Halva seniorgolfen spelad

Seniorgolfen har kommit halvvägs och det bara rullar på!

Nu har vi avverkat 11 omgångar av seniorgolfen och vi kan notera att succén fortsätter med många deltagare varje gång. Rekordet hittills är 91, som vi haft två gånger och är all time high. Snittet ligger på 84 st vilket är mycket bra, trots att vi upplevt både snöhinder och värmebölja. Våra damer är väl representerade, och som mest har 28 st deltagit. Det avspeglas även i resultatlistorna där många damer brukar finnas med bland topp tio. I sammandraget leder f n  Agneta Wagneryd A-klassen och Maria Sturén B-klassen, så gubbarna får skärpa sig.

Det har också presterats många bra resultat, t ex Lilian Frisk med 61 slag och Tommy Bylund som gjort HiO på 12:an. Många har säkert också sett sitt hcp röra sig  både upp och ner mer än vanligt, delvis som en följd av det nya hcp systemet.

Vi kommer att fortsätta med nuvarande spelform tillsvidare, trots att golfförbundet lättat något på restriktionerna för tävling, då många av oss tillhör riskgruppen. Fortsatt försiktighet och sunt förnuft bör gälla även i fortsättningen.

Titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson

Nytt deltagarrekord i seniogolfen!

Nu har vi brutit ännu en drömgräns i seniorgolfen när vi nådde 91 st deltagare i onsdags den 3 juni.Det är en fantastisk siffra men inte helt oväntad, eftersom vi haft många startande varje omgång hittills.Det var också damrekord med 27 st. Jättekul!

Inget ont som inte har något gott med sig brukar man säga, och när corona-krisen stoppat eller begränsat mycket är golf tack och lov något som man, i alla åldrar, kan ägna sig åt.Hela golf-Sverige upplever f n en boom med ökat spelande, fler nybörjare och många återvändare. Vi kan  konstatera att det gäller även hos oss och det det är ju glädjande.

Vi hoppas och tror att intresset håller i sig och att antalet deltagare fortsätter att öka. Nästa drömgräns är 100 ! Det blir något att fira !

Bengt Andersson

Nya swishnummer

Vi har fått lite nya swish-nummer som gäller från nu för att underlätta hanteringen och sorteringen av betalningar.

De nya numren för swish är:
Seniorgolfen: 123 – 342 44 70

Herrgolfen: 123 – 015 24 29

Första seniorgolfen spelad

Seniorgolfen har startat!

Första omgången av seniorgolfen är avklarad och hela 72 st deltagare trotsade kylan, vilket väl visar att premiären var efterlängtad. Jätteroligt!

De nya rutinerna, som vi tvingats ta till för genomförandet, har fungerat bra och kommer därför att gälla tillsvidare.

Några detaljer behöver dock påpekas inför fortsättningen för att underlätta hanteringen:

Anmälan skall göras på golf.se/min golf . Ange vilken tee som gäller.
Boka tid tillsammans med partner/partners
Swisha startavgiften till golfklubben 123 607 21 69
Ange även på scorekortet vilken tee som gäller för resp spelare 
Skriv tydligt
Fortsätt tänk på att hålla avstånd och följa rådande direktiv

Titta på bollen och svinga lugnt !

Bengt Andersson

Seniorgolf 2020

Vi är glada att kunna meddela att vi kommer att arrangera seniorgolf även i år. Coronapandemin och dess påverkan i samhället tvingar oss dock till andra rutiner för att kunna genomföra det. Vi måste till att börja med följa SGF:s föreskrifter för golfspel som tillåter klubbtävling där man själv väljer starttid och medspelare, VSOP, men lottning av bollar är inte tillåten. Därför måste man själv välja spelpartner och starttid.

 

Följande rutin kommer att gälla:

Vi spelar 2- bollar eller 3-bollar

Anmäl dig som vanligt på golf.se, senast måndag kväll

Välj en kompis (eller två) och boka in er på en valfri starttid, mellan 06.00 och 15.00 på onsdagen

Kom till start strax innan starttid och hämta ett scorekort i lådan vid startkuren. Fyll i båda/alla namnen så att det tydligt framgår vilken rad som tillhör vem i bollen.

Scorekortet skall omfatta båda (alla) i bollen, men skall föras och handhas endast av en spelare, som ansvarar för kortet.

Håll avstånd till andra spelare och undvik klungbildning i startområdet och ute på banan.

Startavgiften 50 kr betalas med swish, (nr 123 607 21 69) Seniorgolf och namnen skall anges

Efter rundan kontrolleras scorekortet/stäms av med medspelare och signeras endast av den som fört kortet.m

Scorekortet skall därefter fotograferas och skickas med sms till tävlingsledaren Gunilla Hedberg (nr 070 414 36 30) som registrerar resultatet. Det är mycket viktigt att scorekortet är tydligt ifyllt så att det går att läsa av fotot. Glöm inte eclectic. Kontrollera kortet noga innan sms skickas. (Otydliga siffror registreras som maxscore)

Scorekortet skall därefter läggas i lådan vid startkuren

Resultatlistan kommer att finnas på golf.se under torsdagen

 

Om du inte har någon spelkompis kan du kontakta kansliet, som gör en lista, där man själv kan välja och kontakta en lämpling spelpartner.

