Välkomna till damupptakt 1 maj

Den första maj är det säsongsupptakt för damgolfen.
Pro Johan Thorell leder träningen och informerar om hur säsongen kommer att se ut.
På grund av covid-19 sker träningen i grupper med åtta personer i varje. Första gruppen börjar klockan 13 och träningen pågår en timme.

Innehåll: Genomgång av puttning och chippning
* Fyra puttstationer på green.
* Chippstationer runt övningsgreen.
* Median – tre bollar slås från olika lägen, den bästa och den sämsta bollen tas bort. Spel 1 mot 1. Närmast hål vinner.

Första gruppen samlas klockan 12.50 vid övningsgreenen. Andra gruppen klockan 13.50 och tredje gruppen klockan14.50.

Pris: 100 kronor per person. Anmälan görs till Lena Hagelberg (tid för spel och lunch).

Lunch serveras till självkostnadspris innan träningen.

Tävlingskalender 2021

Ladda ner filen (PDF, 64KB)

Tävlingskalender 2021 för Flens Golfklubb

Tävlingar 2021   
DatumTävlingTävlingsformSponsor
21/05/02Kuriren Cupfoursome match parEskilstuna Kuriren
21/05/17Senior golf challangeSingel, herr/dam, öppenSponsor: Monica fixar
21/05/29ViolslagetSlaggolf dam o herrValla Asfalt
21/06/04SPF, KLUBBSingel 2 herr och 1 dam
21/06/13Handelsbanken CupMatchspelHandelsbanken
21/06/17Teen Cup
21/07/10Birdiejakten2 manna scrambleKronfågel
21/07/17Ladies InvitationalFyrboll, bästboll
21/07/18KM matchspelMatchspel
21/07/29Solen CupDam, singel
21-07-31-21-08-01KMsingel
21/08/15Golf MorePartävlingGolf More
21/08/29Lindqvist möblerFyrboll, bästbollLindqvist Möbler
21/09/05SörmlandsutbytetsingelGTS
21/09/07H 65SingelMellansvenska Seniortouren
21/09/12SkobesFyrboll, bästbollSkobes
21/10/02Sista valsen4-mannalag, bästboll Sparbanken
21/10/21HösttourenSingelSörmlands golfförbund

Golfsäsongen har inletts

Premiär 2021 för kiosken.
Påsken blev premiärhelg för golfen 2021. Krögaren Stefan Smielkiewicz servade årets första golfare med grillning vid kiosken. FOTO: Lalla Lindström

Drömstart för säsongen 2021!
Påskhelgen blev premiär för säsongen 2021. Då öppnades banan med sommargreener, ordinarie fairways och med en och annan nyhet.
Du kan gå in i GIT och boka en starttid. Tänk på att nu i inledningen av säsongen börjar starttider gälla från klockan 9.00.
Golfbilar är endast tillåtna för de som har läkarintyg.
Det är försäsong och därför har vi också en särskild green fee på 300 kronor vardagar och 350 kronor helger. Alla andra former av rabatter utgår dock från ordinarie green fee.

Handicapsystemet

Vi har nu haft nya handicapsystemet ett år i Sverige – världshandicapsystemet.
Ett snittsystem. Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder. Du ser din exakta handicap i Min golf.
I förra systemet skedde automatiskt en årlig revision av handicap. I det nya systemet är det mer som en översyn med råd från Svenska Golfförbundets regelkommitté.  

REGISTRERA DINA RONDER – BRA SOM DÅLIGA
Antalet registrerade ronder ökade kraftigt under det första året med den nya modellen. Många registrerade ronder ger mer rättvisa då snittsystemet reagerar snabbare på förändringar och speglar din aktuella spelstandard bättre än det tidigare systemet.
Registrering av rond.Registrering sker i Min golf där du, precis som tidigare, sköter din handicap. Där kommer du att se din exakta handicap, ronderna snittet baseras på och mycket annat.
Du behöver inte meddela eller registrera i förväg att du vill spela en handicaprunda.
Godkända spelformer. För att gälla som handicaprond ska du spelat ronden enligt reglerna för slagtävling, poängbogey eller maxantal slag (till exempel slaggolf)
Kortare ronder. Alla golfare får registrera ronder från nio hål och uppåt. Det underlättar för dig som inte alltid vill eller har tid och möjlighet att spela 18 hål.
Två sätt att registrera. Välj mellan att fylla i bruttoslag hål för hål eller en total poängbogey-score i Min golf.

