Seniorgolfen är slutspelad för i år och vi kan se tillbaka på en säsong som varit ovanlig på många sätt.

Vi har fått rätta oss efter corona restriktioner, men ändå lyckats genomföra tävlingen om än i annan form än vanligt, som bl a inneburit individuell bokning och val av spelpartner . Det har ju fungerat, men det sociala umgänget och möjligheten att få spela med nya golfvänner har blivit lidande. Betalning med swish har fungerat bra och likaså hantering av scorekort. Registrering av resultaten har skötts med den äran av Gunilla och Tom Erik, vilket vi är mycket tacksamma för.

Att golfen i hela landet haft ett uppsving i år gäller även hos oss och seniorgolfen är inget undantag. Vi har haft rekordstort antal deltagare, totalt 1822 starter och ett snitt på 82 st per omgång. Rekordet är 91 st en enskild rond. Våra damer har varit starkt bidragande till detta och de har även varit framgångsrika när det gäller spelet och härjat vilt i resultatlistorna.

A-klassen vanns av Agneta Wagneryd före Tom Erik Hedberg och Göran Edlund och i B-klassen segrade Bernt Carnesten före Lennart Lundkvist och Ingegärd Branting

Eclectic-tävlingen vann Jukka Lamminmäki.

Som avslutning på seniorgolfen, den 7 oktober, spelades en 3-manna scramble och i det fina vädret vann lag Mona Finnman, Staffan Schmidt och Åke Karlsson.

Efter lunchen, med Corona avstånd, fick ovannämnda pristagare sina välförtjänta priser.

Till slut konstaterades att tack vare det rekordstora deltagandet i årets upplaga har seniorgolfen bidragit med 36.440 kr till klubbens verksamhet.

Golfsäsongen är förhoppningsvis inte slut än på länge, så fortsätt att spela på vår bana som är i fantastiskt fint skick, tack vare goda insatser av Andreas och hans mannar. Vår duktiga servicegrupp har också varit flitigt i elden och deras insatser förhöjer helhetsintrycket av hela vår anläggning på ett förtjänstfullt sätt . Njut av detta och de vackra vyer som hösten bjuder på.

Men kom ihåg att titta på bollen och svinga lugnt

Bengt Andersson