Ordförandebrev januari 2019

Årsmöten kanske inte är de mest publikdragande företeelserna, men det skulle verkligen vara roligt om alla som inte har något annat för sig dyker upp den 19 januari kl. 10.00 på Allaktivitetshuset Skjortan, Drottninggatan 24, Flen. Vi bjuder då på saft och bullar, ger smakprov på Golfäventyret och ni får veta lite om vår barn- och ungdomsverksamhet och vad som är på gång i övrigt. Genomgång av verksamhetsberättelse och verksamhetsplan blir det förstås också och tillfälle att ställa frågor och komma med förslag.

Vår ungdomsledare Emma Rasmusson är nominerad till årets tränare/aktivitetsledare i Flen. Vinner gör man om man får flest röster och röstar gör man på www.flen.se  Emma har under hela 2018, inomhus och utomhus, tränat våra yngsta inom ramen för golfäventyret, hon är aktiv i Barn- och ungdomskommittén och i projektet Golftjej Södermanland och går en 3-årig ledarutbildning anordnad av SGF mm. Så det är bara att rösta! Hur det har gått får man veta på Idrottsgalan den 1 februari . Biljetter finns att köpa

Till Idrottsgalan den 21 januari på Globen har vi fått ett antal biljetter. Är du intresserad så kontaktar du mig på 072-210 88 82. Först till kvarn….

Styrke- och konditionsträning blir allt mer populärt bland golfproffsen och nu kan du som medlem i Flens GK också förbättra styrka och kondition. Vi har etablerat ett samarbete med Gymbörsen (finns på Bolmängen) som erbjuder dig som medlem en förmånlig rabatt. Som medlem i Flens GK betalar du 279 kr/mån (ordinarie pris 399 kr) utan bindningstid med 1 månads uppsägningstid. Är du medlem i SPF får du ett otroligt specialpris på 149 kr månad och då får du träna mellan 04.00-15.00. Ingen bindningstid och en månadsuppsägningstid. Introduktionspass för SPF:are med PT Josefine den 29/1 kl. 09.30.

Dessutom startar under ledning av Lena Hagelberg, i brottningslokalen på Hammarvallen, ett specialdesignat program för damgolfare. Första pass blir den 23/1 kl. 16.00 – 17.00  och vi håller på till den 3/4 med uppehåll vecka 8. Kostnad 150 k/person för att täcka lokalhyran.

Juniorer och ungdomar kan köra golfäventyret i Lötenskolan klockan 18.00-19.00 på tisdagar och fredagar under januari och februari.

Och snart så kommer årsavgiftsavin på posten och det känns ju bra för det betyder att golfsäsongen är i antågande!

Mvh

Monica

Ordförandebrev november

Jodå, det är mycket att göra på en golfanläggning även när banan är stängd! Invintring heter det när det gäller banan, planering av årsmötet (lördagen den 19 januari)med skrivande av verksamhetsberättelser, verksamhetsplaner, bokslut och budget, kontakter med samarbetspartners är bara några exempel.  Och våra barn- och ungdomsaktiviteter pågår för fullt inomhus! Och så ska personalen ha semester efter att ha jobbat mest hela tiden under säsongen.

 • Årsmötet blir alltså lördagen den 19 januari kl. 10-12. Där har vi lite nytänkande för att locka fler att komma! Vi bjuder på Golfäventyret light för alla, smakprov på fysisk träning för golfare, saft och hembakade bullar! Och kanske något mer. Så kom och umgås och ha kul!
 • Betalning av årsavgiften kan ni dela upp genom att betala 1500 kr före årsskiftet på Bankgiro 299-5900. Kom ihåg att skriva golf-ID så att det framgår vem som har betalat. Det går också att dela upp betalningen över året om man har GolfMore-kort. Mer information finns på golf.se
 • Nya golfreglerna: filmer på svenska. Nu finns 24 filmer med svenskt tal och text som förklarar de största nyheterna i golfreglerna 2019 på SGF:s YouTube-kanal.Regelboken på svenska finns tillgänglig digitalt på R&A:s webbsida och i nya mobilappen Rules of golf 2019 för iPhone och  Den tryckta versionen kommer i början av 2019. Under fjärde kvartalet uppdateras regelsidorna på golf.se och utbildningen för distriktsdomare med flera inleds.
 • Våra samarbetspartners är viktiga för oss. Vilka de är ser man på vår hemsida och på skyltar runt omkring klubbhuset och på några andra ställen. Kolla vilka de är och använd er av dem när ni har behov av produkter och tjänster som de har. T ex så bjuder Hotell Malmköping in till ett prisvärt Trettondagsaftonsevent. Se http://www.hotellmalmkoping.se/?page=news&newsid=117
 • Tack alla som har angett Flens GK när ni har spelat på Svenska Spel! Gräsroten gav oss hela 4979 kr i år!
 • Nu kan ni nominera till Flens idrottsgala. Tycker ni att någon/några har gjort sig förtjänta att uppmärksammas för sina prestationer så går det bra att nominera fram till och med den 16 december. För mer information se https://flen.se/uppleva-gora/flens-idrottsgala-2019/
 • Verkligen roligt att notera att av 12 distriktsdomare så kommer 5 från Flens GK! Vilka de är? Kolla på sogdf.se så kan ni samtidigt läsa om allt som händer via distriktet. Dessutom kul att av 140 deltagare från hela Sverige på SGF:s junior- och ungdomskonferens på Bosön i mitten av november var 4 från Flen (och eftersom vi som var där också ingår i olika nätverk kostade det inte något för Flens GK) och samtidigt var vår banchef där på HGU- Högre greenkeeper utbildning. Det gäller att hålla sig uppdaterad! Värt att notera kan också vara att Johan Thorell har påbörjat sin 3-åriga utbildning till tränare/Pro.

