Ordförandebrev oktober

Oj, så fort det gick! En fantastisk golfsommar har det varit och mycket golf har det spelats såväl av oss hemmagolfare som av greenfeegäster från olika håll och kanter! Mycket beröm har östs över oss när det gäller banan. ”Jag måste bara komma in och berömma er bana, den bästa jag har spelat i sommar” sa en gästspelare när jag råkade stå i entrén. ”Era greener är ännu bättre än Katrineholms”, sa en greenkeeper på besök. Ja, det är bara några röster och jag hoppas att alla vi hemmaspelare förstår att uppskatta det jobb som läggs ner av våra banarbetare med banchef Andreas i spetsen och också är stolta över vår fina bana.

 • Det är många delar som behövs för att vi ska kunna hålla den standard vi har. En del är att vi har tagit på oss att sköta rastplatserna vid Stenhammar skans. Det inbringar goda intäkter. Men det innebär också att vi måste vara där varje dag året runt. Under säsong sköter banpersonalen om det alla dagar. Under vintern sköter de om det under vardagarna och Mattias Gustavsson på lördagarna, men nu behöver vi hjälp av frivilliga när det gäller söndagarna. Det är inte så svårt och det tar inte lång tid, säger Mattias. Intresserade kan ta kontakt med mig eller kansliet så får ni veta mer.
 • Jussi som jobbat i reception och kansli går nu vidare till andra uppdrag och vi tackar för den tid han har varit hos oss och önskar honom lycka till.
 • Som ni säkert vet har Svenska Golfförbundet sålt tidningen Svensk Golf till Egmond förlag. Till och med nummer 3 2020 ingår tidningen i den avgift som vi betalar till Svenska golfförbundet men sedan blir det en prenumerationstidning. Vi erbjuds nu som medlemmar i Flens Golfklubb att prenumerera för resterande 6 nummer 2020 till en summa av 239 kr (ordinariepris 399). Klubben får 40 kr per prenumeration så det är förstås bra om det blir många prenumeranter. Man anmäler sig själv på https://www.dintidning.se/SG9621
 • Ni som hyr skåp tänk på att tömma dem. Visserligen kommer dörren att vara stängd men såväl tjuvar som möss kan lätt ta sig in.
 • Damerna bjuder nu även in herrarna till Golfjympa med Lena Hagelberg onsdagar kl. 16.30 – 17.30 i det s.k. bordtennisrummet på Hammarvallen. Anmäl dig till Lena på messenger, mail eller telefon hagelberg@edu.flen.se  tel. 070-4411062. Blir vi många byter vi lokal. Kostnad: 100 kr/termin.
 • Lika bra att påminna om Årsmötet som går av stapeln den 18 januari 2020. Mer information kommer.

Stort TACK till våra ideella krafter som jobbar och står i på olika sätt så att vi alla kan njuta av vår fina anläggning! Ni är guld värda (och kul har vi också!). Alla är förstås välkomna och nu under vintern är det som vanligt samling kl. 9.00 vid maskinhallen om man vill vara med i servicegruppen.  Och så var det rastplatserna också – se ovan.

Färgglada hösthälsningar från ordförande Monica

Ordförandebrev juni

Så är vi då mitt i ”denna ljuva blomstertid”! Kan det bli bättre, hela härliga sommaren med sommarlov, semester och många golfrundor framför oss. Njut av naturen och ta några extra andetag och titta åt höger och vänster, särskilt när ni går genom blomsterängarna mellan 14 och 15 och på väg mot 17! Växtkraften har varit enorm några veckor vilket banpersonalen har fått erfara när de knappt hunnit klippa förrän det har växt upp igen!

