Dags för Sista Valsen!

Vi avslutar årets klubbtävlingar med

SISTA VALSEN

Laganmälan 3-mannalag

Lördag den 3 okt

Kanonstart 9:00

Anmälningsavgift 100:-/person

Anmälan senast 1 okt kl.16.00

Efteranmälan kostar 100:- extra.

Vår sponsor är:

Annki får rivstart som kanslichef

– Syns vi inte så finns vi inte. Därför är marknadsföring en av de viktiga punkterna i mitt framtida jobb.
Det säger Annki Johansson, ny kanslichef på Flens Golfklubb.

En hektisk höst ligger framför henne. I skuggan av coronan ska hon studera klubbens aktiviteter, lära och planera för den framtida verksamheten. Första uppgiften var att flytta arbetsbord och dator från kontoret till receptionen. Hon vill leva som hon lär och då gäller det att synas.
– Jag sätter kundmötena högst på arbetslistan tätt följt av marknadsföringen på Facebook och hemsidan. Men innan jag på allvar djupdyker i detta måste jag lära mig mer om den dagliga verksamheten.
Det inbegriper att exempelvis ha morgonmöten med kansli, bana och kanske restaurang, studera hur prova på-dagar och familjedagar genomförs och ta del av de enkätsvar som greenfeegäster lämnar efter besök på banan.
Annki kommer till klubben med en bakgrund som inrymmer erfarenheter från framför allt serviceyrken.
– Det är något jag tror kommer att vara till nytta här i klubben. Just nu känns allt väldigt spännande och ganska hektiskt. Snart går vi in i vinterperioden och då hoppas jag det blir mer tid för planering inför nästa säsong, säger hon.

William vann Sponsorgolfen!

Vinnaren av sponsorgolfen 10 september: William Carlsson, Mählqvist Rör, till vänster, tillsammans med spelkamraten Magnus Orrhammar, Flens kommun. FOTO: Maria Sturén.

Vi tackar våra sponsorer för en riktigt trevlig eftermiddag på vår fina bana i strålande sensommarväder. Innan vi startade våra härliga rundor njöt vi av en riktig god lunch i den populära restaurangen.

1CARLSSON, WilliamFlens GolfklubbSpelhcp 17Par72
2ANDERSSON, ClaesFlens Golfklubb 17Par72
3ERIKSSON MathsFlens Golfklubb 34+173

Kiosken stängd kvällstid

På grund av upprepade kvälls- och nattstölder tvingas vi hålla kioskens varuautomat mellan hål 9 och 10 tömd under de tider då banpersonal och kansli inte är i tjänst. Det innebär tyvärr att det inte kommer att finnas något att handla på kvällstid. Vi beklagar naturligtvis detta men hoppas alla har förståelse för indragningen.

NYHETER I KORTFORM

Nu måste granarna bort
(200917) Under vecka 39 – 21-27 september – kommer alla granar mellan hål 13 och 14 att avverkas beroende på angrepp av granbarkborre. Samma vecka kommer dikning att ske på vägen upp mot hål 15.

Vann Lindqvists på 62!
(200823) Vinnare i Lindqvist Möbler på söndagen 23 augusti blev Göran Andersson och Rolf Hedström på 62. Närmast hål på 12:an Hans Gunnarsson med 1,43 meter. De sju första får pris som hämtas i Malmköping i affären, det vill säga Lindqvist Möbler. Det var tidvis blåsigt och lite molnigt men mest sken solen och shorts och kortärmat gick bra. Hela resultatlistan publiceras på golf.se och på anslagstavlan i klubbhuset.

Positiv utveckling
(200818) Det går bra för klubben. Ekonomin är god och följer i stort sett budget. Det framkom vid styrelsemötet den 11 augusti.
Det innebär bland annat att greenfeeintäkterna är något större än motsvarande tid förra året och att rangen på motsvarande sätt har gett mer tillskott i kassan.
Intresset för golf fortsätter att vara högt i dessa coronatider. Ett 50-tal intresserade har genomgått nybörjarutbildningen fram till augusti. Hur det ser ut på medlemsfronten kommer att redovisas på nästa styrelsemöte.

