Samarbete med Gymbörsen

Styrke- och konditionsträning blir allt mer populärt bland golfproffsen och nu kan du som medlem i Flens GK också förbättra styrka och kondition. Vi har etablerat ett samarbete med Gymbörsen (finns på Bolmängen) som erbjuder dig som medlem en förmånlig rabatt. Som medlem i Flens GK betalar du 279 kr/mån (ordinarie pris 399 kr) utan bindningstid med 1 månads uppsägningstid.

Är du medlem i SPF får du ett otroligt specialpris på 149 kr månad och då får du träna mellan 04.00-15.00. Ingen bindningstid och en månadsuppsägningstid. Introduktionspass för SPF:are med PT Josefine den 29/1 kl. 09.30.

Mer information om Gymbörsen kan du få via deras hemsida eller facebook.

Dessutom startar under ledning av Lena Hagelberg, i brottningslokalen på Hammarvallen, ett specialdesignat program för damgolfare. Första pass blir den 23/1 kl. 16.00 – 17.00  och vi håller på till den 3/4 med uppehåll vecka 8. Kostnad 150 k/person för att täcka lokalhyran.

Emma är nominerad till Flens idrottsgala

Vår egen Emma Rasmusson är nominerad som ‘Årets tränare/aktivitetsledare’ till Flens idrottsgala 2019.

Galan går av stapeln 1 februari och det går att rösta fram till 27 januari, så passa på!

Mer information och hur du röstar finner du HÄR.

Lycka till Emma!

Kallelse till årsmöte 2018

Medlemmarna i Flens Golfklubb kallas härmed till ordinarie årsmöte i
Allaktivitetshuset Skjortan, Drottninggatan 24, Flen,

lördag den 19 januari kl. 10.00

Verksamhetsberättelse och årsredovisning för 2018, verksamhetsplan för 2019
samt andra handlingar inför årsmötet kommer att finnas tillgängliga vid mötet
samt på klubbens kansli fr.o.m. fredag den 11 januari.

På agendan under punkt 13: Försäljning av klubbens mark

Förslag till föredragningslista:

 1. Mötets öppnande
 2. Fastställande av röstlängd för mötet
 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
 4. Fastställande av föredragningslista
 5. Val av ordförande samt sekreterare för mötet
 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordförande skall justera protokollet
 7. a) Styrelsens verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2018
  b) Styrelsens årsredovisning för verksamhetsåret 2018
 8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under verksamhetsåret
 9. Fastställande av resultat- och balansräkning samt disposition av överskott respektive underskott i enlighet med balansräkningen
 10. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen verksamhetsåret 2018
 11. Fastställande av verksamhetsplan, medlemsavgifter, övriga avgifter samt budget för verksamhets- och räkenskapsåret 2019
 12. Val av
  a) klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett år
  b) tre ordinarie styrelseledamöter för en tid av två år
  c) tre suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år
  d) två revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år
  e) två ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, varav en skall utses till ordförande
  f) klubbens ombud till SöGDF-möte
 13. Behandling av styrelsens förslag och inkomna motioner
 14. Övriga frågor
 15. Mötets avslutande

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen

Johan Thorell får stipendium

Vår egen Johan Thorell har mottagit stipendium på 10 000 kronor från Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse. Prins Carl Philip delade ut stipendiet som Johan sökte för att gå tränarassistentutbildningen och kunna bidra till klubbens barn- och ungdomsutveckling. Enligt motiveringen erhåller han utmärkelsen: “för att kunna träna och bidra till golfklubbens barn- och ungdomsutveckling”.

Golfrestaurangen nysatsar

Svensk husmanskost och snart blir det också – pizza. Nu blåser det nya vindar på Flens Golfklubbs restaurang.

–Starten har skett snabbt men vi är beredda och arbetar för högtryck, säger Bassam Bakos, ny innehavare men välkänd restauratör i hemstaden Flen.

Bassam Bakos driver redan restaurangen Santorini i Flen och har tidigare också innehaft Träffpunkten i Flen och Stadsparken i Katrineholm.

– Jag fick erbjudandet på försommaren att överta verksamheten i Flens GKs restaurang och sedan dess har förberedelserna varit i gång. Från början kanske matgästerna inte kommer att se så stora förändringar, men det kommer, säger han.

Tanken är att förutom dagens lunch och en à la carte-meny också ha en särskild pizzameny, något som inte funnits tidigare på golfklubben.

– Det tar några veckor, kanske en månad, innan all utrustning är på plats men redan nu serverar vi dagens lunch.

Förutom de båda restaurangerna Santorini och golfklubben arbetar Bassan Bakos som tekniker på GB-fabriken i Flen. Men han ser inte de olika rollerna som särskilt besvärande.

– Nej, jag är van att satsa och vill helst använda mina krafter till att utveckla verksamheter.

Från start kommer golfrestaurangen att drivas av två kockar men planen är att utöka till tre.

– Det kommer att behövas. Jag hoppas att vi inte bara ska vara en restaurang för golfspelare utan också kunna arrangera både bröllopsfester, studentskivor och födelsedagsträffar, säger Bassam Bakos.

Uppdatering från banchefen!

Sköna maj!

Så brukar man ju säga och denna gång stämmer ju uttrycket till 110%. I alla fall om man är en sommarsugen badfantast. Själv har jag redan hunnit badat ett par gånger vilket inte hör till vanligheterna, men det är tack vare mina små barn som blir helt vanvettiga när dom kommer nära vatten och ser chansen att slänga sig i, så ur den aspekten så tackar jag för att maj månad bjudit på denna högsommarvärme.