MER INFORMATION OCH KONTAKT
Har du frågor eller funderingar gällande ditt handicap, kontakta vår handicapansvarig:
Agneta Wagneryd (agnwagn@gmail.com) eller Annki på kansliet, annki@flensgk.se.

Mer information samt svar på de vanligaste frågorna hittar du hos Svenska Golfförbundet: www.golf.se/for-spelaren/regler–handicapsystemet/varldshandicapsystemet/

Vårstädardag!

Lördagen den 27 mars är det samling på parkering klockan 10.00 – på avstånd och Coronaanpassat.
Tag med dig egen räfsa eller städhandskar så gör vi vår bana och kansli till den finaste! 
Anmälan sker till info@flensgk.se.
Vi bjuder på en liten go’lunch från restaurang Norrtorp.
Välkomna!

Medlemsavgifter 2021

 Kategori Avgift Spelrätt
 Förstaårsmedlem3 900 krBehövs ej
 Medlem efter utförd nybörjarkurs på Flens GK1 100 krBehövs ej
Golfäventyretmedlem  300 krBehövs ej
 Junior upp till 17 år  500 krBehövs ej
 Junior 18-21 år1500 krBehövs ej
Medlem 22-25 år2 700 krBehövs ej
Medlem med spelrätt5 300 krKrävs
Andraklubbsmedlem* med spelrätt3 900 krKrävs
Sällanspelare (ingår 4 hel- eller 8 halvgreenfee)1900 krKrävs
 Greenfeemedlem  595 krBehövs ej
 Greenfeemedlem inkl. 2 greenfee1 295 krBehövs ej
Avgift passiva medlemmar med spelrätt  300 krKrävs

November: “Fortsätt svinga och håll dig i form”

JA, DÅ ÄR DET BARA ATT KONSTATERA att golfsäsongen med ordinarie spel på banan är slut. Men vi kan fortsätta att motionera och hålla svingen igång med vinterspel på vintergreener när vädret så tillåter och i ”Golfladan” på annexets övervåning hela vintern. Och självklart ska vi ta alla tillfällen i akt för att hålla oss i form på olika sätt så att vi är friska och alerta till säsongen 2021. När nu världen och även Sverige har drabbats av andra vågen av covid 19 är det viktigt att vi tar det på allvar och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du ett ärende till kansliet är det fint om du ringer i förväg. Kolla på hemsidan för att se när personalen är på plats.

 Ja, ett konstigt år är det och vi är väl alla tacksamma för att vi har haft golfen att tillgå. Här kommer nu lite aktuell information.
Banpersonalen kommer en tid framöver att fortsätta den påbörjade ”invintringen” och sedan jobba med reparationer och service av maskinerna. Säsongsanställda har slutat och ordinarie personal tar ut semester och övertid under lågsäsong. Skötsel av rastplatsen vid Stenhammar skans och vid Gnallen måste skötas året runt vardag som helg och där hjälper frivilliga till. Ger oss värdefullt tillskott i kassan.
Kanslipersonalen jobbar tillsammans med styrelsen och kommittéordföranden med bokslut, verksamhetsberättelser, budget och verksamhetsplaner. Annki går utbildningar inom det administrativa golfområdet vilket kommer att medföra många värdefulla nya kunskaper och idéer till gagn för verksamheten.
Styrelsen och kommittéerna summerar säsongen och planerar inför framtiden. MAK = kommittén som jobbar med information och marknadsföring har i samarbete med styrelsen inlett ett arbete med att förbättra informationen, såväl internt som externt. Lokaler ses över och förändringar är på tal för att effektivisera verksamheten.
Servicegruppen fortsätter sitt mycket uppskattade underhålls- och förbättringsarbete runt omkring och lite överallt.
Glädjande är att vi kan fortsätta samarbetet med vår krögare Stefan.