Ideell förstärkning i receptionen
(200818) Sedan Marcus Ledenvik slutade sin anställning den 13 augusti har flera medlemmar ryckt in på ideell bas för att sköta receptionen den närmaste tiden. Den första september börjar Annki Johansson sin ordinarie tjänst som Marcus efterträdare. Hon kommer att genomgå en SGF-utbildning för kanslipersonal.

Framtiden för pro och shop
(200818) Shopen stängdes i och med att Jim Anderson lämnade sin tjänst i augusti. Dock fortsätter försäljningen av bollar och peggar genom receptionens försorg. Styrelsen har tillsatt en grupp som nu ska ta fram en plan för hur frågan om pro och shop ska lösas på både kort och lång sikt.

Aktuella grävjobb
(200818) Klubben har många grävningsarbeten på gång. För att klara dessa plus åtaganden för vägsamfälligheten kommer en grävmaskin att hyras under en tid.

Färdigjobbat för Jim

På fredagen skruvade Jim ned sin skylt och tackade för sig.

Jim tar ner skylten.

Efter att under många år drivit den fina shoppen och haft många lika uppskattade lektioner och kurser så har nu Jim gjort sitt sista pass på Flens GK.

Vår ordförande Monica lämna över en avskedsgåva.

Delar av styrelsen var samlade för att säga några ord och lämna över en gåva. Klubben vill ge ett stort tack till Jim för alla dessa år och önska lycka till i framtiden!

Nya swishnummer

Vi har fått nya swish-nummer för att underlätta hanteringen och sorteringen av betalningar.

De nya numren för swish är:
Seniorgolfen: 123 – 342 44 70
Herrgolfen: 123 – 015 24 29

Greppbytardag 2 maj

Specialerbjudande nybörjarkurs i april

Aprilerbjudande!  

Grönt kort och obegränsat spel hela 2020 för endast 1999 kr!

Är du eller någon du känner intresserad av att börja spela golf?

Då har vi på Flens golfklubb ett riktigt bra specialerbjudande under april. Priset gäller gruppundervisning. Juniorer och yngre ges under samma tid 500 kr i rabatt. Begränsat antal, först till kvarn gäller. Anmälan med namn, mobilnummer och mailadress till info@flensgolfkubb.se eller på telefon 0157-157 70.

Nybörjarkursen 2020

För att gå en nybörjarkurs krävs inga förkunskaper. Syftet är att du ska lära dig det grundläggande i själva spelet och hur vi uppträder på golfbanan.

Vårt mål är att ge dig en så bra start som möjligt på din golfresa. Vi erbjuder kurser enligt SGFs (Svenska Golfförbundet) och PGAs (Professional Golfers´Association Sweden) rekommendationer.

I priset ingår både teori och praktik, allt kursmaterial inkl. rangebollar och lån av klubbor under hela kursen. Priset är beroende på ålder, individuellt och gruppundervisning.

Nybörjarkursen i april är gruppundervisning på 6 timmar under en dag. I priset ingår även fullt medlemskap och man får spela hur mycket man vill under 2020 när man blir godkänd. Tränare är Johan Thorell.

Lunch finns i restaurangen och den betalar man själv. 

Man kan använda friskvårdsbidrag till nybörjarkursen.

Efter kursen ingår faddergolf där du tillsammans med en fadder får gå ut på banan.

Kursdatum med specialpris: 18 april och 25 april med start kl. 9. Max 6 personer/gång. Begränsat antal, först till kvarn gäller.

Från 15 april finns en gratis webbaserad teorikurs från Svenska golfförbundet, se www.golf.se

Ordinarie pris för Grönt kort inklusive medlemskap under 2020:

Grupp Juniorer 18-21 år: 2095 kr
Grupp Yngre golfare 12-17 år: 1995 kr
Grupp Nybörjarkurs 2995 kr
Individuell Nybörjarkurs: 3995 kr
Knattar: Golfäventyret 300 kr med bok.

Mer information om kursdatum kommer.

Se även www.flensgolfklubb.se och på Facebook Flens GK. 
Anmälan till info@flensgolfklubb.se eller på telefon 0157-157 70
Utbildningsansvarig: Anders Bjurevall anders.bjurevall@gmail.com
Pro/tränare: Jim Anderson jima@blueyonder.com.uk
Pro/tränare: Johan Thorell johan.thorell.golf@gmail.com

Följ med ut på banan!

Nu finns filmen från Flens vackra golfbana på vår Facebook sida, filmad förra sommaren!

Titta och dela…