Så avslutar vi snart år 2018 som vädermässigt går till historien. Det har naturligtvis påverkat oss likväl som andra golfklubbar. Lite färre golfrundor blev det under den varma sommaren och till följd av det lite lägre greenfeeintäkter än förra året (som var det bästa någonsin för oss) men vi har klarat oss bra ekonomiskt i alla fall på grund av god hushållning. Och vill ni veta mer så kom till årsmötet den 19 januari! Och Tack för i år och God Jul och ett Gott Nytt År!

Mvh Monica

Ordförandebrev augusti

Så är det lite klarare luft, lite grönare på fairway och i ruffen och skolor och arbetsplatser fylls av pigga och solbrända golfare och alla andra. Med andra ord är det höst efter en sommar som går till historien vädermässigt.

–          Men – vi har många sköna golfrundor kvar innan vi går in i vintermörkret så passa på så fort du har möjlighet att gå en runda och njuta av vår fina bana och vår vackra natur. På hemsidan och på vår facebooksida finns nu en film som vi kan kolla på när vi sitter där i vinter och längtar. Och dela den på alla sociala medier där du finns så att allt fler inspireras att komma till oss och spela. Och att fler lockas att börja spela golf. Tack Andreas Lindemark, filmare och ny medlem i klubben, Emma, Johan och Karin för era fina insatser i filmen!

–          Du vet väl att Hösttouren ger dig möjlighet att spela på banor runt om i Södermanland till en väldigt liten penning, 100 kr. Kolla på http://www.sogdf.se/index.php?page=37 för information.

–          När brandrisken var som störst i somras införde vi, liksom många andra golfanläggningar, rökförbud på banan. Nu är det fritt fram att röka igen, men en vädjan kommer här från banchefen: släng inte fimpar och snuspåsar på banan, (och helst ingen annanstans på anläggningen förutom på avsedd plats – min kommentar)det är lång nedbrytningstid och det ser heller inte trevligt ut.

–          Många avslutningar är det så här års. Bland annat våra juniorers avslutningsläger den 29-30 september. Innan dess, den 15 september, är det Golfäventyret Cup för alla barn som har deltagit i Golfäventyret i sommar. Tack Emma Rasmusson som fixar!

–          Den 6 september har vi den årliga golftävlingen för våra samarbetspartners/sponsorer.

–          Återigen blir det Hälsovecka i hela Flen vecka 39. Vi är med som vanligt och mellan kl. 16-18 tisdagen den 25 har man möjlighet att komma ut till Norrtorp och få information och prova på golf på rangen och på vårt övningsområde. Tipsa vänner och bekanta!

–          Och vi kan fortsätta att utveckla vår golf när Jim avslutar sin gratisträning för medlemmar den 30 augusti. Sedan är det bara att gå in och reafynda i shopen och boka in några uppföljningslektioner!

–          Det tog tid, men nu är bollmaskinen fixad så att vi kan betala med betalkort. Tack alla som har jobbat med det!

Och så har vi några tävlingar kvar innan klubborna ställs in för säsongen. Kul om vi ses då!

Ordförandebrev juni/juli

Och så kan vi pusta ut och bara njuta av golfspelet! Vi har en ny krögare och vi har feriearbetande skolungdomar som jobbar i kiosken och runt klubbhuset. Som vanligt har vi våra skickliga medarbetare som sköter om bana, reception, shop, kansli och utbildning.

