.

Annicka N och Agneta W

Faddergolfen drar igång

Årets faddergolf  för de som går grönt kort-kurs och de som inte blev klara i höstas startar TISDAGEN den 10 maj. Som tidigare träffas vi  vid hål 3 varje tisdag klockan 17.30.

OBS! Obligatorisk föranmälan till kansliet, telefon 0157-15770, senast måndagar klockan 14.00.

Vi behöver veta hur många som kommer för att kunna kalla in tillräckligt med faddrar.

Välkomna!

Kerstin Jansson, Kenneth Hellstedt och Anders Bjurevall

Kom igång-golfen börjar

Det är dags för den populära kom-igång-golfen för er som har 24 eller högre handicap. Det riktar sig till alla som av någon anledning tycker att ni vill göra en omstart, känner er lite osäkra, vill träffa nya spelkompisar med mera.

Vi träffas tio tisdagar under säsongen och delar upp oss i trebollar och spelar nio hål under lättsamma former. Första bollen går ut klockan 17.30. Man måste vara på plats senast 17.15 så att de som är ledare kan registrera och fördela alla i startordning.

Ingen föranmälan, men inför första gången ber vi er att fixa ett färdigtryckt scorekort i receptionen. Då ser vi vilket hcp ni har och ni kan föra scorekortet under ronden om ni vill räkna antal poäng och eventuellt sänka ert handicap…

De som är så kallade greenfeemedlemmar betalar en reducerad greenfee på 100 kronor. Detta ska göras i receptionen i god tid innan vi startar.

Alla betala 20 kronor per gång. Dessa pengar används till priser. Sista gången den 16 augusti har vi avslutning med en liten tävling.

Första omgången är TISDAGEN den 17 maj, så välkommen då!

Vid frågor ring kansliet, telefon 0157- 15770

Faddergolfen drar igång

Välkomna!

Kerstin Jansson, Kenneth Hellstedt och Anders Bjurevall

Ingen faddergolf jubileumsveckan

Den här veckan är faddergolfen inställd eftersom många är engagerade i jubileumsveckan.

Nästa vecka, tisdagen 14 juli klockan 17.30, är det dags igen. Välkomna då!
Kenneth Hellstedt