Om du inte har swish, (som är ett mycket användbart betalningssätt i dessa coronatider) ska du kontakta Jukka på kansliet och göra upp om betalning i efterhand.

Som vanligt spelar vi slaggolf, men nya hcp-gränser gäller: A klass t o m 24,0 och B klass 24,1 – 54,0.

Närmast hål kan vi tyvärr inte ha pga restriktioner om hantering av scorecorten.

För eclectic gäller att anmälan görs genom att swisha 100 kr till Gunilla Hedberg (nr 070 4143630), som sedan svarar för registrering. Som vanligt ringar man in resultatet som skall räknas på scorekortet.

Det finns instruktioner och regler hur vi ska uppträda på banan som var och en bör känna till. Självklart måste vi också ta hänsyn till de allmänna regler för att förhindra smittspridning som gäller i samhället i övrigt och därför gäller att iaktta försiktighet och använda sunt förnuft. Vi skall vara glada att vi kan få utöva vår favoritsysselsättning i dessa tider.

Vi är medvetna om att ovanst rutiner kräver lite extra av var och en, men vi hoppas att det ska fungera och att vi kan genomföra seniorgolfen på ett bra sätt.

Vi börjar på onsdag 29 april. Välkomna!

Avslutning på seniorgolfen

Nu är seniorgolfen färdigspelad och vi kan konstatera att årets upplaga blev rekordartad på flera sätt. Totala antal startade blev 1608 st med ett snitt på 73 per omgång och med 88 som nytt rekord för en enskild omgång. Dessutom noterade vi 2 HiO, som Kenneth Hellstedt och Göran Andersson stod för.

I A-klassen segrade Tom Erik Hedberg före Håkan Spångberg och Bengt Andersson, och i B-klassen vann Olle Skantz före Christina Eriksson och Gunnar Jansson.

Avslutningen den 2 oktober började med frost på några greener, som gjorde att starten fick skjutas upp en timme, men Kenneth och Göran hade dukat upp med bubbel för att fira sina Hio-bedrifter, så det gick bra. När väl scramble-tävlingen kom igång slog vädret om och rundan blev den regnigaste på hela säsongen. Bäst lyckades laget Ann-Marie Björck, Lennart Eriksson och Bengt Andersson.

Som vanligt avslutades seniorgolfen med gemensam lunch och prisutdelning.

Vi tackar alla deltagare som varit med och bidragit till rekordsäsongen och ser fram mot nya tag nästa år.

Kom ihåg: Titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson

Seniorgolfen startar

Nu är det äntligen dags att starta med golftävlingar.

Seniorgolfen har sin första omgång nu på onsdag den 24 april.

Det är väl inte så många som har vässat formen, så det blir en oviss omgång.

Det är vara att anmäla sig på golf.se

Anteckningar från seniorupptakt

Minnesanteckningar upptaktsmöte seniorgolf 2019

Datum:  20190403

Genomgång föregående år.

I genomsnitt var vi 75st spelare per gång. Fler damer förra året än tidigare år. Seniorgolfen bidrog med 30 000kr till klubben.

Seriespel

H70 vinst förra året.
H65 kom tvåa.
H60 vinst
Mixed serien kom tvåa
Damerna kom trea i sin serie.
Spelprogram finns på respektive hemsida. Seriespelet startar i början av maj.

Val av lagledare

H70 Kenneth Hellstedt
H65 Bengt Andersson
H60 Göran Eriksson
Mixed serien Annika Noren

Val av tävlingsledare seniorgolfen

Tävlingsledare är redan utsedda. Som tidigare år spelar vi onsdagar med första start kl. 07.30, första tävlingen denna säsong är 24 april. Startavgift 50kr varav 20kr går till klubben. Två klasser A-klass o B-klass. Hcp upp till 22,0 spelar i A-klass, man spelar i samma klass som man startar i även om handikappet ändras under säsongen.
Tävlingsledare och spelprogram finns på hemsidan och kommer att finnas på anslagstavlan.

Regelfrågor

Nya regler i år, det kommer att finnas en regelfråga på anslagstavlan varje onsdag.

Övriga frågor

Golfbanan fyller 30 år.
Förslag att orange tee får spelas av damer över 70år, samma ålder som gäller för herrar röd tee.

Samarbete med Gymbörsen

Styrke- och konditionsträning blir allt mer populärt bland golfproffsen och nu kan du som medlem i Flens GK också förbättra styrka och kondition. Vi har etablerat ett samarbete med Gymbörsen (finns på Bolmängen) som erbjuder dig som medlem en förmånlig rabatt. Som medlem i Flens GK betalar du 279 kr/mån (ordinarie pris 399 kr) utan bindningstid med 1 månads uppsägningstid.

Är du medlem i SPF får du ett otroligt specialpris på 149 kr månad och då får du träna mellan 04.00-15.00. Ingen bindningstid och en månadsuppsägningstid.

Mer information om Gymbörsen kan du få via deras hemsida eller facebook.

Seniorgolf B-klass