 • Vi välkomnar Bassam Bakos som tar över vår restaurang efter Loi med familj som nu öppnar restaurang i Sala. Det var ovisst in i det sista och vi tvingades stänga restaurangen under två veckor, men nu är den igång igen. Bassam är fylld av entusiasm och har många idéer. Kolla på hemsidan så får ni veta mer.
 • Vår golfvecka med en massa roliga tävlingar närmar sig. Kom med och tävla och bjud in vänner och bekanta från andra golfklubbar. Varje tävling har en prissponsor som naturligtvis vill att många ska delta i just deras tävling och tävlingsavgifterna tillfaller förstås klubben. Våra tävlingar är inte bara till för att vi ska tävla utan är också en viktig del i vår sociala klubbverksamhet. Så var inte rädda för att delta utan se det som ett utmärkt tillfälle att ha trevligt och lära känna fler medlemmar. På hemsidan finns mer information.
 • Och så har vi chansen att komma i form med hjälp av Jims kostnadsfria träning. Vi hinner alla vässa spelet runt greenerna innan tävlingsveckan för torsdagen den 12 juli kl. 17.00 – 19.00 tränas det chippning runt green med olika klubbor. Och vi får också tips på hur vi ska träna på egen hand. Och fler gratiskvällar finns schemalagda – se hemsidan och anslagstavlan. Man kan förstås boka in en egen golflektion för att ytterligare förbättra sitt spel.
 • Snart får en tredjedel av er en enkät från Svenska golfförbundet genom Players 1st. Där får ni genom att svara på frågorna ge er syn på hur vi har det i vår klubb.
 • Svenska golfförbundet ordförande, Maria Möller, skrev i ett av sina ordförandebrev att vi medlemmar ska ha förståelse för att många banor i år fick svåra skador av vintervädret och att våra banchefer med personal har haft ett tufft jobb för att återskapa förra årets kvalitet. All eloge till Andreas och hans killar som har kämpat med greenerna på framför allt hål 3, 4 12 och 17. Förutom vinterns härjningar fick vi brott på bevattningsledningar och elledingar till följd av att fibergrävarna grävde av ledningar mm. Ideella krafter – ni vet vilka ni är – har varit ovärderliga för att få allt att fungera.
 • Det är tufft för en liten klubb att kunna hålla den standard som vi alla önskar. Tack vare våra samarbetspartners/sponsorer får vi välbehövligt tillskott i kassan. Ett bra sätt att ge tillbaka är förstås att vi alla, när det går, använder oss av dem när vi handlar eller har behov av tjänster. Förutom alla skyltar som finns på anläggningen finns en sammanställning med klickbara loggor på vår hemsida.
 • Alla nya medlemmar hälsas varmt välkomna! Hoppas att ni ska trivas i vår golfklubb.

 

Så nu är det bara ut och golfa och tänka på att hur det än går därute på banan så är varje runda en investering i din hälsa!

Ordförandebrev maj

Nu är vi i full gång igen, härligt! Nedan kommer en massa viktig information så försök orka läsa och komma ihåg allt! Och släpp sedan allt annat och ge er ut på banan – det är fantastiskt!

 • Nu på lördag den 26 maj är det Golfens Dag med aktiviteter på alla Sveriges golfklubbar.
 • Hos oss börjar Golfens Dag kl. 9.30 med Gröngölingsgolf – passa på att bjuda med den där kompisen som ännu inte har förstått golfens tjusning! En lekfull tävling där ni spelar tillsammans. Får du inte med någon kan du anmäla dig själv så kanske du blir ihop parad med någon som är nyfiken på golf.
 • 10.00 – 12.00 får alla barn och vuxna prova på golf på övningsområdet vid klubbhuset, Golfäventyret för barn och allehanda övningar för de vuxna. Ta med släkt och vänner. Anmäl gärna om du vill vara med och hjälpa till!
 • 13.00 går startskottet för premiären av Blå Bandet tävlingen till förmån för prostatacancerforskningen, för män av män – anmäl er om ni inte redan har gjort det!
 • 14.00- 17.00 blir det fullt av unga tjejer på övningsområdet som inom ramen för distriktets tjejsatsning tränas av Malin Landehag, pro på Nyköpings GK och Therese Larsson ungdomskonsulent på Svenska golfförbundet. Golfande tjejer upp till ca 20-årsålderna och även tjejer som inte spelar golf (ännu) är välkomna. Anmälan till monica.falk@telia.com senast torsdag.
 • Mail från Players 1st kommer ni att få under säsongen. Det är enkät som gäller vår golfklubb och som kommer att skickas ut till en tredjedel av oss i taget. Så snälla – svara – dina åsikter är viktiga för oss i klubben.
 • Trevlig information från Flens kommun att vi även i år får feriearbetande ungdomar i kiosken och att de i år får jobba även på helgerna. Det betyder att ni som har fått kioskpass från och med den 18 juni till och med den 19 augusti inte ska stå i kiosken enligt tidigare utsänt schema. Se mer information på hemsidan.
 • Och så gratulerar vi Johan Thorell som har fått 10 000 kr i stipendium ur Prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsfond att användas för utbildning inom golfen.