 • Vi firar ju som bekant 30-årsjubileum av de första 9 hålen. Vi ska förstås fira hela säsongen att vi har en så fin anläggning och vara tacksamma och glädja oss att vi får spela golf och det på just vår fina bana. Men den alldeles speciella jubileumstävlingen får ni inte missa! Lördagen den 20 juli bjuder vi in till stor jubileumstävling med stort prisbord! Hitta din spelpartner och anmäl dig! Och tipsa golfande vänner och bekanta från andra klubbar. Här ska firas! Innan dess blir det sedvanlig Birdiejakt med förtäring (gissa vad!) lördagen den 13 juli.
 • Lägervecka för barn- och ungdomar 7-21 år blir det 24-28 juni kl. 16.45 – 19.00. Avslutas med TEEN Cup söndagen den 30 juni. Kostnad: 250 kr för hela veckan. Anmäl till kansliet eller till Johan Thorell eller Emma Rasmusson.
 • Varför är det så tomt på vår fina bana fredag-, lördag- och söndag eftermiddag? Det är fantastiskt att gå ut en sommareftermiddag eller kväll och bara njuta av friheten att få spela golf mitt i den sörmländska naturen! Prova själv och ta med kompisarna. På fredagarna bjuder vi in till golfspel och After Golf i restaurangen. En utmärkt början på helgfirandet! Ta då gärna med en kompis som du vill ska prova på golf.
 • Barnkalas eller andra kalas med golftema och förtäring i restaurangen kan vi också bjuda på. Har du tankar på någon festlighet? Kolla vad vi skulle kunna hitta på tillsammans!
 • Fina reportage om vår klubb har vi fått i Sörmlandsbygden, Eskilstuna-Kuriren och Glimten i samband med vårt 30-årsfirande. Finfin marknadsföring av vår bana och golfsporten gör vår medlem Karin Bjurevall ständigt på sin Facebooksida! Finstämda bilder från alla möjliga håll och kanter som inspirerar. Så kan ju alla vi som har FB göra! På vår egen FB-sida lägger Johan Thorell, som jobbar på banan i år, lite då och då ut bilder som visar vad banpersonal och ideella krafter gör. Imponerande arbete med små resurser

Att det är mycket att stå i på en golfanläggning är det kanske inte alla som förstår som inte själva är insatta i omfattningen. Där för vill jag återigen rikta ett jättestort TACK till vår hängivna personal och alla fantastiska ideellt arbetande medlemmar som möjliggör att vi alla får tillgång till en så fin anläggning. Visst finns det brister lite här och där och alltid mer att önska.

Har du själv tankar och idéer så välkommen att förverkliga dem!  

Det är inte någon annan som ska göra det – det är bara vi, vi medlemmar, vi som ägare, som har ansvaret tillsammans och som kan hjälpas åt att underhålla och förbättra anläggning och verksamhet. Alla är välkomna att hjälpa till, var och en efter lust och förmåga. Har man inte tid eller möjlighet att hjälpa till praktiskt kan man alltid köpa en dekal eller sätta in en slant på Maskin- eller Jubileumsfonden.

Så ser vi fram emot en underbar sommar med mycket frisk luft, motion och golfspel med ups- and downs. Och sol på dagarna och regn på nätterna!

Trevlig sommar!

/Monica

Ordförandebrev april

Nu är vi igång igen! Banan, rangen och receptionen är öppna och för trettionde året kan vi nu åter ut och golfa på vår fina bana! Ja, det är hela trettio år sedan de första nio hålen stod klara för golfspel. Då fanns varken nuvarande 8:an, 9:an eller 11.an tom 17. Nuvarande 10:an var hål 8 och hål 18 var hål 9. Så klart ska vi fira det på olika sätt! Vi börjar med ett jubileumserbjudande:

Vi firar med att erbjuda dekalerna som kan sättas på bilen, golfbagen eller var helst ni vill, till halva priset dvs. 250 kr! Finns att köpa i receptionen. Vi ska förstås visa och var stolta över att vara medlemmar i Flens golfklubb! Ger också lite välbehövligt klirr i kassan!

Planerat är också ett firande 1 juni med golfspel och fest. Mer information kommer.

Lite nyheter:

 • Restaurangen öppnar 25 april.
 • Så klart vill vi ha fler medlemmar och snart drar Jim igång nybörjarkurserna så tipsa alla släktingar, vänner och bekanta Dessutom är det förstås läge att förbättra vårt eget spel så kontakta Jim för en eller ett par lektioner. Den 1 maj är det traditionell damträning med Jim, kul och lärorikt! Anmäl dig till kansliet. Demodag med Ping blir det 19 maj kl. 10-14. Och kolla i shopen för där finns det massor att lägga pengar på.
 • Sörmalandssvingens samarbetsklubbar är i år Jönåker, Kiladalen, Trosa och Grytsberg. Halva greenfeepriset för alla fullbetalande medlemmar – se hemsidan för mer information.