 

Som skötare av en golfbana dock så kan jag inte påstå att det varit helt i linje med mina önskemål vädermässigt, i början var solen och värmen alldeles utmärkt och få för att gräset skulle sätta igång och växa ordentligt så att vinterskadorna läckte ihop men nu har avsaknaden av regn har satt sina spår på stora delar av banan.

Nåt som är svårt t.o.m för mig att komma ihåg under denna “vårstart” är att det endast är 1 månad sen vi öppnade banan och att vi innan dess hade en extremt vinterseg och kall april med några utslagna greener och mycket svampskador på sina ställen. Så det har varit en ordentlig väderomställning från att vi öppnade banan.

 

Nu lämnar vi vädersnacket och går till vad som hänt denna månad. Vi började säsongen med stora bevattningsproblem då de som grävde för fiber genom banan lyckades gräva av både kablar och stamledningar på vissa ställen. När vi lagat stamledningen så kom efterspelet när rör och spridare blev fulla med grus och större plastbitar från stambrottet, och det har hållit i sig fram till nu då jag tror och hoppas att det sista är överspelat. Vi har grävt upp en liten bit ledning på 4:an pga att det varit stopp i röret, så jag har lämnat det öppet med mening utifall det skulle komma mer sten och skräp dit. Men det ska snart läggas igen.

Utöver det så har det varit ett par maskinhaverier som tagit tid att åtgärda, ruffklipparen som exempel var ur funktion en hel vecka som många av er säkert märkte när man helt plötsligt nästan var tvungen att träffa fairway för att ens hitta bollen.

För ca 2 veckor sen var vi ute och stödsådde alla greener med nya gräsfrön, detta ska göras en gång till framåt augusti-september. Anledningen är att få in lite nyare bättre grässorter i greenerna som förhoppningsvis ger lite bättre kvalité och gör att de klarar vintern lite bättre.

Handvattning pågår i skrivande stund för fullt för att försöka hålla de värsta torrfläckarna borta, det märks väldigt väl på bland annat vissa tees att bevattningen inte gör sitt jobb. Mycket pga spridarna sitter helt felplacerade och inte täcker de gräsytor de är menade för att göra. Men med den lilla personalstyrka vi har ihop med att vi har fått många oplanerade saker att ta hand om så hinner vi helt enkelt inte med att åtgärda problem som att omplacera spridare m.m,  utan vi får försöka släcka de värsta “bränderna” i hopp om att regnet letar sig hit inom snar framtid.

Bunkrarna är på gång att fyllas på med en del sand så att de snart ska kunna vara både finare att titta på och bättre att spela ur.

I samband med denna torka så har gräset börjat lugna ner sig lite i tillväxt nu, så jag säger med stor försiktighet att förhoppningsvis får vi lite tid över och åtgärda vissa problemområden som vi har när vi slipper klippa lika ofta.

 

Jag säger tack för denna gång och nu ska jag googla olika typer av regndanser så får vi se om det är nån av dom som funkar!

 

Med Vänlig Hälsning

Andreas Manninen

Banchef

 

 

Golfens dag på Flens GK

En härlig Golfens Dag på Flens Golfklubb blev det när Golftjej Södermanland samlade tjugotalet flickor från sörmländska golfklubbar.

Dagens aktiviteter leddes av Malin Landehag, pro på Nyköpings GK med hjälp av Therese Larsson, juniorkonsulent på Svenska Golfförbundet, Alexandra Lennartsson, professionell golfspelare från Nyköping och Emma Rasmusson, ungdomsledare på Flens GK.

Under lekfulla och lättsamma former fick flickorna utveckla sina svingar och slag och ha en trevlig eftermiddag tillsammans i det fina vädret. Aktiviteten är en del av den satsning som Södermanlands Golfförbund gör inom ramen för Golftjej Sverige för att locka fler tjejer till golfen. Nästa aktivitet blir ett läger i augusti. 

Samtidigt genomfördes premiären av Blåbandet tävlingen, av män för män. Hela 65 000 kr samlades in med hjälp av bidrag från olika företag och hela behållningen sätts in på Cancerfonden och forskningen gällande prostatacancer. A-klassen vanns av Erik Perdjaks och B-klassens vinnare Magnus Forselius sa i sitt tal det var ett fantastiskt initiativ och att han hoppas att tävlingen återkommer nästa år och att den då lockar ännu fler spelare. ”Det är en cancerform som kan drabba oss alla” sa han vidare.

 

Nu är damernas servicegäng igång!

På tisdagen kunde man se tre glada damer som jobbade energiskt med att snygga upp husvagnsparkeringen. Våra damer har tagit initiativ till ett servicegäng som ska hjälpa till med finputsning av vår anläggning. Idag var det Christina, Helena och Annicka som var på plats, men de vill nog gärna ha hjälp av flera. Varje tisdag kl 9 träffas man och kommer överens om lämpliga arbetsuppgifter.

Städdag på banan

Ca 40 medlemmar ställde upp på städdag i söndags och gjorde ett jättebra jobb med att snygga upp runt greener och tee.
Efteråt blev det välförtjänt belöning i form av korv och dricka innan man spelade 9 hål.

Damträning första maj

Jim-Anderson

I vanlig ordning anordnar vår pro Jim Anderson damträning på första maj.

Kostnad för dagen är 300 kronor och du anmäler dig på anslagstavlan vid damernas omklädningsrum eller via kansliet på 0157-157 70.

Programmet ser ut som följer:
9.30 Samling vid klubbhuset
10.00-12.00 Träning
12.00-13.00 Lunch (medtag egen matsäck)
13.00-15.00 Träning

Välkommen!