Ordförandebrev april

Minst sagt trögstartad har vår golfsäsong varit i år. Vi får hoppas att det betyder att resten av året blir fantastisk! Fint i klubbhuset blev det när vi bjöd in till inomhusstäddag trots att det inte var så många som dök upp.  När vi bjöd in till städdag på banan var vi ett fyrtiotal personer som jobbade, festade på korv som belöning och spelade 9 hål med varierande resultat i det fina vädret.

 • Vintern har gått hårt åt några greener och vi håller tummarna för att vi kan öppna banan till helgen.
 • Rangen öppnar snart, nu med asfalterade utslagsplatser och förhoppningsvis snart kompletterad med bollmaskin där man kan använda sitt bankkort.
 • Sedvanlig damträning blir det den 1 maj. Anmälan till kansliet eller på damernas anslagstavla.
 • Restaurangen öppnar igen och Loi med familj är tillbaka. Vi får se till att äta där så ofta vi kan, det är inte lätt att försörja sig på en golfrestaurang.
 • Årets första nybörjarkurs startar den 5 maj. Tipsa vänner och bekanta. För mer information se hemsidan.
 • Samma dag, den 5 maj kl. 10.00 blir det träning för att undvika skador med Marie Frisell, auktoriserad 3D-tränare och PT.
 • Den 6 maj kl. 14.00 blir det uppstartsträff för juniorerna. De är taggade för de har tränat inomhus hela vintern och våren under ledning av Emma Rasmusson (som också har kört Golfäventyret för våra minsta, stort TACK, Emma).
 • Årets första tävling är Kuriren Cup den 6 maj. Skynda er att anmäla er!
 • Och så har vi fått tillskott i servicegänget i form av pigga damer. Tisdagar kl. 9.00 är alla, såväl damer som herrar, välkomna att dyka upp.
 • Att tänka på: Kolla våra bokningsregler på hemsidan. När vi har tidsbokning ska vi alltid boka när vi går ut och spelar mellan kl. 06.00 – 18.00. Är du osäker på hur man gör är det bara att kolla med killarna i receptionen/kansliet. Om receptionen är öppen ska vi säga till innan vi går ut. Och om man inte använder sin bokade tid ska man avboka senast 3 timmar innan. Var öppna för att låta andra gå med i bollen, det är många som inte har någon att spela med.
 • Golfens Dag den 26 maj bjuder på många aktiviteter. Ta ut en vän på Gröngölinggolf, pusha alla flickor ni känner att prova på golf med Nyköpings pro Malin Landehag m.fl. genom projektet Golftjej Sörmland (som har fått 10 000 kr av Anna Nordqvist = stipendiet hon fick av Svensk Golf). Och naturligtvis ska ni killar i alla åldrar spela premiären av Blåbandet tävlingen till förmån för Prostatacancerforskningen! Se hemsidan.
 • Under ett år har vi genom kommunens försorg haft våra somaliska killar som extra resurs på och framför allt omkring banan. Det projektet upphör nu så nu får vi klara oss själva. Vi är mycket tacksamma för att vi fick delta och att vi har kunnat finslipa runt omkring på vår vackra anläggning.

Och så ses vi förstås på Bygga, Bo, Hälsa – mässan på Hammarvallen lördagen den 28 april där vi är en av många utställare och där vi ska försöka få fler att inse hur kul det är att spela golf.

Ordförandebrev mars

När Marcus hade semester blev det inget mailutskick av februaris ordförande brev, däremot ligger det på hemsidan. Så här kommer marsbrevet med lite samma information som i februari och med några aktuella tillägg

I februari hoppades jag på en tidig golfsäsongsstart men så blir det tyvärr inte. Banchefen Andreas har plogat bort snön på greenerna och idag den 21 mars skiner solen men den snö som täcker banan kommer nog att finnas kvar ett bra tag. Så svingen får vi testa hemma i vardagsrummet eller boka en resa till något varmare land. Men vi kan i alla fall konstatera att det våras för golfen. Andelen golfare ökar i hela Sverige och nu är ju golfen godkänd för friskvårdsavdraget. Det är stort!