Det kommer att erbjudas Aftergolf på restaurangen efter fredagarnas golfrunda. Då kan man också ta med en kompis, som ännu inte har grönt kort, ut på banan. Mer information kommer.

 • Företagsgolf kommer vi att satsa aktivt på. Det är vår medlem Johan Thorell, som nu går utbildning till pro, som tillsammans med kansliet ansvarar för det. Så välkomna alla samarbetsföretag (och naturligtvis alla andra företag!) att komma ut med personal och kunder för trevliga aktiviteter och förtäring på restaurangen. Kontakta kansliet på 0157-15770 eller på mail info@flensgk.se
 • Barnkalas med Golfäventyret är också något vi diskuterar.
 • Juniorerna börjar sin träning den 5 maj kl. 13.00 och Golfäventyret för de minsta pågår enligt schema.
 • Tyvärr får vi inga sommararbetande skolungdomar i år så kiosken blir obemannad i veckorna och på helgerna får vi själva stå där enligt schema.
 • Synpunker på banans öppnande har vi fått. Det är bankommittén och banchefen som utifrån väder och vind och banans status beslutar om det. Med de insatser i form av noggrann planering av åtgärder för att förbättra banan, där greenerna har haft största prioritet, stora investeringar i maskiner med hjälp av medlemmars och företags investeringar i Maskinfonden, banpersonalens professionella arbete och en massa ideellt arbete är det viktigt att vi är rädda om banan och fullföljer våra planer till gagn för banans långsiktiga utveckling. Tyvärr fick vi, som så många andra anläggningar, bakslag förra året på grund av vädret och i vårt fall även fibergrävarnas schabbel. Men nu är grunden lagd för fortsatt positiv utveckling och när jag pratar med Svenska golfförbundets bankonsulent, Carl-Johan Lönnberg, som har mångårig insikt och kunskap om vår bana, är han djups och ärligt imponerad över den utveckling som skett de senaste åren under vår banchef Andreas ledning. Och undrar ni över något är det bara att kontakta Andreas.
 • Vi har nu en idé och det är att bjuda in medlemmar och andra som stödjer vår klubb att satsa i en Jubileumsfond där pengarna oavkortat går till banans utveckling. Man kan då sätta in en helt valfri summa på konto 702-1983 och ange Jubileumsfonden och ditt namn. I första hand är insamlade pengar tänkta att användas till inköp av zeolite (googla gärna på ordet!) att läggas på greenerna. Och sedan får vi se vad det räcker till.

Och så hoppas vi på en riktigt fin golfsommar med många härliga rundor!  Det har hänt massor runt banan i vinter med hjälp av våra frivilliga krafter så se er omkring när nu går ut och spelar! Och så ska vi förstås vara med och spela våra trevliga tävlingar med början den 5 maj då vi spelar Kuriren-Cup.

Ordförandebrev januari 2019

Årsmöten kanske inte är de mest publikdragande företeelserna, men det skulle verkligen vara roligt om alla som inte har något annat för sig dyker upp den 19 januari kl. 10.00 på Allaktivitetshuset Skjortan, Drottninggatan 24, Flen. Vi bjuder då på saft och bullar, ger smakprov på Golfäventyret och ni får veta lite om vår barn- och ungdomsverksamhet och vad som är på gång i övrigt. Genomgång av verksamhetsberättelse och verksamhetsplan blir det förstås också och tillfälle att ställa frågor och komma med förslag.

Vår ungdomsledare Emma Rasmusson är nominerad till årets tränare/aktivitetsledare i Flen. Vinner gör man om man får flest röster och röstar gör man på www.flen.se  Emma har under hela 2018, inomhus och utomhus, tränat våra yngsta inom ramen för golfäventyret, hon är aktiv i Barn- och ungdomskommittén och i projektet Golftjej Södermanland och går en 3-årig ledarutbildning anordnad av SGF mm. Så det är bara att rösta! Hur det har gått får man veta på Idrottsgalan den 1 februari . Biljetter finns att köpa

Till Idrottsgalan den 21 januari på Globen har vi fått ett antal biljetter. Är du intresserad så kontaktar du mig på 072-210 88 82. Först till kvarn….

