Flens Golfklubb söker krögare

Flens Golfklubb söker krögare till vår väl inarbetade och populära restaurang

Är du den vi söker?

Norrtorps golfbana ligger i hjärtat av Södermanland, några kilometer från Flens tätort. Restaurangen ligger i det rustika klubbhuset med utsikt över Torpsjön och vår spektakulära lake range.

En viktig del av klubben är restaurangen. Vi söker dig som vill vara med och utveckla och driva krogen som en integrerad del i golfklubben samt en attraktiv besökspunkt för alla besökare. Är du intresserad av att veta mer och berätta om din affärsidé så kontakta vår ordförande Monika Falk på mail eller telefon.

Restaurangen håller öppet hela golfsäsongen (går att förlänga). Våra gäster är både golfare och övriga lunchgäster.

För att lyckas tror vi att det krävs en kombination av restaurangkunnande, erfarenhet och entreprenörskap samt förståelse och intresse för golfsporten. Du ska driva restaurangen i egen regi och kunna erbjuda en attraktiv meny till marknadsmässiga priser samt marknadsföra restaurangen på ett positivt sätt.

Förutom lunch har olika arrangemang varit populära såsom trubadurkvällar, grill- och pubaftnar, festmiddagar mm. Vi ser även positivt på samarbete vad gäller golf- och paketresor till oss. Även cateringuppdrag är uppskattat.

Golfklubben och restauratör har ett nära samarbete och vi är öppen för nya lösningar vad gäller att få till en attraktiv restaurang med nöjda gäster och klubbmedlemmar. Så välkommen med dina nya och kreativa idèer.

Är du intresserad av att veta mer och berätta om din affärsidé så kontakta vår ordförande Monica Falk på mail, monica.falk@telia.com, mobil 072-210 88 82 eller vårt kansli info@flensgk.se, telefon 0157-157 70. Vi vill ha din ansökan före den10 december. Välkommen!

Säsongslut!

Så var vi framme!

Dit ingen egentligen vill komma, men i detta avlånga land så måste vi möta vintern och dess mörker förr eller senare.

Söndag 27/10 är sista dagen att nyttja banan med sommargreener och därefter stänger vi banan. Förhoppningsvis kan vi få ut ett 9-håls vinter bana så snart som möjligt.

Varför vi stänger banan är mycket pga att det är väldigt blött och geggigt där ute. Dessutom har vi tyvärr fått en hel del svampinfektioner i det här blöta och solfattiga väder vilket inte är bra. Vi kommer även att sätta igång att djuplufta greenerna under vecka 44 då vi hyr en maskin för det ändamålet, efter de kommer inte greenerna att vara särskilt spelbara.

Det är fördelaktigt om gräset och greenerna kan få vila från spel och tramp så mycket som möjligt innan vintern kommer antågande och att vi hinner göra våra invintrings åtgärder i lugn och ro, tror och hoppas att det finns förståelse för det bland våra medlemmar.

Men jobbet tar inte slut med att invintrings åtgärderna är gjorda. Då är det dags att sätta igång och rengöra, serva och rusta maskinerna inför nästa säsong. Även slipning av alla aggregat ska hinnas med under de kalla månaderna.

Servicegruppen och frivilliga kommer att fortsätta mycket med slyröjning och rensning av våra omkringliggande områden, den hjälpen är vi otroligt tacksamma för då det är sånt vi inte riktigt hinner med själva på banan.

 

Med det sagt så önskar jag er alla en snörik och härlig vinter med mycket kyla och solsken!

Vi ser fram emot säsongen 2020 med klubbor som blivit putsade på och en swing som vilats i form!

 

Med Vänliga Hälsningar

Banchef

Andreas Manninen

 

Säsongsavslutning

Årets sista tävling, Sista valsen, , gick av stapeln den 5 oktober i friskt men fint höstväder. Den nya tävlingsformen, bästboll i tre olika former, hade lockat 54 deltagare, som tycktes uppskatta nymodigheten.

Sponsor var Valla Asfalt.

Juhani Nieminen, Inger Martinsson och Tommy Andersson.

Bäst lyckades laget som bestod av Juhani Nieminen, Inger Martinsson och Tommy Andersson före laget med Bibbi Andersson, Thomas Ledenvik och William Svensson.

I samband med prisutdelningen belönades även pristagarna i Handelsbanken Cup, som i år hade 34 deltagare, 20 damer och 14 herrar.