För oss på Flens GK kan vi notera att den positiva utvecklingen av banan fortsätter och med det lyft som maskinparken har fått genom nya leasingavtal ser vi fram emot ytterligare förbättringar. Vi investerar i år i en slipmaskin så att våra många aggregat ska få sig en regelbunden omgång vilket kommer att vässa banan ytterligare. Runt banan har det hänt otroligt mycket i vinter, du får själv se och uppleva det när du kommer hit igen! Stort tack till alla som har jobbat med det!

Under 2017 fick ni medlemmar möjlighet att utvärdera vår klubb genom Svenska Golfförbundets enkät ”Players first”. I stort sett fick klubben och anläggningen fina omdömen. Där man ser ett behov av utveckling är området kring klubbhuset med parkeringen och övningsområdet. Vi i styrelsen är väl medvetna om det och kommer att titta på vad vi kan göra. Vi kommer att försöka söka bidrag från olika håll för att möjliggöra de idéer som finns. Välkommen med synpunkter! Se även längst ner.

Mina personliga önskemål inför säsongen: Fler deltagare i våra tävlingar, fler som utvecklar sin golf i samarbete med Jim, bättre lönsamhet i kiosken, fler som går nybörjarkurser, fler medlemmar, fler greenfeegäster och fler samarbetspartners. Varför då – jo, för att fler ska upptäckta golfens tjusning och framför allt Flens GK – man blir lätt lite nördig!

Lite att tänka på:

 • Fina broschyrer finns att hämta på kansliet så att ni kan motivera vänner och bekanta att bli medlemmar eller att spela hos oss. För att inte tala om vilka roliga företagsevent vi kan erbjuda!
 • Jim har börjat packa och anländer till Flen i början av april. Det här med att ta golflektioner är faktiskt att rekommendera! Vi är flera som kan vittna om det.
 • Vi deltar som vanligt i Flens företagsmässa vid Hammarvallen som i år blir lördagen den 28 april. Det är ett kul och välbesökt arrangemang så ta en sväng dit.
 • Golfens Dag blir i år den 26 maj. Då blir det golfäventyr för de minsta, prova-på och träningsgolf med Malin Landehag, pro på Nyköpings GK, för flickor inom ramen för Golftjej Södermanland. Och Gröngölingsgolf där du bjuder in en icke-golfande vän som tillsammans med dig eller någon annan får prova på golf i en lekfull tävling, premiär för Blåbandettävling för killar och gubbar med mera. Välkomna alla att vara med och att komma med idéer. Mer information kommer förstås.
 • När årsavgiften är betald kan alla som har en arbetsgivare som godkänner golfen som friskvård få ett kvitto på det belopp som var och en har rätt till. Kontakta kansliet om det.
 • Spelrätter säljs nu såväl av enskilda som av klubben.
 • Kom ihåg att ange Flens GK om du spelar på Svenska Spel – Gräsroten gav oss 4500 kr 2017. Se svenskaspel.se/grasroten
 • Vill du sprida ut betalningen av årsavgiften går det bra genom att skaffa Moregolfkortet. På köpet får du en massa förmåner– se http://moregolf.golf.se
 • Stödja klubben kan du genom maskinfonden och genom att köpa dekal mm. Mer information på hemsidan och genom att fråga killarna på kansliet.
 • Fullbetalande medlemmar med spelrätt, ungdomar upp till 25 år och tillsvidaremedlemmar får även i år spela på halv greenfee alla dagar i veckan på våra samarbetsklubbar i den s.k. Sörmlandssvingen – Jönåkers GK, Kiladalens GK, Trosa GK, Stallarholmens GK, Strängnäs GK och Grytsbergs GK. Kan förstås inte kombineras med andra rabatter.
 • Vi har startat ett samarbete med Lydinge Resort, en golfklubb i Helsingborg som inviger ett golfhotell med gym & relax i april.

Nu behövs alla goda krafter som finns i klubben när vi söker bidrag för att uppgradera anläggningen! För att erhålla bidrag måste en viss andel ideellt arbete räknas in. Och vi är redan många som kommer att bidra men vi vill gärna bli fler, gäller både enskilda som företag. Hör av dig till mig!

Är du arkitekt eller har du på annat sätt skaffat dig erfarenhet av att rita hus och lokaler så kontakata mig på direkten innan vi hinner kontakta någon externt!

Februari 2018: “Alla goda krafter behövs”


Tiden går fort och snart är golfsäsongen 2018 här. Det våras för golfen kan vi lugnt konstatera, inte bara för att våren och därmed golfsäsongen är i antågande, utan för att vi nu är godkända för friskvårdsavdrag!

Och för att andelen golfare ökar i hela Sverige.