Styrke- och konditionsträning blir allt mer populärt bland golfproffsen och nu kan du som medlem i Flens GK också förbättra styrka och kondition. Vi har etablerat ett samarbete med Gymbörsen (finns på Bolmängen) som erbjuder dig som medlem en förmånlig rabatt. Som medlem i Flens GK betalar du 279 kr/mån (ordinarie pris 399 kr) utan bindningstid med 1 månads uppsägningstid. Är du medlem i SPF får du ett otroligt specialpris på 149 kr månad och då får du träna mellan 04.00-15.00. Ingen bindningstid och en månadsuppsägningstid. Introduktionspass för SPF:are med PT Josefine den 29/1 kl. 09.30.

Dessutom startar under ledning av Lena Hagelberg, i brottningslokalen på Hammarvallen, ett specialdesignat program för damgolfare. Första pass blir den 23/1 kl. 16.00 – 17.00  och vi håller på till den 3/4 med uppehåll vecka 8. Kostnad 150 k/person för att täcka lokalhyran.

Juniorer och ungdomar kan köra golfäventyret i Lötenskolan klockan 18.00-19.00 på tisdagar och fredagar under januari och februari.

Och snart så kommer årsavgiftsavin på posten och det känns ju bra för det betyder att golfsäsongen är i antågande!

Mvh

Monica

Ordförandebrev november

Jodå, det är mycket att göra på en golfanläggning även när banan är stängd! Invintring heter det när det gäller banan, planering av årsmötet (lördagen den 19 januari)med skrivande av verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner, bokslut och budget, kontakter med samarbetspartners är bara några exempel.  Och våra barn- och ungdomsaktiviteter pågår för fullt inomhus! Och så ska personalen ha semester efter att ha jobbat mest hela tiden under säsongen.

 • Årsmötet blir alltså lördagen den 19 januari kl. 10-12. Där har vi lite nytänkande för att locka fler att komma! Vi bjuder på Golfäventyret light för alla, smakprov på fysisk träning för golfare, saft och hembakade bullar! Och kanske något mer. Så kom och umgås och ha kul!
 • Betalning av årsavgiften kan ni dela upp genom att betala 1500 kr före årsskiftet på Bankgiro 299-5900. Kom ihåg att skriva golf-ID så att det framgår vem som har betalat. Det går också att dela upp betalningen över året om man har GolfMore-kort. Mer information finns på golf.se
 • Nya golfreglerna: filmer på svenska. Nu finns 24 filmer med svenskt tal och text som förklarar de största nyheterna i golfreglerna 2019 på SGF:s YouTube-kanal.Regelboken på svenska finns tillgänglig digitalt på R&A:s webbsida och i nya mobilappen Rules of golf 2019 för iPhone och  Den tryckta versionen kommer i början av 2019. Under fjärde kvartalet uppdateras regelsidorna på golf.se och utbildningen för distriktsdomare med flera inleds.
 • Våra samarbetspartners är viktiga för oss. Vilka de är ser man på vår hemsida och på skyltar runt omkring klubbhuset och på några andra ställen. Kolla vilka de är och använd er av dem när ni har behov av produkter och tjänster som de har. T ex så bjuder Hotell Malmköping in till ett prisvärt Trettondagsaftonsevent. Se http://www.hotellmalmkoping.se/?page=news&newsid=117
 • Tack alla som har angett Flens GK när ni har spelat på Svenska Spel! Gräsroten gav oss hela 4979 kr i år!
 • Nu kan ni nominera till Flens idrottsgala. Tycker ni att någon/några har gjort sig förtjänta att uppmärksammas för sina prestationer så går det bra att nominera fram till och med den 16 december. För mer information se https://flen.se/uppleva-gora/flens-idrottsgala-2019/
 • Verkligen roligt att notera att av 12 distriktsdomare så kommer 5 från Flens GK! Vilka de är? Kolla på sogdf.se så kan ni samtidigt läsa om allt som händer via distriktet. Dessutom kul att av 140 deltagare från hela Sverige på SGF:s junior- och ungdomskonferens på Bosön i mitten av november var 4 från Flen (och eftersom vi som var där också ingår i olika nätverk kostade det inte något för Flens GK) och samtidigt var vår banchef där på HGU- Högre greenkeeper utbildning. Det gäller att hålla sig uppdaterad! Värt att notera kan också vara att Johan Thorell har påbörjat sin 3-åriga utbildning till tränare/Pro.

