Julmarknad

Rekordår för seniorgolfen

Seniorgolfen är slutspelad för i år och vi kan se tillbaka på en säsong som varit ovanlig på många sätt.

Vi har fått rätta oss efter coronarestriktioner men ändå lyckats genomföra tävlingen, om än i annan form än vanligt. Bland annat har det inneburit individuell bokning och val av spelpartner. Det har fungerat även om det sociala umgänget och möjligheten att få spela med nya golfvänner blivit lidande. Betalning med swish har fungerat bra och likaså hantering av scorekort. Registrering av resultaten har skötts med den äran av Gunilla och Tom Erik, vilket vi är mycket tacksamma för.

Att golfen i hela landet haft ett uppsving år 2020 gäller även hos oss och seniorgolfen är inget undantag. Vi har haft rekordstort antal deltagare, totalt 1 822 starter och ett snitt på 82 spelare per omgång. Rekordet är 91 deltagare en enskild rond. Våra damer har varit starkt bidragande till detta och de har även varit framgångsrika när det gäller spelet och härjat vilt i resultatlistorna.

A-klassen vanns av Agneta Wagneryd före Tom Erik Hedberg och Göran Edlund och i B-klassen segrade Bernt Carnesten före Lennart Lundkvist och Ingegärd Branting

Eclectic-tävlingen vann Jukka Lamminmäki.

Som avslutning på seniorgolfen, den 7 oktober, spelades en 3-manna scramble och i det fina vädret vann lag Mona Finnman, Staffan Schmidt och Åke Karlsson. Efter lunchen, med Corona avstånd, fick det segrande laget sina välförtjänta priser. Till slut konstaterades att tack vare det rekordstora deltagandet i årets upplaga har seniorgolfen bidragit med 36 440 kronor till klubbens verksamhet.

Golfsäsongen ser ut att kunna sträcka sig även över större delen av vintern så fortsätt att spela på vår vinterbana som är i fint skick, tack vare goda insatser av Andreas och hans mannar. Vår duktiga servicegrupp är också flitigt i elden och deras insatser förhöjer helhetsintrycket av hela vår anläggning.

Men kom ihåg att titta på bollen och svinga lugnt!

Bengt Andersson
Ordförande seniorgolfen

“Nu satsar vi på 2021”

– Syns vi inte så finns vi inte. Därför är marknadsföring en av de viktiga punkterna i mitt jobb.
Det säger Annki Johansson, kanslichef på Flens Golfklubb.

I skuggan av coronan planerar hon för den framtida verksamheten.
– Nu ska vi satsa på 2021. Jag sätter kundmötena högst på arbetslistan tätt följt av marknadsföringen på Facebook och hemsidan. Det kommer säkert att synas när vi drar igång säsongen, säger hon.
Redan i höstas drogs riktlinjerna upp för framtiden. Som grund hade Annki möten med kansli, bana och restaurang, genomgång av prova på-dagar, familjedagar och alla enkätsvar som greenfeegäster lämnat efter besök på banan.
– Det har gett mig ett rejält underlag till planerna för hur vi kan gå vidare i satsningarna på att göra vår bana ännu bättre.
Annki kom till klubben med en bakgrund som inrymmer erfarenheter från framför allt serviceyrken.
– Det är något jag verkligen har nytta av här i klubben.
Även om pandemin inte släppt sitt grepp när det en vacker dag – kanske i april? – är dags för säsongspremiär på ordinarie banan så lovar Annki att spelet på Flens Golfklubb kommer att kunna bedrivas så att ingen behöver oroa sig för covid-19.
– Självklart. Nu har vi erfarenhet från pandemisommaren 2020. Det ska vi utnyttja i planeringen för 2021.

William vann Sponsorgolfen!

Vinnaren av sponsorgolfen 10 september: William Carlsson, Mählqvist Rör, till vänster, tillsammans med spelkamraten Magnus Orrhammar, Flens kommun. FOTO: Maria Sturén.