För oss på Flens GK kan vi notera att den positiva utvecklingen av banan fortsätter och med det lyft som maskinparken har fått genom nya leasingavtal ser vi fram emot ytterligare förbättringar. Vi investerar i år även i en slipmaskin så att våra många aggregat ska få sig en regelbunden omgång vilket kommer att vässa banan ytterligare.

Under 2017 fick ni medlemmar möjlighet att utvärdera vår klubb genom Svenska Golfförbundets enkät ”Players first”. I stort sett fick klubben och anläggningen fina omdömen. Där man ser ett behov av utveckling är området kring klubbhuset med parkeringen och övningsområdet. Vi i styrelsen är väl medvetna om det och kommer att titta på vad vi kan göra. Vi kommer att försöka få bidrag från olika håll för att möjliggöra de idéer som finns. Välkommen med synpunkter! Se även längst ner.

Mina personliga önskemål inför säsongen: Fler deltagare i våra tävlingar, fler som utvecklar sin golf i samarbete med Jim, bättre lönsamhet i kiosken, fler som går nybörjarkurser, fler medlemmar, fler greenfeegäster och fler samarbetspartners. Varför då – jo, för att fler ska upptäcka golfens tjusning och framför allt Flens GK – man blir lätt lite nördig!

Lite att tänka på:

 • När årsavgiften är betald kan alla som har en arbetsgivare som godkänner golfen som friskvård få ett kvitto på det belopp som var och en har rätt till. Kontakta kansliet om det.
 • Spelrätter säljs nu såväl av enskilda som av klubben – se hemsidan.
 • Kom ihåg att ange Flens GK om du spelar på Svenska Spel – Gräsroten gav oss 4 500 kronor 2017. Se svenskaspel.se/grasroten
 • Vill du sprida ut betalningen av årsavgiften går det bra genom att skaffa Moregolfkortet. På köpet får du en massa förmåner– se http://moregolf.golf.se
 • Stödja klubben kan du genom maskinfonden och genom att köpa dekal med mera. Mer information på hemsidan och genom att fråga personalen på kansliet.
 • Fullbetalande medlemmar med spelrätt, ungdomar upp till 25 år och tillsvidaremedlemmar får spela för halv greenfee alla dagar i veckan på våra samarbetsklubbar i den så kallade Sörmlandssvingen – Jönåkers GK, Kiladalens GK, Trosa GK, Stallarholmens GK, Strängnäs GK och Grytsbergs GK. Kan förstås inte kombineras med andra rabatter.
 • Vi har startat ett samarbete med Lydinge Resort, en golfklubb i Helsingborg som inviger ett golfhotell med gym & relax i april. Mer information kommer.

Nu behövs alla goda krafter som finns i klubben när vi söker bidrag för att uppgradera anläggningen! För att erhålla bidrag måste en viss andel ideellt arbete räknas in. Och vi är redan många som kommer att bidra men vi vill gärna bli fler, gäller både enskilda och företag. Det handlar såväl om sådant som kommer att betalas inom ramen för projektet som om ideellt arbete. Hör av dig till mig!

Är du arkitekt eller har du på annat sätt skaffat dig erfarenhet av att rita hus och lokaler så kontakta mig på direkten innan vi hinner kontakta någon externt!

November 2017: “Dags att vintergolfa!”

Nej då, golfsäsongen är inte över! Det går utmärk att ta en vintergolfrunda, visserligen med vintergreener och bärbag, men svingen och konditionen kan vi hålla levande tills banan öppnar säsongen 2018!

          I full fart med årsbokslut och andra förberedelser inför årsmötet (den 16 december kl. 11.00 i Skjortan) kan vi konstatera: 2017 var ett bra år. Dåligt väder i början och i slutet på säsongen vägdes upp av en fin sommar (för golfspelare!).

 Banan fortsätter att utvecklas positivt, helt enligt banchefen Andreas och bankommitténs planering, styrelsens prioriteringar och med hjälp av maskinfondens tillskott i kassan. Vi har fått såå mycket beröm av våra greenfeegäster! Och våra medlemmar också, förstås!

Restaurangen fick inget alkoholtillstånd, vilket var att stort dilemma för såväl Loi som för klubben, men maten var god och prisvärd.

 Många tävlingar arrangerades av tävlingskommittén (som önskar fler tävlande till nästa år).

Ett stort antal nya medlemmar har vi välkomnat efter Jims nybörjarkurser. Fadder och Kom-igång-golfen är populära och välbesökta.

 Barn och ungdomsverksamheten fortsätter att utvecklas positivt.

 Seniorgolfen slog nya rekord.