”Svensk Golf mot 2024” är namnet på golfens verksamhetsplan som med all sannolikhet tas på SGF:s årsmötet i november. Indelas i: Verksamhet för klubben; Verksamhet för spelaren; Golfen i samhället; Verksamhetsstöd. Ett antal prioriterade områden har lyfts fram: 1) Organisation och ekonomi; 2) Jämställdhet och inkludering; 3) Bättre spelupplevelse; 4) Digitalisering; 5) Bättre idrottslig verksamhet; 6) Rekrytera och behålla; 7) Golfens hållbarhetsarbete. Det har vi förstås att förhålla oss till när vi planerar framåt.

Vill du vara med och tänka framåt i vår ambition att ständigt förbättra vår verksamhet? Hör av dig till någon av oss i styrelsen eller till kansliet. Just nu letar vi efter några som vill starta medlemskommittén igen och även herrkommittén behöver bemannas. När det gäller årsmötet är det planerat till lördagen den 23 januari. Om och hur det går att genomföra får vi återkomma till.

Till stöd för klubbarnas verksamhet har SGF ett antal anställda som finns till för oss ute i klubbarna. Vår klubbrådgivare Tony Mullborn har nu sammanställt resultatet av medlemsundersökningen Players 1st. Som vanligt finns där både ris och ros som analyseras och tas tag i. Här är ett axplock ur undersökningen:
2020 har varit ett rekordår för golfen i Sverige och även för oss i Flens GK. Lite statistik:  Vi är 813 aktiva medlemmar i klubben vilket ligger på ungefär samma nivå som tidigare.  Vi är fler kvinnor (29,4 %) än riksgenomsnittet (26,9 %). På juniorsidan (8,9 %) ligger vi tyvärr under riksgenomsnittet (11,5 %). Det har spelats 46 % fler ronder än 2019 (= totalt 23 443), riksgenomsnittet ligger på 39 %. Medelhandikappet i klubben ligger på 26,45 (25,1 för riket) och medelålder är 54,7 (i riket 48,6).
Med andra ord har vi lite att fundera på och jobba med tills det är dags att öppna banan igen. Och visst längtar vi dit!

Monica

Banstatus

Nu har vi haft banan tillfälligt stängd ett tag pga regnigt väder och en väldigt blöt bana.

Men från och med Fredag 30/10 t.o.m. Söndag 1/11 öppnar vi banan för en sista chans att hinna med en avslutningsrunda innan vi stänger helt. Det vill säga att banan är stängd för året från Måndag 2/11.

Tänk på att banan fortfarande är extremt blöt och kommer att fortsätta vara under helgen därav går det inte att köra golfbil. Gå försiktigt och undvik att gå och spela i för branta slänter. Vissa bunkrar är vattenfyllda så dom är tagna ur spel. Viktigast av allt är att laga nedslagsmärken som lätt blir rätt stora nu när det är så mjukt.

Mvh

Banchef Andreas med personal

Veckans schema banan

Denna vecka fortsätter vi med luftning. Fairway har påbörjats men vi har ej hunnit sätta igång med tees ännu, och med veckans förmodade dåliga väder så kan det bli svårt att komma igång med det förrän framåt slutet på veckan.

Blir vädret så blött som det sägs kan det även bli så att vi tillfälligt stänger banan helt en till ett par dagar så alla är medvetna om det.

Mvh

Banchef Andreas med personal

Range och golfbilar

Från och med imorgon (fredag 16/10) förbjuds användning av golfbilar på banan. Det är väldigt blött på sina ställen där ute och kommer det mer regn blir det omöjligt att ta sig fram med golfbilar utan att göra för mycket skada.

Även rangen stängs för i år då vattnet är för kallt och bollarna flyter inte upp igen och lätt hamnar utanför länsen.

Mvh

Banchef Andreas med personal