Så avslutar vi snart år 2018 som vädermässigt går till historien. Det har naturligtvis påverkat oss likväl som andra golfklubbar. Lite färre golfrundor blev det under den varma sommaren och till följd av det lite lägre greenfeeintäkter än förra året (som var det bästa någonsin för oss) men vi har klarat oss bra ekonomiskt i alla fall på grund av god hushållning. Och vill ni veta mer så kom till årsmötet den 19 januari! Och Tack för i år och God Jul och ett Gott Nytt År!

Mvh Monica

Ordförandebrev augusti

Så är det lite klarare luft, lite grönare på fairway och i ruffen och skolor och arbetsplatser fylls av pigga och solbrända golfare och alla andra. Med andra ord är det höst efter en sommar som går till historien vädermässigt.

–          Men – vi har många sköna golfrundor kvar innan vi går in i vintermörkret så passa på så fort du har möjlighet att gå en runda och njuta av vår fina bana och vår vackra natur. På hemsidan och på vår facebooksida finns nu en film som vi kan kolla på när vi sitter där i vinter och längtar. Och dela den på alla sociala medier där du finns så att allt fler inspireras att komma till oss och spela. Och att fler lockas att börja spela golf. Tack Andreas Lindemark, filmare och ny medlem i klubben, Emma, Johan och Karin för era fina insatser i filmen!

–          Du vet väl att Hösttouren ger dig möjlighet att spela på banor runt om i Södermanland till en väldigt liten penning, 100 kr. Kolla på http://www.sogdf.se/index.php?page=37 för information.

–          När brandrisken var som störst i somras införde vi, liksom många andra golfanläggningar, rökförbud på banan. Nu är det fritt fram att röka igen, men en vädjan kommer här från banchefen: släng inte fimpar och snuspåsar på banan, (och helst ingen annanstans på anläggningen förutom på avsedd plats – min kommentar)det är lång nedbrytningstid och det ser heller inte trevligt ut.

–          Många avslutningar är det så här års. Bland annat våra juniorers avslutningsläger den 29-30 september. Innan dess, den 15 september, är det Golfäventyret Cup för alla barn som har deltagit i Golfäventyret i sommar. Tack Emma Rasmusson som fixar!

–          Den 6 september har vi den årliga golftävlingen för våra samarbetspartners/sponsorer.

–          Återigen blir det Hälsovecka i hela Flen vecka 39. Vi är med som vanligt och mellan kl. 16-18 tisdagen den 25 har man möjlighet att komma ut till Norrtorp och få information och prova på golf på rangen och på vårt övningsområde. Tipsa vänner och bekanta!

–          Och vi kan fortsätta att utveckla vår golf när Jim avslutar sin gratisträning för medlemmar den 30 augusti. Sedan är det bara att gå in och reafynda i shopen och boka in några uppföljningslektioner!

–          Det tog tid, men nu är bollmaskinen fixad så att vi kan betala med betalkort. Tack alla som har jobbat med det!

Och så har vi några tävlingar kvar innan klubborna ställs in för säsongen. Kul om vi ses då!

Ordförandebrev juni/juli

Och så kan vi pusta ut och bara njuta av golfspelet! Vi har en ny krögare och vi har feriearbetande skolungdomar som jobbar i kiosken och runt klubbhuset. Som vanligt har vi våra skickliga medarbetare som sköter om bana, reception, shop, kansli och utbildning.

