Halva seniorgolfen spelad

Seniorgolfen har kommit halvvägs och det bara rullar på!

Nu har vi avverkat 11 omgångar av seniorgolfen och vi kan notera att succén fortsätter med många deltagare varje gång. Rekordet hittills är 91, som vi haft två gånger och är all time high. Snittet ligger på 84 st vilket är mycket bra, trots att vi upplevt både snöhinder och värmebölja. Våra damer är väl representerade, och som mest har 28 st deltagit. Det avspeglas även i resultatlistorna där många damer brukar finnas med bland topp tio. I sammandraget leder f n  Agneta Wagneryd A-klassen och Maria Sturén B-klassen, så gubbarna får skärpa sig.

Det har också presterats många bra resultat, t ex Lilian Frisk med 61 slag och Tommy Bylund som gjort HiO på 12:an. Många har säkert också sett sitt hcp röra sig  både upp och ner mer än vanligt, delvis som en följd av det nya hcp systemet.

Vi kommer att fortsätta med nuvarande spelform tillsvidare, trots att golfförbundet lättat något på restriktionerna för tävling, då många av oss tillhör riskgruppen. Fortsatt försiktighet och sunt förnuft bör gälla även i fortsättningen.

Titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson

Inbjudan till Violslaget

Birdiejakten

Kronfågels Birdiejakt på Flens golfklubb blev en succé med rekordmånga lag anmälda. Bland alla birdies kunde vi hitta eagles också.  Men de som samlade flest poäng var Emil Madsen och Mikael Lundqvist med 8 st birdies som gav 8 poäng. Förutom tävlingen i scramblen så hade vi närmast hål på 15:e. Där skulle hela lagets resultat räknas och segrade där gjorde Sebastian Nilsson och Rasmus Larsson på 8 m och 51 cm. Sen ska vi säga: Grattis Thomas Brännemo till en HIO på hål 3.

Priserna finns att hämta på klubben från och med den 13 juli och det är nio priser förutom närmast hål och för birdiejakten.

Nytt deltagarrekord i seniogolfen!

Nu har vi brutit ännu en drömgräns i seniorgolfen när vi nådde 91 st deltagare i onsdags den 3 juni.Det är en fantastisk siffra men inte helt oväntad, eftersom vi haft många startande varje omgång hittills.Det var också damrekord med 27 st. Jättekul!

Inget ont som inte har något gott med sig brukar man säga, och när corona-krisen stoppat eller begränsat mycket är golf tack och lov något som man, i alla åldrar, kan ägna sig åt.Hela golf-Sverige upplever f n en boom med ökat spelande, fler nybörjare och många återvändare. Vi kan  konstatera att det gäller även hos oss och det det är ju glädjande.

Vi hoppas och tror att intresset håller i sig och att antalet deltagare fortsätter att öka. Nästa drömgräns är 100 ! Det blir något att fira !

Bengt Andersson

Nya swishnummer

Vi har fått lite nya swish-nummer som gäller från nu för att underlätta hanteringen och sorteringen av betalningar.

De nya numren för swish är:
Seniorgolfen: 123 – 342 44 70

Herrgolfen: 123 – 015 24 29

Uppdatering banchefen

Hej allesammans!

 

Sköna maj är här! Det är så det sägs i alla fall, men denna maj månad har än så länge hållit det sköna vädret borta och det svängiga aprilvädret vi har haft har förlängts en bit. Det är t.o.m rapporter för snö imorgon (Onsdag 13/5), men efter det håller vi tummarna för att det ordnar till sig och det varmare börjar komma även på nätterna. För det är precis vad som behövs just nu för att gräset ska komma igång och växa ordentligt.

Statusen på banan är i det stora hela bra för årstiden och både färg och hälsa på gräset är fint. Dock lider vi fortfarande av en del gamla svampfläckar på vissa greener, mestadels på andra 9 hålen. Där behöver vi värmen för att det ska kunna läka ihop så fort som möjligt. I början när vi öppnade banan så märktes det inte av särskilt mycke på spelegenskaperna just för att det friska gräset inte hade börjat växa så mycket. Men nu när det vaknat till och växa lite så blir de gamla svampfläckarna mer som gropar som kan störa puttningen en del. Men som sagt får vi lite sol och värme snart så tror jag att det kommer läka ihop rätt så snart. Vi kommer framöver försöka hjälpa till lite med en del dressning för att jämna ut hålorna och skapa lite extra värme i greenytan.