 Damerna vann seriespelet igen!

           Att vi är på rätt väg vittnar Svenska Golfförbundets enkätundersökning Players 1st om.

 Där har ni medlemmar fått möjlighet att lämna era omdömen om verksamheten. Vi får fina omdömen på alla plan och ligger på 40 – 60 plats av 309 klubbar i alla kategorier som har utvärderats. Övergripande konstaterade vår klubbrådgivare, Anders Hammarström, som redovisade undersökningsresultatet: Medlemmarna trivs. Mer information får ni på Årsmötet.

           Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag, är Ingemar Stenmarks klassiska uttalande.

 Nu har vi alla möjlighet att få mer tur! Vi har förhandlat med Actic på Hammarvallen i Flen och som medlem i Flens GK får du 20% rabatt på årsavgiften. Du betalar 215 kr/mån med en bindningstid på 12 månader. Du kan också betala allt på en gång, 2580 kr. Du får då ta del av alla aktiviteter av olika slag som Actic har, träning på egen hand samt bad.

 Även Friskis & Svettis erbjuder oss aktiviteter. Under november och december får vi prova på alla deras pass för totalt 100 kr/person och blir då också medlemmar 2017. Finns det intresse  får vi ett nytt erbjudande i januari. Se http://flen.friskissvettis.se/

 För barn och juniorer har vi pass på Lötenskolan på söndagarna. Mellan 10-11 är det golfäventyret och mellan 11 – 12.30 är det aktiviteter för juniorerna.

 Vi har startat ett samarbete med en Lydinge Resort, en golfklubb i Helsingborg som inviger ett golfhotell med gym & relax i April.

 Vi välkomnar deras medlemmar till oss och vi får erbjudanden från dem. Nu erbjuder de GOLFPAKET med logi, del i dubbelrum, 2 x Greenfee, 2-rätters middag, Frukost inkluderat 1.629,-/person Vardag 1.889,-/person Helg Boka tidigt erbjudande: 100,- rabatt om du bokar innan 31 dec 2017.

          Som vanligt kan årsavgiften delbetalas genom att sätta in 1500 på bankgiro 702-1983 innan årsskiftet. Kom ihåg att ange ditt namn.

           Om man vill veta mer om vår klubb är det ett ypperligt tillfälle att komma på årsmötet!

 Det är inte lätt att förstå vad som krävs för att driva en golfanläggning och alla dess verksamheter. Vi äger ju numera banan med fastigheter och allt och det ställer helt andra krav på oss än när familjen Bånge var ägare. På årsmötet får du veta vad din årsavgift går till. Några exempel: Personallöner, leasingavgifter = maskiner, el (ca 200 000 kr – vi tittar på möjligheten att gå över till solel), gödning och olika medel för banan, renovering och underhåll av bevattningsanläggningen och fastigheterna (nytt tak på maskinhallen ca 200 000 kr 2017), bollar till rangen, städmaterial och ja, till och med toapapper! Som sagt, kom till årsmötet så får du veta mer!

           Våra partners.

 Sponsorer eller partner? Vi väljer att betrakta de företag, som på olika sätt medverkar till att vi kan utveckla anläggningen, som våra samarbetspartners. De syns på vår hemsida under rubriken Partners. När vi medlemmar behöver en produkt eller service av något slag vet vi vilka vi ska vända oss till i första hands, förstås de som stödjer Flens GK!

           Eldsjälar.

  Vi som brinner för vår fina anläggning och jobbar och står i med olika saker är många! Vill du bli en del av gänget kontaktar du mig eller kansliet. Belöningen blir att får vara del av ett glatt gäng, få utlopp för idéer, kreativitet och energi och se resultat. I övrigt utgår inga gratifikationer förutom att få åka på en golfutflykt under sensommaren/hösten. Men vi har kul! Det skulle vara jättebra att få veta vilka kompetenser som finns i klubben. Tidvis har vi behov av olika kompetenser som arkitekter, byggare, jurister, data- och webkunniga, filmare, säljare, mm. Kliv ut ur garderoben och tala om vad du kan och vill bidra med – jättebra att ha en bank av personer som vi kan kontakta vid behov! Och kolla Eskilstuna-Kuriren 2017-11-08 och läs om vårt fantastiska servicegäng med Göran Edlund som samordnare!

 

/ Monica Falk, ordförande. Kontakt: monica.falk@telia.com eller 072-210 88 82

September 2017: “Så mycket beröm vi får!”

En härlig sommar för oss i Flens golfklubb har det varit! Har man hållit sig till Flen med omnejd har golfvädret varit perfekt. Regnet höll sig på avstånd i det längsta och först när vi verkligen behövde det kom det som på beställning!