 • Vi välkomnar Bassam Bakos som tar över vår restaurang efter Loi med familj som nu öppnar restaurang i Sala. Det var ovisst in i det sista och vi tvingades stänga restaurangen under två veckor, men nu är den igång igen. Bassam är fylld av entusiasm och har många idéer. Kolla på hemsidan så får ni veta mer.
 • Vår golfvecka med en massa roliga tävlingar närmar sig. Kom med och tävla och bjud in vänner och bekanta från andra golfklubbar. Varje tävling har en prissponsor som naturligtvis vill att många ska delta i just deras tävling och tävlingsavgifterna tillfaller förstås klubben. Våra tävlingar är inte bara till för att vi ska tävla utan är också en viktig del i vår sociala klubbverksamhet. Så var inte rädda för att delta utan se det som ett utmärkt tillfälle att ha trevligt och lära känna fler medlemmar. På hemsidan finns mer information.
 • Och så har vi chansen att komma i form med hjälp av Jims kostnadsfria träning. Vi hinner alla vässa spelet runt greenerna innan tävlingsveckan för torsdagen den 12 juli kl. 17.00 – 19.00 tränas det chippning runt green med olika klubbor. Och vi får också tips på hur vi ska träna på egen hand. Och fler gratiskvällar finns schemalagda – se hemsidan och anslagstavlan. Man kan förstås boka in en egen golflektion för att ytterligare förbättra sitt spel.
 • Snart får en tredjedel av er en enkät från Svenska golfförbundet genom Players 1st. Där får ni genom att svara på frågorna ge er syn på hur vi har det i vår klubb.
 • Svenska golfförbundet ordförande, Maria Möller, skrev i ett av sina ordförandebrev att vi medlemmar ska ha förståelse för att många banor i år fick svåra skador av vintervädret och att våra banchefer med personal har haft ett tufft jobb för att återskapa förra årets kvalitet. All eloge till Andreas och hans killar som har kämpat med greenerna på framför allt hål 3, 4 12 och 17. Förutom vinterns härjningar fick vi brott på bevattningsledningar och elledingar till följd av att fibergrävarna grävde av ledningar mm. Ideella krafter – ni vet vilka ni är – har varit ovärderliga för att få allt att fungera.
 • Det är tufft för en liten klubb att kunna hålla den standard som vi alla önskar. Tack vare våra samarbetspartners/sponsorer får vi välbehövligt tillskott i kassan. Ett bra sätt att ge tillbaka är förstås att vi alla, när det går, använder oss av dem när vi handlar eller har behov av tjänster. Förutom alla skyltar som finns på anläggningen finns en sammanställning med klickbara loggor på vår hemsida.
 • Alla nya medlemmar hälsas varmt välkomna! Hoppas att ni ska trivas i vår golfklubb.

 

Så nu är det bara ut och golfa och tänka på att hur det än går därute på banan så är varje runda en investering i din hälsa!

Ordförandebrev maj

Nu är vi i full gång igen, härligt! Nedan kommer en massa viktig information så försök orka läsa och komma ihåg allt! Och släpp sedan allt annat och ge er ut på banan – det är fantastiskt!

 • Nu på lördag den 26 maj är det Golfens Dag med aktiviteter på alla Sveriges golfklubbar.
 • Hos oss börjar Golfens Dag kl. 9.30 med Gröngölingsgolf – passa på att bjuda med den där kompisen som ännu inte har förstått golfens tjusning! En lekfull tävling där ni spelar tillsammans. Får du inte med någon kan du anmäla dig själv så kanske du blir ihop parad med någon som är nyfiken på golf.
 • 10.00 – 12.00 får alla barn och vuxna prova på golf på övningsområdet vid klubbhuset, Golfäventyret för barn och allehanda övningar för de vuxna. Ta med släkt och vänner. Anmäl gärna om du vill vara med och hjälpa till!
 • 13.00 går startskottet för premiären av Blå Bandet tävlingen till förmån för prostatacancerforskningen, för män av män – anmäl er om ni inte redan har gjort det!
 • 14.00- 17.00 blir det fullt av unga tjejer på övningsområdet som inom ramen för distriktets tjejsatsning tränas av Malin Landehag, pro på Nyköpings GK och Therese Larsson ungdomskonsulent på Svenska golfförbundet. Golfande tjejer upp till ca 20-årsålderna och även tjejer som inte spelar golf (ännu) är välkomna. Anmälan till monica.falk@telia.com senast torsdag.
 • Mail från Players 1st kommer ni att få under säsongen. Det är enkät som gäller vår golfklubb och som kommer att skickas ut till en tredjedel av oss i taget. Så snälla – svara – dina åsikter är viktiga för oss i klubben.
 • Trevlig information från Flens kommun att vi även i år får feriearbetande ungdomar i kiosken och att de i år får jobba även på helgerna. Det betyder att ni som har fått kioskpass från och med den 18 juni till och med den 19 augusti inte ska stå i kiosken enligt tidigare utsänt schema. Se mer information på hemsidan.
 • Och så gratulerar vi Johan Thorell som har fått 10 000 kr i stipendium ur Prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsfond att användas för utbildning inom golfen.