Andra åtgärder vi har gjort är bl.a. fixat i ordning dräneringar på fairway där det varit vattenproblem på t.ex 2:an och 5:an där det syns att det är grävt. Några fler diken har grävts ur för att få vattnet och rinna bort ordentligt. Bunkrar är renoverade med ny dränering, dräneringsgrus lager och sand på hål 1, 11 och 17. Det tror jag kan bli riktigt bra och förhoppningsvis är det ett arbete vi kan fortsätta med och hinna med att renovera några bunkrar per säsong.

Vårat suveräna servicegäng har bland mycket annat hjälpt till att bygga upp några nya orange tees på hål 2, 3, 7 och 11. De är placerade så att första fairwayspridaren bör nå dessa tees med bevattningen vilket var problemet med några orange tees förut.

 

I dessa tider och den minst sagt annorlunda säsongen vi är inne i nu så har golfspelet varit mer intensivt såhär års jämfört med andra säsonger, vilket dock är väldigt positivt i allt elände runtomkring. Men det gör att vi på banan får ändra strategi och rutiner emellanåt och ibland även inte hinner med allt innan banan är fullbelagd med golfare då vi inte är fler i banpersonalen trots att det är väldigt mycket mer spel. Snart är vi inne i högsäsongen och klippning av alla ytor är det enda som kommer stå på schemat. Fortsätter utvecklingen på speltrycket kommer det bli tufft, men jag tror och hoppas att det kommer lösa sig och att banan ska presentera sig i sitt bästa. Nåt jag har noterat hittills är att det varit lite på den slarviga sidan med bl.a. lagning av nedslagsmärken, nedskräpning med fimpar och gamla snusprillor och uppslagna torvor som inte lagts tillbaka. Även bunkrar har varit lite sisådär när man inte i alla fall försöker släta ut sanden där man har varit och slagit. Så jag vädjar till alla som är ute och spelar vår härliga bana att hjälpa oss att hjälpa er med att hålla banan ren och i fint skick. Gör vi det här tillsammans så kan den här säsongen bli nåt att minnas även ur det positiva perspektivet!

 

Håll tummarna för gott och soligt väder nu, vi ses ute på banan!

 

Mvh

Andreas Manninen

Banchef 

 

Herrgolfen startar 6 maj

Herrgolf 2020

Tävlingsspel för alla herrar 18+ som spelas onsdagar och/eller torsdagar.

Nya regler för i år:

Ingen anmälan på plats, anmälan sker via Golf.se och måste ske innan spel.
Anmälningsavgift swishas till 123-607 21 69 och märks med ”Herrgolf”.
Scorekort förs av EN person per boll och stäms av med övriga efter spel.
Var noga med att markera vilka som spelar och är med att tävlar på scorekortet.
Inget närmast hål den här säsongen under rådande omständigheter.
Efter spel fotas scorekort och skickas till 073-805 32 30.

Regler:

För herrseniorer födda 2002 eller tidigare
18 hål slaggolf, en klass +4,0 – 36,0

Tävlingen börjar onsdagen den 6 maj och avslutas den 19-20 augusti.

Avslutningstävling lördagen den 22 augusti. De tolv bäst placerade i Herrkämpen blir
kvalificerade (finalupplägg kan ändras under säsongen).

Start i Herrgolfen kan ske hela dagen under onsdag eller torsdag med valfri spelpartner

Spel båda dagarna är möjligt, men vid torsdagsspel annulleras onsdagsronden

Startavgift är 50 kr/start och swishas till 123-607 21 69

Anmälan sker via golf.se måste ske innan spel

Scorekort förs av EN spelar per boll. Efter spel fotas scorekort och skickas till 073-805 32 30.

Herrkämpen:
Poängfördelning/omgång i herrgolf:
Vinst ger 10 poäng, 2:a plats – 8 p, 3:e plats – 7 p osv. ner till 1 poäng. Vid färre än 10 deltagare reduceras poängutdelningen.
Varje spelare tillräknas under säsongen endast sig sina 6 bästa resultat.

Vinstfördelning sker enligt följande:
Omgångsvinst ger ett pris till ett värde av 300 kr.
Resterande pott går till Herrkämpen och avslutningstävlingen. Vinster för Herrkämpen utdelas efter avslutad säsong.