I finalen segrade Bengt Andersson över Kerstin Björsell och i matchen om tredje pris vann Agneta Wagneryd över Östen Edlund.

Bengt Andersson, Kerstin Björsell och tävlingsledare Agneta Wagneryd.

Avslutning på seniorgolfen

Nu är seniorgolfen färdigspelad och vi kan konstatera att årets upplaga blev rekordartad på flera sätt. Totala antal startade blev 1608 st med ett snitt på 73 per omgång och med 88 som nytt rekord för en enskild omgång. Dessutom noterade vi 2 HiO, som Kenneth Hellstedt och Göran Andersson stod för.

I A-klassen segrade Tom Erik Hedberg före Håkan Spångberg och Bengt Andersson, och i B-klassen vann Olle Skantz före Christina Eriksson och Gunnar Jansson.

Avslutningen den 2 oktober började med frost på några greener, som gjorde att starten fick skjutas upp en timme, men Kenneth och Göran hade dukat upp med bubbel för att fira sina Hio-bedrifter, så det gick bra. När väl scramble-tävlingen kom igång slog vädret om och rundan blev den regnigaste på hela säsongen. Bäst lyckades laget Ann-Marie Björck, Lennart Eriksson och Bengt Andersson.

Som vanligt avslutades seniorgolfen med gemensam lunch och prisutdelning.

Vi tackar alla deltagare som varit med och bidragit till rekordsäsongen och ser fram mot nya tag nästa år.

Kom ihåg: Titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson

Träning för damer

Nu är det snart dags för inomhusträning, så att vi blir starka och rörliga inför nästa golfsäsong. 

Den 9/10 kl. 16.30 kör vi igång på Hammarvallen i pingislokalen. Vi tränar en timme.

Ta med en golfklubba och 2 hantlar (eller vattenflaskor).    

Träningen kommer att pågå varje onsdag fram till den 11/12.

Kostnaden för dessa träningar blir 100 kronor per deltagare, om vi blir 10 stycken. Blir vi fler blir det billigare. Lokalhyran är hundra kronor per tillfälle.

Anmäl dig till mig på messenger, mail eller telefon.
sigrid.hagelberg@edu.flen.se   tel. 070-4411062

Varmt välkomna 
Lena

Avslutning på damgolfen

Lördagen den 28/9 spelar vi avslutningen på damgolfen.
Vi samlas kl. 11.00 för att äta smörgåstårta. Kl. 12.00 börjar vi spela.
Kom ihåg att anmäla dig senast den 26/9 kl.15.00.

Välkommen hälsar damkommittén

Inbjudningstävling HAGFALKCUPEN

HAGFALKCUPEN för klubbmedlemmar

20/9 klockan 11.00 Herrar mot damer

Anmäl dig tillsammans med någon av motsatta könet. Vi behöver jämnt antal så att det kan bli fyrbollar – två damer i lag möter två herrar i lag.

Vi spelar 18 hål. De första sex hålen spelas foursome, nästa sex hål greensome och de sista sex hålen spelas bästboll. Närmast hål 6 och 15.

Efter tävlingen samlas vi för prisutdelning och förtäring.

Anmälningsavgift 200 kr/person för spel och förtäring.

Anmälan sker i GIT.

Välkomna hälsar Lena, Lennart, Monica och Lars

Mörkergolf 16/11 klockan 19.00

Hej alla damer!

Den 16 november är det dags att spela mörkergolf. Kostnad 50 kr. Vi drar en vinnare.

Samling 19.00. Vi ordnar fika. Ta gärna med böcker för bokbyte. En del har även önskat att vi ska ha klädbyte, så ta gärna med kläder som du inte använder längre.

På samlingen kommer vi även att visa ett förslag på nästa års tävlingskalender.

Varmt välkommen hälsar damkommittén

 

Lindqvists möbler

Segrarna Dennis Lövkvist och Arvid Karlsson med sponsor Bo Lindqvist till vänster och tävlingsledare Lilian Frisk till höger.

Lindqvists möbler spelades 25 augusti med många deltagare och fina resultat.

44 tvåmannalag spelade tävlingen med fint väder och mycket fina resultat. Vann gjorde Dennis Lövkvist och Arvid Karlsson på strålande 62 slag.

Klubbmästerskap 2019