Violdagen 5 augusti

SOLEN CUP 18 juli

Inbjudan till SOLEN CUP 18 juli

Ladda ner filen (PDF, 1012KB)

Women’s golf day

Damgolfen startar 6 maj

Den 6 maj startar måndagstävlingarna för damer.

Vid första tillfället tänkte vi uppmärksamma att golfbanan fyller 30 år. Vi samlas kl.14.  Kom iklädd en hatt så skålar vi i pomac. De som vill är sedan med på lite rörelse- och styrketräning. Efter det blir det veckans regel. Tävlingen blir en partävling bästboll. Efter tävlingen blir det fika och prisutdelning.

Varmt välkomna hälsar damkommittén

Damträning första maj

Jim-Anderson

I vanlig ordning anordnar vår pro Jim Anderson damträning på första maj.

Kostnad för dagen är 400 kronor och du anmäler dig på anslagstavlan vid damernas omklädningsrum eller via kansliet på 0157-157 70.

Programmet ser ut som följer:

Samling klockan 9.30 med kaffe och smörgås

Golfövningar                   10.00-12.00
Lunch                                12.00-13.00
Golfövningar                   13.00-15.00

Välkommen!

Anteckningar från damupptakt

Damupptakt 2019-04-08

 1. Agneta och Lena visade lite av den inomhusträning vi haft under våren och talade om att vi skulle köra den i höst igen. Alla är välkomna att komma med.
 2. Säsongens spelschema för måndagstävlingarna gicks igenom. Nytt för i år är att de som vill, träffas redan 14.15 så kör vi lite rörelseträning och styrka ca. 15 min. Ta med en klubba och hantlar (eller två vattenflaskor). Efter träningen blir det veckans regel som gås igenom. Sedan tävlar vi som vanligt. Den första tävlingen blir en partävling, då passar vi på att uppmärksamma banans 30-årsfirande. Kom iklädd en hatt och så skålar vi i pomac. Efter denna första tävling blir det fika och prisutdelning.
 3. Vi har hört att det finns några som vill att vi gör en hemlig resa. I damkommittén undrar vi därför om det finns några som är intresserade av att ordna en sådan?
 4. Jim kommer att ha damträning som vanligt den 1 maj.
 5. Lilian och Agneta gick igenom några av de nya reglerna.
 6. Helena berättade lite om vad servicegruppen arbetat med under vintern. De träffas varje tisdag kl. 9.00. Det finns en tavla i gången till omklädningsrummen där Helena skriver vad som ska göras. Kan man inte komma på tisdagen, utan är beredd att jobba en annan dag kommer det att stå på tavlan vad som behövs.
 7. Vi pratade lite mer om 30-årsfirandet och bad alla fundera på aktiviteter.
 8. Agneta gav information om damserien. Den startar den 4/5. Annicka bad alla som är intresserade av att vara med i mixedserien anmäla sig så snart som möjligt.
 9. Den 4 juni är det Women´s golfday över hela världen.
 10. Solen cup mot Grytsberg kommer att spelas den 18/7 på vår bana. Kom och ställ upp. Vi får vara hur många som helst, men de fem bästa resultaten räknas.
 11. Alla damer som fyller eller har fyllt 70 år får välja att spela från orange tee i år. Man kan välja inför varje tävling.
 12. Monica berättade att Bassam kommer att fortsätta med restaurangen. Stötta gärna restaurangen, så att vi får ha den kvar.
 13. Den 1 juli blir det en tävling för alla medlemmar med förtäring.
 14. Stina berättade att det finns möjlighet att köpa dekaler att klistra på bilen, bagen eller andra ställen för halva priset som nu är 250 kr.

Upptaktsmöte för damgolfen

Nya och gamla medlemmar inbjudes till Flens golfdamers upptaktsmöte!

Måndagen den 8/4 kl.18.00 träffas vi i matsalen på BCPW högstadieskolan i Flen.

Entré: 50 kronor, utlottning på entrénumret

Vi serverar te/kaffe och smörgås. Information om våra kommande aktiviteter under 2019, så tag med dig almanackan! Det blir prisutdelningar för fjolårets tävlingar och lotterier.

Håll koll på vår hemsida: www.flensgk.se, gå in under klubb och klicka dig vidare till damer. Där kommer information att finnas.

Hör gärna av dig om egna idéer och förslag inför årets säsong.

Anmäl dig senast torsdag den 26 mars till kansliet
E-post: info@flensgk.se  eller  0157/157 70. Du kan även anmäla dig på messenger.

Välkomna önskar Damkommittén!

Samarbete med Gymbörsen

Styrke- och konditionsträning blir allt mer populärt bland golfproffsen och nu kan du som medlem i Flens GK också förbättra styrka och kondition. Vi har etablerat ett samarbete med Gymbörsen (finns på Bolmängen) som erbjuder dig som medlem en förmånlig rabatt. Som medlem i Flens GK betalar du 279 kr/mån (ordinarie pris 399 kr) utan bindningstid med 1 månads uppsägningstid.

Är du medlem i SPF får du ett otroligt specialpris på 149 kr månad och då får du träna mellan 04.00-15.00. Ingen bindningstid och en månadsuppsägningstid. Introduktionspass för SPF:are med PT Josefine den 29/1 kl. 09.30.

Mer information om Gymbörsen kan du få via deras hemsida eller facebook.

Dessutom startar under ledning av Lena Hagelberg, i brottningslokalen på Hammarvallen, ett specialdesignat program för damgolfare. Första pass blir den 23/1 kl. 16.00 – 17.00  och vi håller på till den 3/4 med uppehåll vecka 8. Kostnad 150 k/person för att täcka lokalhyran.

2018 års seriespel

Damserien vanns i år av Katrineholm. Nykomlingen Vingåker kom 2:a och Flen kom på 3:e plats. Vi är ett starkt hemmalag, bäst i serien, vann alla våra matcher på vår fina bana. Tyvärr blev det bara en bortaseger och där måste vi förbättra oss. Klart är också att Nyköping och Kallfors  åker ur vår serie och att Strängnäs och Torshälla kommer upp.
Stort tack till alla som har varit med och kämpat! Kom ihåg att anmälan till avslutningen för seriespelet gör du själv i GIT, (Torshälla) senast 13 sep. kl.12.00
Agneta W, lagledare

Slutspel för damernas måndagsgolf

Lördagen den 29/9 är det avslutning för måndagsgolfen. Vi träffas kl. 11.00 och börjar med lunch.
Sista anmälningsdag är den 27/9 kl. 15.00.
Damkommittén hälsar er hjärtligt välkomna