Ordförandebrev april

Minst sagt trögstartad har vår golfsäsong varit i år. Vi får hoppas att det betyder att resten av året blir fantastisk! Fint i klubbhuset blev det när vi bjöd in till inomhusstäddag trots att det inte var så många som dök upp.  När vi bjöd in till städdag på banan var vi ett fyrtiotal personer som jobbade, festade på korv som belöning och spelade 9 hål med varierande resultat i det fina vädret.

 • Vintern har gått hårt åt några greener och vi håller tummarna för att vi kan öppna banan till helgen.
 • Rangen öppnar snart, nu med asfalterade utslagsplatser och förhoppningsvis snart kompletterad med bollmaskin där man kan använda sitt bankkort.
 • Sedvanlig damträning blir det den 1 maj. Anmälan till kansliet eller på damernas anslagstavla.
 • Restaurangen öppnar igen och Loi med familj är tillbaka. Vi får se till att äta där så ofta vi kan, det är inte lätt att försörja sig på en golfrestaurang.
 • Årets första nybörjarkurs startar den 5 maj. Tipsa vänner och bekanta. För mer information se hemsidan.
 • Samma dag, den 5 maj kl. 10.00 blir det träning för att undvika skador med Marie Frisell, auktoriserad 3D-tränare och PT.
 • Den 6 maj kl. 14.00 blir det uppstartsträff för juniorerna. De är taggade för de har tränat inomhus hela vintern och våren under ledning av Emma Rasmusson (som också har kört Golfäventyret för våra minsta, stort TACK, Emma).
 • Årets första tävling är Kuriren Cup den 6 maj. Skynda er att anmäla er!
 • Och så har vi fått tillskott i servicegänget i form av pigga damer. Tisdagar kl. 9.00 är alla, såväl damer som herrar, välkomna att dyka upp.
 • Att tänka på: Kolla våra bokningsregler på hemsidan. När vi har tidsbokning ska vi alltid boka när vi går ut och spelar mellan kl. 06.00 – 18.00. Är du osäker på hur man gör är det bara att kolla med killarna i receptionen/kansliet. Om receptionen är öppen ska vi säga till innan vi går ut. Och om man inte använder sin bokade tid ska man avboka senast 3 timmar innan. Var öppna för att låta andra gå med i bollen, det är många som inte har någon att spela med.
 • Golfens Dag den 26 maj bjuder på många aktiviteter. Ta ut en vän på Gröngölinggolf, pusha alla flickor ni känner att prova på golf med Nyköpings pro Malin Landehag m.fl. genom projektet Golftjej Sörmland (som har fått 10 000 kr av Anna Nordqvist = stipendiet hon fick av Svensk Golf). Och naturligtvis ska ni killar i alla åldrar spela premiären av Blåbandet tävlingen till förmån för Prostatacancerforskningen! Se hemsidan.
 • Under ett år har vi genom kommunens försorg haft våra somaliska killar som extra resurs på och framför allt omkring banan. Det projektet upphör nu så nu får vi klara oss själva. Vi är mycket tacksamma för att vi fick delta och att vi har kunnat finslipa runt omkring på vår vackra anläggning.

Och så ses vi förstås på Bygga, Bo, Hälsa – mässan på Hammarvallen lördagen den 28 april där vi är en av många utställare och där vi ska försöka få fler att inse hur kul det är att spela golf.

Ordförandebrev mars

När Marcus hade semester blev det inget mailutskick av februaris ordförande brev, däremot ligger det på hemsidan. Så här kommer marsbrevet med lite samma information som i februari och med några aktuella tillägg

I februari hoppades jag på en tidig golfsäsongsstart men så blir det tyvärr inte. Banchefen Andreas har plogat bort snön på greenerna och idag den 21 mars skiner solen men den snö som täcker banan kommer nog att finnas kvar ett bra tag. Så svingen får vi testa hemma i vardagsrummet eller boka en resa till något varmare land. Men vi kan i alla fall konstatera att det våras för golfen. Andelen golfare ökar i hela Sverige och nu är ju golfen godkänd för friskvårdsavdraget. Det är stort!