(reservation för att ändringar kan ske under året)

Första seniorgolfen spelad

Seniorgolfen har startat!

Första omgången av seniorgolfen är avklarad och hela 72 st deltagare trotsade kylan, vilket väl visar att premiären var efterlängtad. Jätteroligt!

De nya rutinerna, som vi tvingats ta till för genomförandet, har fungerat bra och kommer därför att gälla tillsvidare.

Några detaljer behöver dock påpekas inför fortsättningen för att underlätta hanteringen:

Anmälan skall göras på golf.se/min golf . Ange vilken tee som gäller.
Boka tid tillsammans med partner/partners
Swisha startavgiften till golfklubben 123 607 21 69
Ange även på scorekortet vilken tee som gäller för resp spelare 
Skriv tydligt
Fortsätt tänk på att hålla avstånd och följa rådande direktiv

Titta på bollen och svinga lugnt !

Bengt Andersson

Greppbytardag 2 maj

Seniorgolf 2020

Vi är glada att kunna meddela att vi kommer att arrangera seniorgolf även i år. Coronapandemin och dess påverkan i samhället tvingar oss dock till andra rutiner för att kunna genomföra det. Vi måste till att börja med följa SGF:s föreskrifter för golfspel som tillåter klubbtävling där man själv väljer starttid och medspelare, VSOP, men lottning av bollar är inte tillåten. Därför måste man själv välja spelpartner och starttid.

 

Följande rutin kommer att gälla:

Vi spelar 2- bollar eller 3-bollar

Anmäl dig som vanligt på golf.se, senast måndag kväll

Välj en kompis (eller två) och boka in er på en valfri starttid, mellan 06.00 och 15.00 på onsdagen

Kom till start strax innan starttid och hämta ett scorekort i lådan vid startkuren. Fyll i båda/alla namnen så att det tydligt framgår vilken rad som tillhör vem i bollen.

Scorekortet skall omfatta båda (alla) i bollen, men skall föras och handhas endast av en spelare, som ansvarar för kortet.

Håll avstånd till andra spelare och undvik klungbildning i startområdet och ute på banan.

Startavgiften 50 kr betalas med swish, (nr 123 607 21 69) Seniorgolf och namnen skall anges

Efter rundan kontrolleras scorekortet/stäms av med medspelare och signeras endast av den som fört kortet.m

Scorekortet skall därefter fotograferas och skickas med sms till tävlingsledaren Gunilla Hedberg (nr 070 414 36 30) som registrerar resultatet. Det är mycket viktigt att scorekortet är tydligt ifyllt så att det går att läsa av fotot. Glöm inte eclectic. Kontrollera kortet noga innan sms skickas. (Otydliga siffror registreras som maxscore)

Scorekortet skall därefter läggas i lådan vid startkuren

Resultatlistan kommer att finnas på golf.se under torsdagen

 

Om du inte har någon spelkompis kan du kontakta kansliet, som gör en lista, där man själv kan välja och kontakta en lämpling spelpartner.

Om du inte har swish, (som är ett mycket användbart betalningssätt i dessa coronatider) ska du kontakta Jukka på kansliet och göra upp om betalning i efterhand.

Som vanligt spelar vi slaggolf, men nya hcp-gränser gäller: A klass t o m 24,0 och B klass 24,1 – 54,0.

Närmast hål kan vi tyvärr inte ha pga restriktioner om hantering av scorecorten.

För eclectic gäller att anmälan görs genom att swisha 100 kr till Gunilla Hedberg (nr 070 4143630), som sedan svarar för registrering. Som vanligt ringar man in resultatet som skall räknas på scorekortet.

Det finns instruktioner och regler hur vi ska uppträda på banan som var och en bör känna till. Självklart måste vi också ta hänsyn till de allmänna regler för att förhindra smittspridning som gäller i samhället i övrigt och därför gäller att iaktta försiktighet och använda sunt förnuft. Vi skall vara glada att vi kan få utöva vår favoritsysselsättning i dessa tider.

Vi är medvetna om att ovanst rutiner kräver lite extra av var och en, men vi hoppas att det ska fungera och att vi kan genomföra seniorgolfen på ett bra sätt.

Vi börjar på onsdag 29 april. Välkomna!