Veckans schema för banan

Veckan som gått har varit tuff då vi varit kort om personal, men det lilla gänget vi var har kämpat på bra och det har gått vägen och vi har ändå hunnit med den mesta klippningen som tur är. Även fyllt igen grävhålet vid 18:e green, nu ska det bara snyggas till och så gräs där.

Kommande vecka kommer vi att vara endast en mindre personal då vår grävmaskinist Lars ska hjälpa väg samfälligheten (vägen från klubbhus och bort till hål 15) och gräva vägkanter och diken. Dock har vi inga särskilda åtgärder inplanerat mer än den sedvanliga klippningen. Greenerna ser välmående ut och nu gäller det att hålla dom friska och fina inför invintringen. Det kommer att planeras en del luftning och dressning av framförallt greenytor och teeytor när vi kommer in i Oktober. Troligtvis direkt efter att hösttouren har tagit plats på Flens GK.

Andreas med personal

Veckans schema för banan

Då var det dags för en liten veckorapport.

I veckan som gått så hann vi med att vertikalskära och dressa greenerna, det är vi väldigt nöjda med.

I veckan som kommer så är det inga specialåtgärder inplanerat. Vi kommer dessvärre ha lite personalbrist hela veckan så det blir till att kämpa med ordinarie skötsel och hoppas vi hinner med allt. Hoppas ni har överseende med det om det blir nåt som vi blir tvungna att prioritera mindre.

mvh

Banchef Andreas

Dags för Sista Valsen!

Vi avslutar årets klubbtävlingar med

SISTA VALSEN

Laganmälan 3-mannalag

Lördag den 3 okt

Kanonstart 9:00

Anmälningsavgift 100:-/person

Anmälan senast 1 okt kl.16.00

Efteranmälan kostar 100:- extra.

Vår sponsor är:

Hej golfare!

Vi verkar få bukt på de stressrelaterade problem (antrachnose) som vi har haft på greenerna då det ser ut att ge med sig och försvinna efter extra gödning och uppsläppt klipphöjd, men det är inte helt över ännu.

Utöver vanligt klippschema kommande vecka så vill vi försöka hinna med att ytlufta och dressa greenerna.

I helgen har vi även fått ett läckage i bevattningen på hål 18 där ni kanske märkt att det varit en extra sjö på fairway, så det ska vi försöka hinna med att åtgärda först och främst.

Banchef Andreas Manninen

William vann Sponsorgolfen!

Vinnaren av sponsorgolfen 10 september: William Carlsson, Mählqvist Rör, till vänster, tillsammans med spelkamraten Magnus Orrhammar, Flens kommun. FOTO: Maria Sturén.

Vi tackar våra sponsorer för en riktigt trevlig eftermiddag på vår fina bana i strålande sensommarväder. Innan vi startade våra härliga rundor njöt vi av en riktig god lunch i den populära restaurangen.

1CARLSSON, WilliamFlens GolfklubbSpelhcp 17Par72
2ANDERSSON, ClaesFlens Golfklubb 17Par72
3ERIKSSON MathsFlens Golfklubb 34+173

Hej alla!

Kommande vecka har vi inga särskilda skötselmoment inplanerade så det kommer att köras vanlig klippning genom veckan. En hålpipning av greenerna är på gång men troligtvis hinner vi inte börja med det under nästa vecka.

Dock har vi lite information som kan vara bra att veta. Förra veckan var vi tvungna att ändra lite på fairwayklippning pga slipning av aggregat, så det blev klippt på torsdagen istället för sedvanliga fredagen och det medförde en del långhåriga fairways framåt helgen då vi precis gödslat fairways och de växer ganska skapligt.

Sen är vi inne i ett litet svamptryck gällandes greenerna just nu, de har varit en del stressade en period nu pga låga klipphöjder och intensiv skötsel i kombination med mycket spel. Så kommande vecka kommer vi troligtvis att höja klipphöjden på greenerna men välta oftare. Ibland även hoppa över nån klippning och bara välta, det kan medföra kanske lite trögare och tufsigare greener på eftermiddagen just den dagen vi hoppar över klippning. Hoppas ni har överseende med detta.

Banchef Andreas med banpersonal

Veckans schema för banan

Under de två senaste veckorna har vi vertikalskurit, ytluftat och dressat greener samt gödslat fairways utöver det vanliga klippschemat.

Denna vecka kommer vi att göra ett försök att borsta greenerna innan klipp (troligtvis tisdag) för att få upp en del ligg gräs vilket förhoppningsvis gör greenerna ytterligare lite jämnare och snabbare. Även några extra vältningar ska vi försöka att hinna med.

Banchef Andreas Manninen

Resultatet av Skobes

I dag var det Skobes Bil som sponsrade vår tävling. Vi hade tur med bra väder och bra spel.

Eftersom vi är i coronatider så var det ingen prisutdelning direkt efter tävlingen.

Priserna kan hämtas på kansliet från och med måndag. Vi gratulerar pristagarna.

7 st priser plus pris för närmast hål:

1 Stefan Pettersson och Mikael Axelsson 61 SHCP

2 Kent Gustavsson och Douglas Seger Gustavsson 61

3 Tommy Andersson och Kjell Larsson 62 SHCP

4 Roger Edlund och Göran Edlund 62 SHCP

5 Berith Pettersson och Mattias Gustavsson 62

6 Nicholas Prigorowsky och Robert Simmefalk 63 SHCP

7 Sanna Larsson och Fredric Larsson 63

Närmast hål Simon Lewis

Färdigjobbat för Jim

På fredagen skruvade Jim ned sin skylt och tackade för sig.

Jim tar ner skylten.

Efter att under många år drivit den fina shoppen och haft många lika uppskattade lektioner och kurser så har nu Jim gjort sitt sista pass på Flens GK.

Vår ordförande Monica lämna över en avskedsgåva.

Delar av styrelsen var samlade för att säga några ord och lämna över en gåva. Klubben vill ge ett stort tack till Jim för alla dessa år och önska lycka till i framtiden!

Resultatet av Violslaget

Idag var det Sörmlands Sparbank som sponsrade vår tävling Violslaget. Vi hade tur med bra väder och bra spel.

Priserna kan hämtas på kansliet från och med måndag. Vi grattulerar pristagarna.

Dam klassen 5 priser plus pris för närmast hål:

1 MaritaZunko

2 AnnikaHugsén

3 LenaHagelberg

4 MiaSellgren Boström

5 AnnemiHallström

Närmast hål Christina Lindström

Herr klassen 6 priser plus pris för närmast hål:

1 JonnieKarlsson

2 BerntEklindh