Vi tackar våra sponsorer för en riktigt trevlig eftermiddag på vår fina bana i strålande sensommarväder. Innan vi startade våra härliga rundor njöt vi av en riktig god lunch i den populära restaurangen.

1CARLSSON, WilliamFlens GolfklubbSpelhcp 17Par72
2ANDERSSON, ClaesFlens Golfklubb 17Par72
3ERIKSSON MathsFlens Golfklubb 34+173

Kiosken stängd kvällstid

På grund av upprepade kvälls- och nattstölder tvingas vi hålla kioskens varuautomat mellan hål 9 och 10 tömd under de tider då banpersonal och kansli inte är i tjänst. Det innebär tyvärr att det inte kommer att finnas något att handla på kvällstid. Vi beklagar naturligtvis detta men hoppas alla har förståelse för indragningen.

NYHETER I KORTFORM

Nu måste granarna bort
(200917) Under vecka 39 – 21-27 september – kommer alla granar mellan hål 13 och 14 att avverkas beroende på angrepp av granbarkborre. Samma vecka kommer dikning att ske på vägen upp mot hål 15.

Vann Lindqvists på 62!
(200823) Vinnare i Lindqvist Möbler på söndagen 23 augusti blev Göran Andersson och Rolf Hedström på 62. Närmast hål på 12:an Hans Gunnarsson med 1,43 meter. De sju första får pris som hämtas i Malmköping i affären, det vill säga Lindqvist Möbler. Det var tidvis blåsigt och lite molnigt men mest sken solen och shorts och kortärmat gick bra. Hela resultatlistan publiceras på golf.se och på anslagstavlan i klubbhuset.

Positiv utveckling
(200818) Det går bra för klubben. Ekonomin är god och följer i stort sett budget. Det framkom vid styrelsemötet den 11 augusti.
Det innebär bland annat att greenfeeintäkterna är något större än motsvarande tid förra året och att rangen på motsvarande sätt har gett mer tillskott i kassan.
Intresset för golf fortsätter att vara högt i dessa coronatider. Ett 50-tal intresserade har genomgått nybörjarutbildningen fram till augusti. Hur det ser ut på medlemsfronten kommer att redovisas på nästa styrelsemöte.

Ideell förstärkning i receptionen
(200818) Sedan Marcus Ledenvik slutade sin anställning den 13 augusti har flera medlemmar ryckt in på ideell bas för att sköta receptionen den närmaste tiden. Den första september börjar Annki Johansson sin ordinarie tjänst som Marcus efterträdare. Hon kommer att genomgå en SGF-utbildning för kanslipersonal.

Framtiden för pro och shop
(200818) Shopen stängdes i och med att Jim Anderson lämnade sin tjänst i augusti. Dock fortsätter försäljningen av bollar och peggar genom receptionens försorg. Styrelsen har tillsatt en grupp som nu ska ta fram en plan för hur frågan om pro och shop ska lösas på både kort och lång sikt.

Aktuella grävjobb
(200818) Klubben har många grävningsarbeten på gång. För att klara dessa plus åtaganden för vägsamfälligheten kommer en grävmaskin att hyras under en tid.

Färdigjobbat för Jim

På fredagen skruvade Jim ned sin skylt och tackade för sig.

Jim tar ner skylten.

Efter att under många år drivit den fina shoppen och haft många lika uppskattade lektioner och kurser så har nu Jim gjort sitt sista pass på Flens GK.

Vår ordförande Monica lämna över en avskedsgåva.

Delar av styrelsen var samlade för att säga några ord och lämna över en gåva. Klubben vill ge ett stort tack till Jim för alla dessa år och önska lycka till i framtiden!

Nya swishnummer

Vi har fått nya swish-nummer för att underlätta hanteringen och sorteringen av betalningar.

De nya numren för swish är:
Seniorgolfen: 123 – 342 44 70
Herrgolfen: 123 – 015 24 29

Greppbytardag 2 maj