För oss på Flens GK kan vi notera att den positiva utvecklingen av banan fortsätter och med det lyft som maskinparken har fått genom nya leasingavtal ser vi fram emot ytterligare förbättringar. Vi investerar i år i en slipmaskin så att våra många aggregat ska få sig en regelbunden omgång vilket kommer att vässa banan ytterligare. Runt banan har det hänt otroligt mycket i vinter, du får själv se och uppleva det när du kommer hit igen! Stort tack till alla som har jobbat med det!

Under 2017 fick ni medlemmar möjlighet att utvärdera vår klubb genom Svenska Golfförbundets enkät ”Players first”. I stort sett fick klubben och anläggningen fina omdömen. Där man ser ett behov av utveckling är området kring klubbhuset med parkeringen och övningsområdet. Vi i styrelsen är väl medvetna om det och kommer att titta på vad vi kan göra. Vi kommer att försöka söka bidrag från olika håll för att möjliggöra de idéer som finns. Välkommen med synpunkter! Se även längst ner.

Mina personliga önskemål inför säsongen: Fler deltagare i våra tävlingar, fler som utvecklar sin golf i samarbete med Jim, bättre lönsamhet i kiosken, fler som går nybörjarkurser, fler medlemmar, fler greenfeegäster och fler samarbetspartners. Varför då – jo, för att fler ska upptäckta golfens tjusning och framför allt Flens GK – man blir lätt lite nördig!

Lite att tänka på:

 • Fina broschyrer finns att hämta på kansliet så att ni kan motivera vänner och bekanta att bli medlemmar eller att spela hos oss. För att inte tala om vilka roliga företagsevent vi kan erbjuda!
 • Jim har börjat packa och anländer till Flen i början av april. Det här med att ta golflektioner är faktiskt att rekommendera! Vi är flera som kan vittna om det.
 • Vi deltar som vanligt i Flens företagsmässa vid Hammarvallen som i år blir lördagen den 28 april. Det är ett kul och välbesökt arrangemang så ta en sväng dit.
 • Golfens Dag blir i år den 26 maj. Då blir det golfäventyr för de minsta, prova-på och träningsgolf med Malin Landehag, pro på Nyköpings GK, för flickor inom ramen för Golftjej Södermanland. Och Gröngölingsgolf där du bjuder in en icke-golfande vän som tillsammans med dig eller någon annan får prova på golf i en lekfull tävling, premiär för Blåbandettävling för killar och gubbar med mera. Välkomna alla att vara med och att komma med idéer. Mer information kommer förstås.
 • När årsavgiften är betald kan alla som har en arbetsgivare som godkänner golfen som friskvård få ett kvitto på det belopp som var och en har rätt till. Kontakta kansliet om det.
 • Spelrätter säljs nu såväl av enskilda som av klubben.
 • Kom ihåg att ange Flens GK om du spelar på Svenska Spel – Gräsroten gav oss 4500 kr 2017. Se svenskaspel.se/grasroten
 • Vill du sprida ut betalningen av årsavgiften går det bra genom att skaffa Moregolfkortet. På köpet får du en massa förmåner– se http://moregolf.golf.se
 • Stödja klubben kan du genom maskinfonden och genom att köpa dekal mm. Mer information på hemsidan och genom att fråga killarna på kansliet.
 • Fullbetalande medlemmar med spelrätt, ungdomar upp till 25 år och tillsvidaremedlemmar får även i år spela på halv greenfee alla dagar i veckan på våra samarbetsklubbar i den s.k. Sörmlandssvingen – Jönåkers GK, Kiladalens GK, Trosa GK, Stallarholmens GK, Strängnäs GK och Grytsbergs GK. Kan förstås inte kombineras med andra rabatter.
 • Vi har startat ett samarbete med Lydinge Resort, en golfklubb i Helsingborg som inviger ett golfhotell med gym & relax i april.

Nu behövs alla goda krafter som finns i klubben när vi söker bidrag för att uppgradera anläggningen! För att erhålla bidrag måste en viss andel ideellt arbete räknas in. Och vi är redan många som kommer att bidra men vi vill gärna bli fler, gäller både enskilda som företag. Hör av dig till mig!

Är du arkitekt eller har du på annat sätt skaffat dig erfarenhet av att rita hus och lokaler så kontakata mig på direkten innan vi hinner kontakta någon externt!