 • Vill passa på att hälsa årets alla nya medlemmar välkomna till golfen och Flens GK.
 • Så mycket beröm vi har fått i sommar av såväl medlemmar som greenfeegäster! Banan är naturligtvis vår viktigaste tillgång och den underhålls och utvecklas under professionell ledning av banchef Andreas. De nya maskinerna är en annan viktig del i att banan är så fin som den är. Vår banpersonal har fått helt nya möjligheter att göra ett bra jobb. Alla som satt in en slant på maskinfondenskonto har en del i det. En medlem frågade om det är försent att bidra och det är det förstås inte. Det finns olika alternativ:
 1. ”Fullbetald femtusing”. Betala en engångssumma på 5 000 kronor. Du får då delta i en speciell golftävling, erhåller fem greenfeebiljett samt tio polletter till rangen.
 2. ”Delbetald femtusing”. Dela upp betalningen med 1 000 kronor per år under fem år (eller snabbare om så önskas). Du får då delta i en speciell golftävling. När du har betalat in 5 000 kronor får du de fem biljetterna och polletterna.
  Betalas till bankgiro 702-1983. Kom ihåg att ange namn

Om du skyndar dig hinner du vara med i årets Maskinfonstävling den 17 september. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

 • Det är inte bara banpersonalen som får beröm. Killarna i reception och kansli inklusive vår pro bidrar i allra högsta grad med service och gott bemötande till de positiva omdömena. Dessutom alla positiva medlemmar som våra greenfeegäster möter och den goda maten i restaurangen förstås.
 • Vår barn- och ungdomssatsning fortsätter att utvecklas positivt. Tisdagarnas golfäventyrare har blivit fler och fler, de äldre ungdomarna som tränar lite mer avancerat med Jim har även deltagit i tävlingsverksamhet i distriktet med gott resultat. Deltagande i träningsläger på Hook och supercamp på hemmaplan har gett positiva effekter. Men vi vill nå och motivera fler ungdomar att spela golf! Vi tar tacksamt emot idéer och fler eldsjälar.
 • Golf är en sport som främjar hälsa och välmående och golfrundor i trevligt sällskap är gott och väl för många. Vill man ändå pröva sin förmåga i tävlingssammanhang bjuds som bekant många möjligheter i vår klubb. Förutom klubbtävlingar lockar damgolfen, herrgolfen och seniorgolfen många deltagare.  I skrivande stund vet vi att Flens GK vunnit seriespelet i mixedserien och troligen damserien. Grattis till alla som deltog och grattis till Flens GK!
 • Apropå tävlingar: Ta chansen och anmäl dig till Flens GK:s Scramble den 7 oktober. Man anmäler sig individuellt och sedan lottas lagen ihop med ungefär samma spelhcp. Trevligt och roligt!
 • Hälsotemat är aktuellt på många sätt. Flens kommun satsar nu på ”Fler friska år i Flen”. Mer information kommer. Och – golfare lever längre – se artikeln i Eskilstuna-Kuriren om Rune – 92, som började spela golf 1952. Sitter på anslagstavlan i klubbhuset.
 • Golf är alltså inte bara tävling och motion – minst lika viktigt är den sociala aspekten. Det är verkligen roligt att vi har så många olika sociala konstellationer som hittar på olika arrangemang. Utgångspunkter är till exempel bostadsorterna, vännerna, släkten, arbetskamraterna mm. Golf är ett utomordentligt bra medel för att hitta nya vänner och sociala nätverk och en bra början är att delta i klubbens olika arrangemang.
 • Ingen av oss som jobbar ideellt i klubben får någon som helst ersättning för det vi gör annat än en massa tack och uppskattning – och så har vi roligt förstås. Men – i år liksom förra året ordnar vi en utbytesresa till en annan golfklubb och i år är det till Finspång. Så välkommen du också i något av gängen som bidrar till klubbens och anläggningens utveckling, det blir en resa nästa år också. Det är också ett bra sätt att få nya vänner och bekanta.
 • Säsongens trauma har varit den segslitna processen gällande restaurangens alkoholtillstånd. Ännu inte klart efter mer än fem månader! Mycket förlorade intäkter, framför allt för Loi, men även för klubben.

En av våra nya sponsorer bosatt i Flen tackar för att vi kontaktade honom. Han hade inte varit ute vid golfbanan tidigare och var förvånad och överaskad över att det finns en så fin anläggning i Flens kommun! Så visst kan vi alla vara stolt över den anläggning som vi gemensamt äger genom vårt medlemskap i Flens GK! Och nu ser vi fram emot många fina höstdagars golfrundor.